Spring til indhold

Skilsmisser koster virksomhederne mange penge

  • Anslået læsetid: 3 min read

Hvad koster en skilsmisse egentlig?

Hjem >> /parterapi >> /undga-skilsmisse parterapi >> Skilsmisser koster virksomhederne mange penge


Det er anslået, at det årligt har kostet samfundet omkring 27 milliarder kroner i nedsat produktivitet og sygefravær, at danskerne tager deres personlige udfordringer med sig på arbejde.

Arbejdsindsatsen

Det går ud over arbejdsindsatsen, hvis:

  • privatøkonomien ikke har det så godt
  • skænderier i parforholdet
  • ægtefællen er skredet
  • børnene er syge eller helt umulige
  • de dagligdagens problemer presser sig på

hvad koster en skilsmisse


Mikael Hoffmann


Det er ikke kun den enkelte medarbejder, der bliver ramt. Det kan også være svært for kollegaerne og chefen at håndtere en ven og medarbejder, der har udfordringer.

Rådgivningsvirksomheden Lifewise har udviklet et digitalt ledelsesværktøj i samarbejde med it-virksomheden KMD og modekoncernen IC Companys, men spørgsmålet er, om ekstra-uddannelse af ledere ikke blot er symptombehandling, til forskel fra at tage fat på årsagsbearbejdningen?

I stedet for at skulle forholde sig til en person, der er kommet i krise, hvorfor så ikke gøre noget for at forhindre, at det overhovedet sker?

Lifewise skønner, at knap 40% af den danske arbejdsstyrke årligt rammes af en personlig krise.

Ifølge tal fra Lederne koster fraværet på de danske arbejdspladser hvert år 56 milliarder kroner, hvoraf arbejdspladserne selv betaler størstedelen.

hvad koster parterapiOmkring en tredjedel af sygefraværet på de danske arbejdspladser har rødder i det psykiske arbejdsmiljø, og Lederne har beregnet, at det koster samfundet cirka 27 milliarder kroner årligt.

Norske undersøgelser viser endvidere, at en skilsmisse ikke bare betyder ekstra sygedage, men også viser sig med nedsat produktivitet i skilsmisseperioden. Og det er jo ikke så underligt.

Privat-livet

Med så store udgifter skulle man tro, at virksomhederne og samfundet var særdeles motiveret til at gøre en indsats på dette område.

Men grænsen for hvad man kan og må blande sig i fra virksomhedens og myndighederne side, og hvad der er privat-sfære, betyder, at det stadig ikke er OK for virksomhederne at hjælpe med at løse personlige problemer i parforholdet.

Dog flytter grænsen sig hele tiden. Se blot på ryge- og alkohol-politikkerne, som har ændret sig radikalt her i landet det seneste år-ti.

Så der er håb for, at der i en ikke alt for fjern fremtid vil være vilje til og mulighed for at forebygge familiære udfordringer – til gavn og glæde ikke kun for den enkelte og for børnene, men også for erhvervslivet og samfundsøkonomien.

4:23 minutter

Klik her - for at læse min artikel med 5 konkrete handlinger, der opbygger tillid og tryghed i parforholdet.

Direkte og inddirekte udgifter

Dertil kommer udgifterne i forbindelse med en skilsmisse for den enkelte. Det være sig dobbelte boligudgifter, indkøb af nyt udstyr og inventar, slut med stordrifts-fordele – samt naturligvis den følelsesmæssige omkostning af et forlist parforhold, ikke mindst i forhold til børnene.


Links til tre andre områder inden for parterapi:

Hvad er parterapi?

Kommunikation

Psykologi i parterapien


Links til andre artikler om økonomi:


Links til andre artikler om hvordan I undgår skilsmisse:

www.parforhold-parterapi.dk/parterapi/undga-skilsmisse/hvornar-skal-du-lade-dig-skille-fra-din-partner

www.parforhold-parterapi.dk/parterapi/undga-skilsmisse

www.parforhold-parterapi.dk/tanker_paa_vandring/sadan-heles-et-knust-hjerte-efter-en-skilsmisse-eller-et-brud

www.parforhold-parterapi.dk/_parforhold/prisen-for-skilsmisse

www.parforhold-parterapi.dk/parterapi/undga-skilsmisse/videre-efter-en-skilsmisseMikael Hoffmann

Vi er afhængige af hinanden.


.