Kontakt & info

Mikael Hoffmann

Mikael Hoffmann

Par-coach og -terapeut

✷ Meget Bedre Parforhold – København ✷

På denne side vil jeg give dig nogle praktiske informationer om mig selv og min måde at arbejde på, samt skitsere en køreplan for kontakten og samarbejdet med mig.

Kontakt-oplysninger med adresse, rutebeskrivelse m.m. – klik her

Få meget mere baggrundsviden om Mikael Hoffmann ved at klikke her

Hvis du ønsker at finde ud af, om jeg kan hjælpe dig og jer, så ring til mig på telefon 21 79 18 50
Send gerne en SMS til ovennævnte nummer – eller en mail til:


Engelsk og spansk

I also do couple therapy and counselling in English. Click here to translate this website into English.
Entiendo y hablo español tambien.


Læs her om klienters omtale af par-coaching, og hvordan det har hjulpet dem:
www.parforhold-parterapi.dk/anbefalinger


Hvem er jeg?

 • Jeg er oprindeligt uddannet styrmand (fra Kogtved Søfartsskole gennem Rederiet J.Lauritzen) og sejlede 12 år i den danske handelsflåde, inden jeg sluttede min karriere til søs som kaptajn. Det gav mig en masse erfaring i ledelse, menneske-kundskab og hvordan man får folk til at fungere i forskellige vanskelige situationer.
 • Derefter gik jeg i land og uddannede mig til ingeniør (Helsingør Teknikum). Det gav mig en grundlæggende struktur-forståelse og systematik.
 • Efterfølgende blev jeg selvstændig (i 1994 – altså for 27 år siden) og tog også lige den 4-årige uddannelse til psykoterapeut (ID-Academy). Det gav mig en stor forståelse for psykologi og relationer. Endvidere er jeg uddannet chok-traume-terapeut (Havening).

Jeg har allerede mere end 10.000 klienttimer bag mig i min selvstændige praksis, og flere end 400 par har været gennem min klinik. Derfor kan jeg kalde mig senior-terapeut eller master-terapeut. Jeg er uden tvivl den mest succesfulde par-terapeut i Danmark med en temmelig høj succes-rate. Omkring 80% af de par, der kommer i min klinik, får deres parforhold til at fungere igen – og 100% af de par, der følger mine råd og laver deres hjemmearbejde mellem sessionerne, genfinder lykken og får succes med deres parforhold.

1:47 minutter

Læs eventuelt mere om mig på
www.parforhold-parterapi.dk/om-mikael-hoffmann

Privat

I mit eget liv har jeg prøvet hele paletten med singleliv, bofællesskab, kollektiv, kernefamilie, børn, bonusbørn, skilsmisse, alene-far og ægteskab.

Kurser

Jeg har gennem tiden taget en væld af supplerende kurser. Et af de vigtigste har været chok-traume-terapi (Havening.dk). Det kan være særdeles anvendeligt, hvis mine klienter har været udsat for lidelser og traumatiske hændelser, enten i parforholdet eller andre steder.


Mikael Hoffmann

Fast og tryg struktur i parforholdet

Jeg er meget struktureret, resultatorienteret, organiseret, direkte og professionel – naturligvis på en respektfuld og empatisk måde.

Når folk kommer til mig, er det normalt fordi deres liv er ved at gå op i limningen, eller der er kaos.

Derfor er der brug for en fast hånd og nogle håndgribelige råd og vejledninger, så der kan komme forståelse, tillid, tryghed og respekt imellem jer.

Jeg er naturligvis også både hensyntagende og omsorgsfuld. Både af natur og qua min uddannelse til psykoterapeut.

Rammer

Jeg arbejder meget med “Rammer”, det vil sige aftalte måder at kommunikere på, der giver mening. Det er når man eksempelvis er vrede på hinanden, når man er frustreret, eller når partneren er frustreret og skal beroliges. Det kan også være når man vil opnå noget bestemt, når man skal forventningsafstemme med hinanden og så videre.

Det giver tryghed og ro at vide præcis, hvad “formatet” er, når man kommunikerer med hinanden.

Chok og traumer

Jeg er endvidere ekspert i sygdomsforebyggelse og lidelseshåndtering, grundet min efter-uddannelse som chok-traume-behandler, samt min mangeårige praktiske erfaring.


Mange mænd har med god grund ikke spor lyst til at gå i parterapi med deres kone/kæreste!

Læs her om grunden, idet den maskuline og den feminine metode er to vidt forskellige retninger i par-terapi og par-coaching.

Klik også her for at læse mere om mine systematiske arbejdsmetoder med en 5-punkts plan for et eventuelt samarbejde om at forbedre jeres parforhold.


Min måde at arbejde på

Jeg arbejder målrettet med par, der tager deres parforhold alvorligt og har en højgrad af motivation til at forbedre deres liv og samliv.

Parterapi, der virkerJeg yder hjælp til at redde og forbedre parforholdet med et skræddersyet forløb til hvert enkelt par. Ikke to par er ens, men der er nogle grundlæggende fællestræk i alle parforhold, og der er nogle få grundlæggende udfordringer, som de fleste kæmper med (fx kommunikationsproblemer, svigt, overgreb og manglende forståelse).

Jeg er som sagt meget struktureret og organiseret, hvilket jeg har stor succes med i min praksis. Min succes-rate er som sagt temmelig høj. 80% er et temmelig højt tal i denne branche, men jeg har også øvet mig i mange år, og har en lidt speciel og anderledes baggrund, inden jeg uddannede mig til psykoterapeut. Min fornemmelse er, at grunden til at 20% ikke lykkes hos mig, måske er fordi nogle klienter ikke følger mine råd, men stadigvæk gør tingene på deres egen måde. Imidlertid på det så ikke komme bag på noget, at man dermed bliver ved at at få det samme, når man bliver ved med at gøre det samme…. Man må øve sig i nye færdigheder for at få nogle nye vaner.

Jeg blev selvstændig i sommeren 1994 med egen praksis og har efterhånden “temmelig mange år på bagen” som selvstændig par-terapeut og -coach.

Jeg er uddannet og certificeret psykoterapeut fra www.IDacademy.dk.
Endvidere er jeg også uddannet og certificeret Chok-traume-terapeut på www.havening.org (www.havening.dk)

5:47 minutter

Kontakt-oplysninger med adresse, rutebeskrivelse m.m. – klik her


Læs nogle klient-udtalelser her:


Feedback fra klienter
Se klienters erfaringer og udtalelserGoogle anmeldersiderne vedrørende parterapien ved at klikke på desktop (hvis du sidder ved en computer) eller på mobil (hvis du har en mobiltelefon), samt på www.parforhold-parterapi.dk/udtalelser, som er anbefalinger sendt direkte til mig af klienter. og www.parforhold-parterapi.dk/anbefalinger.


Bogudgivelser

Jeg har skrevet og udgivet ikke færre end 5 bøger om parforhold, hvoraf den lille overskuelige bog ”7 vaner, som ødelægger parforhold – og hvad I kan gøre for at ændre dem” er blevet en bestseller (klik her).

En anden af mine bøger, der er blevet populær, er den store selvhjælpsbog ”Partner for livet” (klik her).

 • Min første bog handler om, hvordan man skifter singletilværelsen ud med et godt parforhold.
 • En bog beskriver hvad parterapi er.
 • Min tredje bog handler om håndtering af konflikter, samt vedligeholdelse af det gode parforhold.
 • Min vigtigste bog (mit svendestykke) er en selvhjælps-bog om at navigere i medgang og modgang i parforholdet, mens I fastholder kærlighedens essens.
 • Min seneste bog er en lille bog om 7 vaner, der ødelægger et godt parforhold. Den giver et hurtigt overblik over værktøjer og strategier i parterapien.

Læs mere om bøgerne på www.parforhold-parterapi.dk/bog

TV2 Lorry

Indslag i TV2 om udgivelsen af bogen “Partner for livet” (2015)

Boganmeldelse:

“Du er meget klart-skuende, kære Mikael, og på, hvorfor og hvordan vaner bliver lavet om. Der er bevidstheds-dybder i processen, ja men det kan jo genkendes, fra ønsket, og prioriteringen, og faser, der nu måtte være, til det opnås, og fastholdes. Sådan har jeg ikke set det før, det er genialt, kære Mikael. Tak

Nu forstår jeg bedre, hvorfor, når man giver råd, at de ikke bare øjeblikkelig bliver fulgt, og vil lægge mærke til, hvordan jeg selv ændrer.

Det er en hel proces.  Så jeg skal altså også give mig selv tid, til at komme igennem HELE processen. Og få den til at vare. Du beskriver det altså meget klart, så det er lige til, at forstå.

Det er herligt. Du er en skat. Tak Mikael.”

Lise RoatSe en række videoer om mit arbejde på www.parforholds-lodsen.dk


parterapi Mikael Hoffmann

Parterapeut Mikael Hoffmann

Hvis du vil finde ud af, om jeg kan hjælpe dig og jer, så ring til mig på telefon 21 79 18 50 eller send mig en email på

Jeg er meget organiseret og struktureret i min måde at arbejde på – naturligvis på en respektfuld og empatisk facon.
Jeg vil gerne gøre tingene gennemsigtige, tydelige og lette at have med at gøre.

Dette er nok grunden til, at jeg har så stor succes med den parterapi, jeg tilbyder. Erfaringsmæssigt vil omkring 80% af mine klienter opleve forbedring, eller meget stor forbedring, af deres parforhold.

Her er en slags køreplan i kontakten og arbejdet med mig:

Du kan til hver en tid ringe til mig på telefon 21 79 18 50. Hvis jeg har tid, tager jeg den.

Ellers skriv til mig på

På grundlag af min mangeårige erfaring tilbyder jeg følgende plan i 5 trin til mennesker, der ønsker at gøre noget konstruktivt og positivt ved deres parforhold, for at forbedre det. Hensigten med planen er at gøre dig og jer så trygge som muligt i mødet med parterapi og par-coaching.

Hvis du har brug for at kende mig lidt bedre, inden du kontakter mig, så se nederst på denne side, hvor jeg vil sende dig noget gratis materiale.

Her er de 5 trin i din kontakt med mig:

parterapi
Mikael Hoffmann
Første skridt er at vi taler kortvarigt sammen over telefonen.

Ring til mig på telefonnummer 21 79 18 50.

Jeg vil stille dig nogle konkrete spørgsmål om eksempelvis hvor i landet I bor, hvor gamle I er, hvor længe I har været sammen, om I har børn og arten af jeres udfordringer. Du får også chancen for at lære mig en lille smule bedre at kende og må meget gerne stille mig spørgsmål.

11:10 minutter

I slutningen af den korte intro-telefon-samtale kan vi aftale en dato for den Gratis Afklarende Coaching-samtale.

Eller klik her for at booke en tid til coaching-samtalen.

Hvis du har Google-konto, og du foretrækker at udfylde formularer, er du velkommen til at udfylde et spørgeskema.
(Klik på www.parforhold-parterapi.dk/kontaktformular)


Gratis afklarende coaching-samtale

parterapi københavn
gratis coaching samtale

Den afklarende coaching-samtale over telefonen (med enten jer begge to på en gang med medhør, eller eventuelt med hver af jer) er uden udgift for jer. Samtalen varer omkring 45 minutter, og indeholder følgende:

 1. Et overblik over, hvad det er, I ønsker jer, i jeres liv og med jeres parforhold. Hvad I kunne tænke jer, hvis der var frit valg på alle hylder.
 2. Hvilke udfordringer I har med hinanden. Hvad er problemerne? Hvor slemt er det?
 3. Derefter lægger vi en plan for, hvordan I kan komme herfra hvor I er lige nu, over til dér, hvor I gerne vil være, og dét, I gerne vil have i jeres liv og parforhold.
 4. I har også chance for at stille mig spørgsmål for at finde ud af, hvem jeg er.
 5. Som det sidste punkt vil jeg, hvis det er passende, fortælle og forklare, hvad det er, jeg kan tilbyde jer, og hvordan jeg måske kan hjælpe jer i forhold til jeres behov og ønsker. Vi vil eventuelt også have en drøftelse om jeg er den rette til at hjælpe jer, eller om det er bedre at jeg henviser jer videre til andre, som er et mere optimalt match for jer

parterapi Frederiksberg
parterapeut København
Når jeg har talt med jer begge to, og vi er enige om et samarbejde, aftaler vi første parsession på 1½ time. Det kan foregå enten i min klinik i København eller over Skype, Zoom eller Facetime. Hvad der end passer jer bedst.


Den første par-session

parterapi psykologi
Parterapi Frederiksberg
Jeg er som sagt meget struktureret og organiseret i min måde at arbejde på. En af grundene til, at jeg har så stor succes med at få folk til at få et godt parforhold, er at der ikke er ret meget tilfældighed i dét, der foregår hos mig.

På den første parsession (1½ time) sker der tre konkrete ting, som hver tager cirka en halv time:

 1. Den første halve time kigger vi kortvarigt på jeres baggrund og historik. Dels for at jeg kan få et overblik over, hvordan jeg bedst kan hjælpe jer. Men dels også for at I kan komme til at høre jer selv og hinanden. På den måde kan I måske selv bedre gennemskue og forstå, hvad der har skabt jeres nuværende indbyrdes problemer.
 2. Næste halve time af den allerførste parsession er den vigtigste. Jeg vil introducere jer for, og lære jer, et helt konkret kommunikations-værktøj, der vil gøre jer i stand til at høre, se og forstå hinanden. Samtidig vil I også føle jer hørt, set og forstået af partneren. I behøver ikke at være enige med hinanden, for at have et fantastisk parforhold, men det er vigtigt, at I kan sætte jer ind i, hvad den anden siger og mener. Jeg har valgt at kalde dette værktøj “Den Anerkendende Selvansvarlig Dialog” (eller Hoffmann-Metoden©, fordi det er mig, der er har fundet på den). Det er super-effektivt til at kunne forstå hinanden og føle sig forstået.
 3. Den sidste halve time vil jeg, på grundlag af dét, I har fortalt, og mine erfaringer, se på, om I mon har skabt jer nogle dårlige vaner og rutiner i hverdagen, som enten er uhensigtsmæssige, eller måske ligefrem destruktive, for et godt parforhold. I har typisk brug for at lære nogle nye strategier og værktøjer, for at I kan få et andet resultat end dét, I har haft indtil nu. Min mangeårige erfaring er, at det oftest er små-justeringer, der skal til, for at I kan få et helt andet og bedre resultat i jeres samliv.

I vil helt sikkert få noget konkret med jer hjem, og min erfaring er også, at folk allerede efter den første parsession har det meget bedre med hinanden.


Et forløb (Pakke-løsningen)

parterapi kommunikation
parterapi forløb Mikael Hoffmann
Når I efter nogle dage har mærket effekten af den første parsession, skal vi alle tre vurdere, om der er grundlag for at fortsætte.

Jeg arbejder kun i forløb, hvilket typisk vil sige tre måneders varighed. Det er erfaringsmæssigt den tid det tager at lære nye færdigheder, strategier, holdninger og værktøjer i parforholdet for at få det til at holde – og i de samme tre måneder bliver gamle skadelige vaner erstattet med nye gode vaner. Men vi starter altid med en indledende session, for at I får chancen for at finde ud af, om det er noget for jer.

Dengang jeg – for mange år siden – lod mine klienter selv bestemme, hvor meget og hvor tit, de ville komme i parterapi, erfarede jeg, at de efter relativt få gange oplevede en stor forbedring i deres parforhold. De havde lært nogle nye strategier, værktøjer, redskabet og metoder, og derfor føltes det godt at stoppe. Men de havde ikke brugt tid og kræfter på at få de nye værktøjer BANKET GODT FAST, så de var blevet til nye gode vaner.Altså dét, de automatisk greb til, når parforholdet igen blev svært.

Når så livet endnu en gang kom buldrende, røg de lige ned i de gamle vaner og den uhensigtsmæssige adfærd – og så var hele den første investering i parterapien spildt.

Derfor gør jeg opmærksom på, at det er mig, der er eksperten, og mig, der véd, hvad der skal til, for at klienterne kan få et godt parforhold. Hvis de selv havde vidst det, havde de jo ikke behøvet at ulejlige sig hen til mig. Så DERFOR laver jeg kun forløb med folk.

Men ingen skal “købe katten i sækken“, så derfor starter vi med en enkelt session først.

De fleste mennesker har haft et, to, tre eller måske fire parforhold i deres liv. Jeg har haft flere end 400 parforhold, så jeg har en masse erfaring og véd, hvad jeg taler om, og hvad der virker.

Et forløb er det mest effektive, hvis I vil have et andet og bedre parforhold, end dét, I har haft hidtil. Det er som et helt nyt sprog, I skal lære, og det kommer ikke af sig selv i løbet af nogle få timer hos en parterapeut.

Et andet eksempel på, hvor vigtigt forberedelse og omhyggelighed er, er bygning af et højt hus, der skal være solidt. Jo højere, man ønsker at det skal være, jo dybere bliver man nødt til at grave ud til fundamentet.

Med udgangspunkt i min mangeårige erfaring, har jeg sat et grundlæggende forløb sammen, som varer omkring tre måneder. Det er den tid, der erfaringsmæssigt er nødvendig for at I kan ændre dårlige vaner til gode vaner. Det kan ikke gøre på kortere tid, hvis de nye vaner skal være solide, og dém, I griber til, når livet igen spidser sig til. Hvis vanerne ikke er banket godt fast, risikerer man bare at bruge de gamle ubrugelige vaner i kampens hede.

Men et forløb må helst heller ikke tage længere end tre måneder. Det er for de fleste mennesker en overskuelig tid ud i fremtiden. Hvis der ikke er nogen “bagkant” – eller det skal tage halve og hele år, er det ikke til at holde ud at tænke på.

Hvis I er fokuserede, målrettede og højt motiverede til en positiv forandring i 3 koncentrerede måneder, er det min mangeårige erfaring, at dét er den mest effektive måde at ændre dårlige vaner til gode vaner på.

Strategien er følgende:

 1. Først bevidstgørelse, så vi kender problemerne og deres omfang
 2. Dernæst færdighedslæring, hvor I vil lære nye strategier og kommunikations-værktøjer, så I får et andet resultat i jeres parforhold
 3. Til sidst vanedannelse, hvor de nye gode vaner erstatter de gamle dårlige vaner

Det er vigtigt at understrege, at jeres udbytte af parterapien i høj grad afhænger af jer selv.

Billedligt set er jeg som et erfarent rejsebureau, der har arrangeret en fem-stjernet luksusrejse med All Inclusive, samt de dygtigste rejseledere, den bedste mad, de venligste tjenere, de mest luksuriøse værelser og de mest spændende udflugter på de mest eksotiske rejsemål.

I restauranten på det fem-stjernede hotel er der en stor veldækket buffet med alle mulige lækre og sunde retter til rådighed. Jo mere I tager fra, jo mere kommer der på bordet.

Blot skal det lige nævnes, at dét, I skal lære i parterapien, er som et helt nyt sprog. Forestil dig, at du skulle lære russisk eller kinesisk. Det kræver dedikation (og hjemmearbejde) at kunne komme til at bruge sproget hensigtsmæssigt i det nye land.

Med andre ord afhænger det helt og holdent af jeres egen motivation og engagement, hvor meget I får ud af parterapien hos mig. Med billedet fra luksusrejsen er det helt op til jer selv, om det er en god og udbytterig ferie eller ej. I bestemmer selv, hvilke oplevelser og læringer, I ønsker.

I øvrigt bruger jeg samme strategi som Simon Spies: Jeg giver folk mere, end de forventer. Så har jeg nemlig erfaring for, at de bliver både glade og tilfredse.
Det er nok en af grundene til, at jeg har haft succes som par-coach og –terapeut i mere end 27 år…

Læs mere om Pakken på www.parforhold-parterapi.dk/parterapi#pakke


Men begynd som sagt med først at ringe mig op på telefonnummer 21 79 18 50

telefon parterapi


Spørgsmål og svarSpørgsmål og svar

Jeg har kliniklokale i København, men arbejder endvidere online sammen med klienter i både ind- og ud-land.

Pressepakke med informationer, billeder, links og meget mere.

Bøger skrevet og udgivet af Mikael om parforhold og parterapi. Foreløbig er det blevet til fem.

Biblioteker, der har bogen “Partner for livet” og nogle af de andre bøger stående.

Se klient-udtalelserwww.parforhold-parterapi.dk/udtalelser med adskillige anmeldelser af parterapien.

Tanker på Vandring – 30 artikler og videooptagelser fra mine årlige langdistance-vandringer, hvor jeg lader tankerne løbe frit til video-kameraet.

Spørgsmål & Svar – flere end 50 blog-posts med videoer med klienterne spørgsmål og mine svar. Også disse er optaget på en af mine vandringer.

Brevkassen med omkring 100 spørgsmål fra folk og mine korte svar med alt inden for parforhold og parterapi. Disse spørgsmål har klienter stillet mig gennem alle årene.

1:41 minutter

Kontakt-oplysninger med adresse, rutebeskrivelse m.m. – klik her


Ord-forklaring

Nøgleord: Beskrivelse:
Parterapi Parterapi handler om at få lært nogle helt konkrete værktøjer og strategier, som kan bruges i hverdagen, når tingene spidser til, så man så hurtigt som muligt kan komme tilbage til det gode parforhold.
Kommunikation Kommunikation er ikke blot udveksling af ord og meninger. Hensigten med at kommunikere er at forstå og blive forstået. Med forståelsen kommer meningen med livet og kærligheden.
Værktøjer God, effektiv parterapi handler ikke så meget om, hvad du føler, og hvordan du har det. Det er derimod metoder og strategier til at komme gennem hverdagen på, så livet og parforholdet fungerer igen. Det kræver aftalte kommunikations-”regler”, som begge er enige om og er trygge ved.
I bund og grund handler det om i de gode rolige perioder i parforholdet at aftale at bruge bestemte kommunikations-værktøjer og -strategier. Disse skal øves grundigt, så de bliver til nye gode vaner til erstatning for de gamle dårlige. På den måde kommer man ikke til at såre hinanden, når bølgerne går højt, og forudsætningen for en dialog med forståelse, accept og respekt for hinanden er til stede.
Problemløsning Parterapeuten hverken kan eller skal løse folks problemer. Til gengæld skal han/hun hjælpe jer med, at I bliver i stand til selv at løse jeres egne problemer, så I resten af jeres liv kan håndtere de udfordringer, der måtte komme.
Mening i tilværelsen er altafgørende for at have det godt. For at kunne se en mening, må man kunne forstå. Og forståelse kræver kommunikation. Ikke bare med udveksling af ord og meninger, men forståelse gennem i forvejen aftalte, faste spilleregler og rammer. På den måde kan man lettere forstå partneren, og udtrykke sig selv frit, så man bliver forstået.
Problemer Parforholdsproblemer kan være mere eller mindre tydelige og konkrete. Symptomerne på udfordringerne er direkte og kan både føles, ses og mærkes, men som ethvert andet symptom, dækker de ofte over noget andet, nemlig årsager, og disse kan være særdeles svære at få øje på. Feber og smerte er jo heller ikke sygdommen i sig selv, men et symptom på, at der er noget andet galt.
Forståelse I parforholdet er den partner, man har valgt at leve sammen med, den selvsamme partner, man har valgt at have sine problemer med.
Du skal først kunne forstå, inden du selv kan forvente at blive forstået. Faste rammer giver tryghed, både for afsender og modtager. Afsenderen kan udtrykke sig åbent og ærligt – inden for nogle helt bestemte rammer og grænser. Og modtageren er klar over, at der ikke er noget, der eksploderer op i hovedet på en, eller at man bliver kritiseret og bebrejdet i lange baner. Derfor er rammerne vigtige.

Klik på ordet for at se forklaringen.


Kvalitets-garanti af parterapien

4:06 minutterFeedback fra klienter
Se klienters erfaringer og udtalelserGoogle anmeldersiderne vedrørende parterapien ved at klikke på desktop (hvis du sidder ved en computer) eller på mobil (hvis du har en mobiltelefon), samt på www.parforhold-parterapi.dk/udtalelser, som er anbefalinger sendt direkte til mig af klienter.

Klik her for at se flere klienters erfaringer og anbefalinger med par-coachingen

Kontakt-oplysninger med adresse, rutebeskrivelse m.m. – klik herPsst… Gør som flere end 1.700 andre besøgende på denne hjemmeside om parforhold allerede har gjort. Tilmeld dig mit nyhedsbrev, som trin for trin vil vise dig, hvordan du får dig det parforhold, du ønsker dig og længes efter.


Mikael Hoffmann, telefon 21 79 18 50

.


Meget Bedre Parforhold i København og på Frederiksberg som #1 parterapeut i Danmark.