Parforhold parterapi

Videre efter en skilsmisse…

Hvad nu, hvis løbet er kørt? Ægteskabet og parforholdet er pludselig stoppet. Det holdt alligevel ikke. Noget gik skævt, og nu står man her, og er lige blevet single igen. Måske oven i købet alene-forældre!

Hvad gør man så?

Egentlig skal et knus hjerte behandles på præcis samme måde som en brækket arm….

Hvad gør man, hvis armen er brækket?

  1. Først og fremmest skal armen sættes rigtigt sammen igen. Hvis den vokser skævt sammen, kommer man aldrig til at bruge den optimalt igen.
  1. Dernæst skal armen have ro, det vil sige, at den skal i gips. Hvis den ikke får ro, vokser den ikke ordentlig sammen, og man kommer måske aldrig til at bruge den optimalt igen.
  1. Til sidst skal gipsen af. Hvis man ikke nogensinde fjerner gipsen og genoptræner armen, men altid har den fikseret, vil man aldrig komme til at bruge den optimalt igen.

Endvidere skal man sørge for så hurtigt som muligt at give kroppen ekstra næringsstoffer i form af fx vitaminer og mineraler. Den brækkede arm har brug for ekstra forsyninger i form af friske byggematerialer til genopbygningen.

Processen er på nøjagtigt samme måde med et knust hjerte:

  1. Først og fremmest skal hjertet sættes rigtigt sammen igen. Det gøres bedst med psykologi eller psykoterapi, hvor man får skilt tingene ad, og sat dem sammen igen. På den måde finder man ud af, hvad der er op og ned på situationen, samt hvad der er reelt og indbildning.
  1. Dernæst skal hjertet have ro. Det vil sige, at man ikke lyn-hurtigt farer ud og finder sig en ny kæreste, eller boller løs til højre og venstre.
  1. Til sidst skal man i gang igen. Efter en passende tid (måske mange måneder) skal man åbne sit hjerte, skabe nye relationer og måske finde en ny partner i livet. Genoptræningen består i grundige forberedelser til et nyt – og denne gang forhåbentlig vedvarende – parforhold.

Endvidere skal man så hurtigt som muligt have ekstra næringsstoffer i form af nye indsigter og relationer, og måske ændrede holdninger til sig selv og sine omgivelser. Hvis man vil have noget andet end dét, man har haft indtil nu, bliver man formentlig nødt til at gøre noget andet, end dét, man har gjort hidtil.

Hvis nogen af de ovennævnte tre trin bliver sprunget over, eller hvis man går for hurtigt igennem faserne, er der alvorlig risiko for, at tidligere fejltagelser bliver gentaget igen og igen – med smerte og frustrationer til følge.

Hvis man derimod følger de tre meget enkle trin, både med brækkede lemmer og knuste hjerter, er man i stand til at komme styrket gennem alle genvordigheder.

En brækket knogle, der bliver behandlet rigtigt, og vokser korrekt sammen, er faktisk stærkere på brudstedet, end den var før bruddet. Det samme gælder kærestesorger…

 

Se www.e-pages.dk/lokalavisenfrb/165/23/

Bøger om parforhold
7 vaner Frihed med bedre parforhold Partner for livet
Følg på de sociale medier
Videoer
Klik her for at se en række videoer med eksempler på parterapi
Gratis uddrag
fra en af mine bøger


Gratis bog, checklister, tips og nyheder.

New Graphic
Seneste artikler: