Kontakt & info

Parterapeut Mikael Hoffmann, København og FrederiksbergMikael Hoffmann

Par-terapeut og -coach

✷ Meget Bedre Parforhold – i København og på Frederiksberg ✷

Kontakt-oplysninger med adresse, rutebeskrivelse m.m. – klik her

Få meget mere baggrundsviden om Mikael Hoffmann ved at klikke her

Telefon 21 79 18 50
Send gerne en SMS til ovennævnte nummer – eller mail til: post@MikaelHoffmann.dk


Engelsk og spansk

I also do couple therapy and counselling in English.

Entiendo y hablo español.


Hvem er jeg?

 • Jeg er oprindeligt uddannet styrmand (fra Kogtved Søfartsskole gennem Rederiet J.Lauritzen) og sejlede 12 år i den danske handelsflåde, inden jeg sluttede min karriere til søs som kaptajn. Det gav mig en masse erfaring i ledelse, menneske-kundskab og hvordan man får folk til at fungere i forskellige vanskelige situationer.
 • Derefter gik jeg i land og uddannede mig til ingeniør (Helsingør Teknikum). Det gav mig en grundlæggende struktur-forståelse og systematik.
 • Efterfølgende blev jeg selvstændig (i 1994 – altså for 25 år siden) og tog også lige den 4-årige uddannelse til psykoterapeut (ID-Academy). Det gav mig en stor forståelse for psykologi og relationer.

Jeg har allerede flere end 10.000 klienttimer bag mig i min selvstændige praksis og kan kalde mig senior-terapeut eller master-terapeut. Jeg er den mest succesfulde par-terapeut i Hovedstadsområdet med en temmelig høj succes-rate.

Læs eventuelt mere om mig på
www.parforhold-parterapi.dk/om-mikael-hoffmann

Privat

I mit eget liv har jeg prøvet hele paletten med singleliv, bofællesskab, kernefamilie, skilsmisse og alene-far.

Kurser

Jeg har gennem tiden taget en væld af supplerende kurser, blandt andet i chok-traume-behandling (Havening.dk). Det kan være særdeles anvendeligt, hvis mine klienter har været udsat for lidelser og traumatiske hændelser, enten i parforholdet eller andre steder.

Bogudgivelser

Jeg har skrevet og udgivet ikke færre end 5 bøger om parforhold, hvoraf den lille overskuelige bog ”7 vaner, som ødelægger parforhold – og hvad I kan gøre for at ændre dem” er blevet en bestseller (klik her).

En anden af mine bøger, der er blevet populær, er den store selvhjælpsbog ”Partner for livet” (klik her).

Læs mere om bøgerne på www.parforhold-parterapi.dk/bog

TV2 Lorry


Indslag i TV2 om udgivelsen af en af mine bøger “Partner for livet” (2015)

Boganmeldelse:

“Du er meget klart-skuende, kære Mikael, og på, hvorfor og hvordan vaner bliver lavet om. Der er bevidstheds-dybder i processen, ja men det kan jo genkendes, fra ønsket, og prioriteringen, og faser, der nu måtte være, til det opnås, og fastholdes. Sådan har jeg ikke set det før, det er genialt, kære Mikael. Tak

Nu forstår jeg bedre, hvorfor, når man giver råd, at de ikke bare øjeblikkelig bliver fulgt, og vil lægge mærke til, hvordan jeg selv ændrer.

Det er en hel proces.  Så jeg skal altså også give mig selv tid, til at komme igennem HELE processen. Og få den til at vare. Du beskriver det altså meget klart, så det er lige til, at forstå.

Det er herligt. Du er en skat. Tak Mikael.”

Lise Roat


Mikael Hoffmann

Fast og tryg struktur i parforholdet

Jeg har en meget struktureret, resultatorienteret, organiseret, direkte og professionel måde at arbejde på.

Når folk kommer til mig, er det normalt fordi deres liv er ved at gå op i limningen, eller der er kaos.

Derfor er der brug for en fast hånd og nogle håndgribelige råd og vejledninger, så der kan komme forståelse, tillid, tryghed og respekt imellem jer.

Jeg er naturligvis også både hensyntagende, empatisk og omsorgsfuld, men først og fremmest er jeg Mand.

Rammer

Jeg arbejder meget med “Rammer”, det vil sige aftalte måder at kommunikere på, der giver mening. Det er når man eksempelvis er vrede på hinanden, når man er frustreret, eller når partneren er frustreret og skal beroliges. Det kan også være når man vil opnå noget bestemt, når man skal forventningsafstemme med hinanden og så videre.

Det giver tryghed og ro at vide præcis, hvad “formatet” er, når man kommunikerer med hinanden.

Astronomi og struktur

Rammer og orden svarer lidt til at se op mod stjernehimlen og prøve at få styr på alle stjernerne. På en mørk frostklar vinternat kan man se omkring 3.000 stjerner med det blotte øje. Hvis vi ikke havde fundet en måde at holde styr på stjernerne med stjernebillederne, ville det have været svært for en styrmand at finde præcist dén stjerne, han skulle bruge til at måle på, for at finde sin position.

Derfor er rammer, orden og mening så vigtigt.

Chok og traumer

Jeg er endvidere ekspert i sygdomsforebyggelse og lidelseshåndtering, grundet min baggrund og uddannelse som chok-traume-behandler.


Min måde at arbejde på

Jeg arbejder målrettet med par, der tager deres parforhold alvorligt.

Jeg yder hjælp til at redde og forbedre parforholdet med et skræddersyet forløb til hvert enkelt par. Ikke to par er ens, men der er nogle grundlæggende fællestræk i alle parforhold, og der er nogle få grundlæggende udfordringer, som de fleste kæmper med (fx kommunikationsproblemer, svigt, overgreb og manglende forståelse).

Jeg er meget struktureret og organiseret, hvilket jeg har stor succes med i min praksis. Min succes-rate er temmelig høj. Omkring 80% af de par, der kommer til mig, får deres parforhold til at lykkes igen. (Dette er et temmelig højt tal i denne branche, men jeg har også øvet mig i mange år, og har en lidt speciel og anderledes baggrund, inden jeg uddannede mig til psykoterapeut.)

Jeg har lige haft 25-års jubilæum som selvstændig par-terapeut og -coach, med flere end 400 klient-par og 10.000 klient-timer bag mig.

Jeg er uddannet og certificeret psykoterapeut fra www.IDacademy.dk.
Endvidere er jeg også uddannet og certificeret Chok-traume-terapeut på www.havening.org (www.havening.dk)

Jeg har udgivet fem bøger om parforhold og parterapi:

 • Min første bog handler om, hvordan man skifter singletilværelsen ud med et godt parforhold
 • En bog beskriver hvad parterapi er
 • Min tredje bog handler om håndtering af konflikter, samt vedligeholdelse af det gode parforhold
 • Min vigtigste bog (mit svendestykke) er en selvhjælps-bog om at navigere i medgang og modgang i parforholdet, mens I fastholder kærlighedens essens
 • Min seneste bog er en lille bog om 7 vaner, der ødelægger et godt parforhold. Den giver et hurtigt overblik over værktøjer og strategier i parterapien


11:10 minutter


En fast køreplan i kontakten og arbejdet med mig:

Jeg er meget organiseret og struktureret i min måde at arbejde på.
Jeg vil gerne gøre tingene gennemsigtige, tydelige og lette at have med at gøre.

Derfor har jeg en helt klar plan i 5 trin for, hvad jeg gør med mennesker, der ønsker at gøre noget konstruktivt og positivt ved deres parforhold, for at forbedre det.

(Hvis du har brug for at kende mig lidt bedre, inden du kontakter mig, så se nederst på denne side, hvor jeg vil sende dig noget gratis materiale)

Her er de 5 trin i kontakten med mig:

parterapi
Mikael Hoffmann
Første skridt er at vi taler kortvarigt sammen over telefonen. Ring til mig på nummer 21 79 18 50. Jeg vil stille dig nogle konkrete spørgsmål om eksempelvis hvor I bor i landet, hvor gamle I er, hvor længe I har været sammen og arten af jeres udfordringer.

Derefter aftaler vi en dato for den gratis afklarende coaching-samtale.

Hvis du hellere vil booke en samtale med mig med det samme her på hjemmesiden, kan du gøre det i nedenstående kalender.Gratis afklarende coaching-samtale

parterapi københavn
gratis coaching samtale

Den afklarende coaching-samtale over telefonen (med enten hver af jer, eller med jer begge to på en gang) er uden udgift for jer og den varer omkring 45 minutter. Samtalen indeholder følgende:

 1. Et overblik over, hvad det er, du ønsker dig, i dit liv og med dit parforhold
 2. Hvilke udfordringer du og I har med hinanden
 3. Derefter lægger vi en plan for, hvordan du kan komme herfra hvor du er nu, over til dér, hvor du gerne vil være, og dét, du gerne vil have i dit liv og parforhold
 4. Til det sidste punkt vil jeg, hvis det er passende, fortælle og forklare, hvad det er, jeg kan tilbyde, og hvordan jeg måske kan hjælpe jer i forhold til jeres behov og ønsker. Vi vil eventuelt også have en drøftelse om jeg er den rette til at hjælpe jer, eller om det er bedre at jeg henviser jer videre til andre, som er et mere optimalt match for jer

parterapi Frederiksberg
parterapeut København
Når jeg har talt med jer begge to, og vi er enige om et samarbejde, aftaler vi første parsession på 1½ time. Det kan foregå enten i min klinik på Frederiksberg eller over Skype.


Den første par-session

parterapi psykologi
Parterapi Frederiksberg
Jeg er meget struktureret og organiseret i min måde at arbejde på. En af grundene til, at jeg har så stor succes med at få folk til at få et godt parforhold, er at der ikke er ret meget tilfældighed i dét, der foregår hos mig.

På den første parsession sker der tre ting, som hver tager cirka en halv time:

 1. Vi kigger kortvarigt på jeres baggrund og historik. Dels for at jeg kan få et overblik over, hvordan jeg bedst kan hjælpe jer. Men dels også for at I kan komme til at høre jer selv og hinanden. På den måde kan I måske selv bedre gennemskue og forstå, hvad der har skabt jeres nuværende indbyrdes problemer.
 2. Næste punkt er det vigtigste i første parsession. Jeg vil introducere jer for, og lære jer, et helt konkret kommunikations-værktøj, der vil gøre jer i stand til at høre, se og forstå hinanden. Samtidig vil I også føle jer hørt, set og forstået af partneren. I behøver ikke at være enige med hinanden, for at have et fantastisk parforhold, men det er vigtigt, at I kan sætte jer ind i, hvad den anden siger og mener. Jeg har valgt at kalde dette værktøj “Den Anerkendende Selvansvarlig Dialog” (eller Hoffmann-Metoden©, fordi det er mig, der er har fundet på den). Det er super-effektivt til at kunne forstå hinanden og føle sig forstået.
 3. Den sidste halve time vil jeg på grundlag af dét, I har fortalt, og mine erfaringer, se på, om I mon har skabt jer nogle dårlige vaner og rutiner i hverdagen, som enten er uhensigtsmæssige, eller måske ligefrem destruktive, for et godt parforhold. I har typisk brug for at lære nogle nye strategier og værktøjer, for at I kan få et andet resultat end dét, I har haft indtil nu. Min mangeårige erfaring er, at det oftest er små-justeringer, der skal til, for at I kan få et helt andet og bedre resultat i jeres samliv.

Et forløb (en pakke-løsning)

parterapi kommunikation
parterapi forløb Mikael Hoffmann
Når I efter nogle dage har mærket effekten af den første parsession, skal vi alle tre vurdere, om der er grundlag for et videre forløb. I den par-terapi, jeg laver, arbejder jeg kun med forløb, da det er den bedste måde at lære nye færdigheder og få nye vaner på.

Jeg har fundet frem til en Pakke-løsning, der er det mest effektive, hvis I vil have et andet og bedre parforhold, end dét, I har haft hidtil. Det er som et helt nyt sprog, I skal lære, og det kommer ikke af sig selv i løbet af nogle få timer hos en parterapeut.

Med udgangspunkt i min mangeårige erfaring, har jeg sat et grundlæggende forløb sammen, som varer omkring tre måneder. Det er den tid, der erfaringsmæssigt er nødvendig for at I kan ændre dårlige vaner til gode vaner. Samtidig er det for de fleste mennesker også en overskuelig tid ud i fremtiden.

Strategien er følgende:

 1. Først bevidstgørelse, så vi kender problemerne og deres omfang
 2. Dernæst færdighedslæring, hvor I vil lære nye strategier og kommunikations-værktøjer, så I får et andet resultat i jeres parforhold
 3. Til sidst vanedannelse, hvor de nye gode vaner erstatter de gamle dårlige vaner

Læs mere om Pakken på www.parforhold-parterapi.dk/parterapi#pakke


Men begynd som sagt med først at ringe mig op på nummer 21 79 18 50
telefon parterapi


Spørgsmål og svar Spørgsmål og svar

Jeg har kliniklokale på Frederiksberg, men arbejder endvidere over telefonen og Skype sammen med klienter i både ind- og ud-land.

Pressepakke med informationer, billeder, links og meget mere.

Bøger skrevet og udgivet af Mikael om parforhold og parterapi. Foreløbig er det blevet til fem.

Biblioteker, der har bogen “Partner for livet” og nogle af de andre bøger stående.

Se klient-udtalelserwww.parforhold-parterapi.dk/udtalelser med adskillige anmeldelser af parterapien.

Tanker på Vandring – en lang række artikler og videooptagelser fra mine årlige langdistance-vandringer, hvor jeg lader tankerne løbe frit til video-kameraet.

Spørgsmål & Svar – flere end 50 blog-posts med videoer med klienterne spørgsmål og mine svar. Også disse er optaget et år, mens jeg vandrede.

Brevkassen med næsten 100 spørgsmål og korte svar inden for parforhold og parterapi. Disse spørgsmål har klienter stillet mig gennem alle årene, og jeg vil gerne svare på dem alle.


1:41 minutter


Formular spørgeskema

Hvis du har Google-konto, og du foretrækker at udfylde formularer, er du velkommen til at udfylde spørgeskemaet. Klik på www.parforhold-parterapi.dk/kontaktformular


Ord-forklaring

Kommunikation er ikke blot udveksling af ord og meninger. Hensigten med at kommunikere er at forstå og blive forstået. Med forståelsen kommer meningen med livet og kærligheden.
Parforholdsproblemer kan være mere eller mindre tydelige og konkrete. Symptomerne på udfordringerne er direkte og kan både føles, ses og mærkes, men som ethvert andet symptom, dækker de ofte over noget andet, nemlig årsager, og disse kan være særdeles svære at få øje på. Feber og smerte er jo heller ikke sygdommen i sig selv, men et symptom på, at der er noget andet galt.
I parforholdet er den partner, man har valgt at leve sammen med, den selvsamme partner, man har valgt at have sine problemer med.
Du skal først kunne forstå, inden du selv kan forvente at blive forstået. Faste rammer giver tryghed, både for afsender og modtager. Afsenderen kan udtrykke sig åbent og ærligt – inden for nogle helt bestemte rammer og grænser. Og modtageren er klar over, at der ikke er noget, der eksploderer op i hovedet på en, eller at man bliver kritiseret og bebrejdet i lange baner. Derfor er rammerne vigtige.
God, effektiv parterapi handler ikke så meget om, hvad du føler, og hvordan du har det. Det er derimod metoder og strategier til at komme gennem hverdagen på, så livet og parforholdet fungerer igen. Det kræver aftalte kommunikations-”regler”, som begge er enige om og er trygge ved.
I bund og grund handler det om i de gode rolige perioder i parforholdet at aftale at bruge bestemte kommunikations-værktøjer og -strategier. Disse skal øves grundigt, så de bliver til nye gode vaner til erstatning for de gamle dårlige. På den måde kommer man ikke til at såre hinanden, når bølgerne går højt, og forudsætningen for en dialog med forståelse, accept og respekt for hinanden er til stede.
Parterapi handler om at få lært nogle helt konkrete værktøjer og strategier, som kan bruges i hverdagen, når tingene spidser til, så man så hurtigt som muligt kan komme tilbage til det gode parforhold.
Parterapeuten hverken kan eller skal løse folks problemer. Til gengæld skal han/hun hjælpe jer med, at I bliver i stand til selv at løse jeres egne problemer, så I resten af jeres liv kan håndtere de udfordringer, der måtte komme.
Mening i tilværelsen er altafgørende for at have det godt. For at kunne se en mening, må man kunne forstå. Og forståelse kræver kommunikation. Ikke bare med udveksling af ord og meninger, men forståelse gennem i forvejen aftalte, faste spilleregler og rammer. På den måde kan man lettere forstå partneren, og udtrykke sig selv frit, så man bliver forstået.

Klik på ordet for at se forklaringen.


Kvalitets-garanti af parterapien


4:06 minutter


✴ Syv måder at undgå skænderier på ✴

 

☯ I ethvert godt parforhold er der også konflikter og højlydte meningsudvekslinger ☯

 
Her er en hurtig metode til at få bedre mave-fornemmelse i december måned.
 
Tilmeld dig herunder med dit navn og din email. Så sender jeg dig en artikel/rapport til et bedre og lettere parforhold her inden jul. Meget konkret. Meget funktionel.
Du kan trygt give mig dit navn og din email-adresse. Jeg kunne aldrig drømme om at spamme dig.
 
Imidlertid vil jeg en gang imellem sende dig relevant information om udfordringer i parforholdet og effektive løsningsmodeller.
 
Du kan til hver en tid afbestille mine emails.
 
Men i første omgang vil du modtage mine syv gode jule-råd helt gratis.
 
God fornøjelse med læsningen.

Mikael Hoffmann, telefon 21 79 18 50

.


Bedre parforhold København Frederiksberg med #1 parterapeut i Danmark, Mikael Hoffmann