Undgå skilsmisse

Parterapi skilsmisseParterapi eller skilsmisse

Der er mange gode grunde til at undgå at blive skilt – også selv om parforholdet er elendigt.

Rent økonomisk er det først og fremmest dyrt lige når det sker. Bodeling, advokatsalær, ekstra inventar og så videre. Dernæst er der de løbende udgifter til blandt andet dobbelt husførelse måned efter måned. Men det værste kan nemt være den følelsesmæssige smerte over et forlist parforhold med den person, man engang var forelsket i, og håbede på at bygge et liv sammen med. Ikke mindst hvis I har børn sammen, vil en skilsmisse sende et signal til dem om at man giver op, i stedet for at få løst problemerne dér, hvor de er. Hvilken type rollemodel vil du gerne være for dine børn? Husk, at de gør, hvad du GØR. Ikke hvad du SIGER eller håber på…

Men hvis det alligevel er skilsmisse, I vælger som løsning, er der nogle ting, I bør være opmærksomme på.

Der er nemlig mange gode grunde til ikke at skælde ud på sin eks-partner. Lad være med at kritisere, bebrejde, være negativ eller lignende.

I behøver selvfølgelig ikke at være bedste-venner, men der skal være en neutral eller venlig tone mellem jer og i forhold til hinanden. Altså også når I ikke er sammen.

Hvis I bliver skilt, og ikke har nogen børn sammen, kan du bare være ligeglad med din eks, og se at komme videre i dit liv. Lad din eks-partner være i fred, også selv om det ikke var dig, der ville skilles. Bevar (eller find) selvkontrollen og din indre balance.

BLIV selv den partner, som fremover vil være i stand til at tiltrække og fastholde den helt rigtige partner for dig.

Fælles barn

Men hvis I har fælles børn, og I bliver skilt, er der mange og meget tungtvejende grunde til at have en høj grad af selvkontrol og viljestyrke til at samarbejde og være positiv.

Husk altid, at I hver især gør jeres bedste for jeres børn. Du skal tage ansvar for dine egne følelser, også selv om din eks-partner ikke gør dette.

Hvis din eks skælder dig ud, er hysterisk, truende eller lignende, skal du bevare roen.

Vær overbærende med urimelighederne, og se igennem fingre med fejl og mangler.

Samtidig skal du havde sat sunde, naturlige grænserpræcis som du burde have gjort, mens I levede sammen.

Kombinationen parterapi skilsmisse kan være løsningen, hvis I kan blive enige om det.Feedback fra klienter
Se klienters erfaringer og udtalelserGoogle anmeldersiderne vedrørende parterapien ved at klikke på desktop (hvis du sidder ved en computer) eller på mobil (hvis du har en mobiltelefon), samt på www.parforhold-parterapi.dk/udtalelser, som er anbefalinger sendt direkte til mig af klienter.

Se også andre klient-erfaringer med parterapi på www.parforhold-parterapi.dk/anbefalinger


Utroskab

Enhver form for utroskab har konsekvenser. Det behøver ikke at være sex med en anden.Det kan godt foregå på et psykisk eller følelsesmæssigt plan.

Hvis man søger væk fra sin partner, er der noget i parforholdet, der er i alvorlig ubalance. Det kan være at man har dybe fortrolige samtaler med et andet menneske, og samtidig mærker en stærk forbundethed. Det er et faresignal.

En affære kan være et råb om hjælp. Hvis det bliver opfattet som sådan, kan en dårlig, smertefuld og ubehagelig situation faktisk vise sig at være den løftestang, der skulle til, for at vende udviklingen til noget langt bedre. Men det kræver, at man efterfølgende gør noget med kommunikationen og samhørigheden i parforholdet.

Løgne og bagtalelser

Hvis det viser sig, at din partner taler dårligt og usandt om dig over for børn, venner og familie, vil det i sidste ende falde tilbage på vedkommende selv – hvis du bevarer selvkontrollen.

På et tidspunkt vil børnene opdage, hvad der foregår. Adskillige (store) børn har vendt den forældre ryggen, der behandlede den anden forældre dårligt og var løgnagtig med sine ubearbejdede negative følelser.

Vrede og chikane længe efter at I er blevet skilt er tegn på lavt selvværd og ingen selvkontrol.

Hvis eks’en ikke kan styre sin negativitet og ondskabsfuldheder, men bruger surhed og chikane, er vedkommende psykisk syg af sine følelser. Det vil helt sikkert på et tidspunkt give bagslag for ham eller hende. Det eneste, du kan gøre, er at være rolig og selvbevidst.

Parterapi efter skilsmisseHvis din eks-partner er i alvorligt psykisk ubalance og i sine følelsers vold, kan det være direkte skadeligt for jeres (små) børn. Forældrenes psykiske og følelsesmæssige ustabilitet er lige så skadelig for et barn som alkoholisme.

Hvis det skulle komme dertil, at I skal i retten, vil du stå betydeligt stærkere, hvis du hele tiden bevarer roen. Lad være med at fyre småkrudtet af undervejs.

Men forhåbentligt bliver det aldrig nødvendigt med den store hammer, der til sidst falder med et brag.

Positiv

Så bliv ved med at være høflig, positiv og samarbejdsvillig.

Vær klar over, at selv børn med narkoman- og alkohol-forældre kan blive i stand til at klare sig godt i livet, hvis de blot har en enkelt ressource-voksen i deres liv. I dette tilfælde er det dig, fordi det er dig, der læser denne artikel.

Men pas på dine personlige grænser. Sig fra over for din umulige eks-partner, ved passende lejligheder på en værdig og bestemt måde. Og tag det så i øvrigt roligt.

Selvfølgelig er det ikke let, når eks-partnere hamrer løs på en i sin vanvittighed – men hvis du mister besindelsen, har du tabt alt.

Derfor kan det være en god idé at finde en form for professionel hjælp til at bevare roen i den svære situation, hvor følelserne raser og ødelæggelserne bliver alvorligt store.


1:28 minutter

Har I brug for hjælp i jeres parforhold til at få det bedre med hinanden, så klik her (eller ring til mig på telefon 21 79 18 50)

.

.

4:23 minutter


Følelsesmæssig balance

Parterapi ved skilsmisseJeg vil gerne forsøge at overbevise dig om, at det vil være en rigtig god idé, at du selv kommer i balance med dig selv og får klaret dine problemer, inden det går ud over dit barn. Også selv om du af forskellige mere eller mindre gode grunde er rasende på din eks.

Forestil dig, at dit barn på et tidspunkt kommer i virkelig nød, og har brug for hjælp. Hvem af forældrene mon det så er mest tryg ved at henvende sig til og få hjælp og omsorg fra?

 1. Den forældre, der har skældt den anden forældre ud og talt grimt om vedkommende?
  Den forældre, der med sit raseri viser, at personen er i følelsesmæssig ubalance?
  Den forældre, der har gjort alt for at genere og chikanere den anden forældre mest muligt?
 2. Eller vil barnet mon være mest tryg ved den forældre, der er i følelsesmæssig balance, og kan rumme den anden forældres emotionelle sindsyge, uanset hvad denne måtte finde på?
  Er det mon den forældre, der kan stå som en klippe, uanset hvad der så end sker?
  Er det mon den forældre, der altid taler pænt om den anden forældre, uanset hvad denne måtte finde på af modbydeligheder?

Psst… Gør som flere end 1.700 andre besøgende på denne hjemmeside om parforhold allerede har gjort. Tilmeld dig mit nyhedsbrev, som trin for trin vil vise dig, hvordan du får dig det parforhold, du ønsker dig og længes efter.


Hader du din eks, mere end du elsker dit barn?

Heldigvis er det aldrig for sent at lære at styre sit temperament og finde ro og tilgivelse. Det kræver “kun” følgende:

 • Man bliver klar over, at man har et problem
 • Man er tilstrækkeligt motiveret til at gøre noget ved det
 • Man finder en kvalificeret person, der kan hjælpe en med det, man ikke selv kan finde ud af eller har opdaget

Hvis det havde været let, havde man selvfølgelig gjort det for længst. Selvfølgelig er det svært. Men heldigvis er det ikke umuligt.

Men igen vil jeg fremhæve, at hvis din eks vil være med til det, er skilsmisse parterapi den bedste løsning for alle parter.

6:09 minutter

Nogle gange kan valget stå mellem at betale skilsmisseadvokatsalær plus ekstraomkostningerne, eller at betale en par-coach, hvilket samtidig sparer ekstraomkostningerne til bodeling, dobbelt inventar, dobbelt husleje og lignende.

Hvis man vil undgå skilsmisse, skal der skabes forståelse gennem kommunikation, så det giver mening for begge parter.

Dernæst skal der (gen)-opbygges tillid, tryghed, respekt for hinanden – samt tilgivelse for dét, der skal tilgives.

…hvilket er, hvad en par-coach hjælper med. For hvis det havde været kendt, nemt og let, havde I jo nok gjort det for længst. Mon ikke?Feedback fra klienter
Se klienters erfaringer og udtalelserGoogle anmeldersiderne vedrørende parterapien ved at klikke på desktop (hvis du sidder ved en computer) eller på mobil (hvis du har en mobiltelefon), samt på www.parforhold-parterapi.dk/udtalelser, som er anbefalinger sendt direkte til mig af klienter.

27:23 minutter

Se også andre klient-erfaringer med parterapi på www.parforhold-parterapi.dk/anbefalinger


Links til tre andre områder inden for parterapi og parforhold for at undgå skilsmisse:

Hvad er parterapi?

Kommunikation

Psykologi i parterapien


Links til andre artikler om hvordan I undgår skilsmisse:

www.parforhold-parterapi.dk/parterapi/undga-skilsmisse/hvornar-skal-du-lade-dig-skille-fra-din-partner

www.parforhold-parterapi.dk/parterapi/undga-skilsmisse/skilsmisser-koster-virksomhederne-mange-penge

www.parforhold-parterapi.dk/tanker_paa_vandring/sadan-heles-et-knust-hjerte-efter-en-skilsmisse-eller-et-brud

www.parforhold-parterapi.dk/_parforhold/prisen-for-skilsmisse

www.parforhold-parterapi.dk/parterapi/undga-skilsmisse/videre-efter-en-skilsmisse


Har I brug for hjælp i jeres parforhold til at få det bedre med hinanden, så klik her (eller ring til mig på telefon 21 79 18 50)

.