Om Mikael Hoffmann

Praktiske informationer og baggrund havening (33)

* Par-coaching *

* Kontakt-informationer * Telefon 21 79 18 50

* Gratis afklarende coaching-samtale *

De fleste mennesker har haft 1, 2, 3 eller måske 4 parforhold i deres liv.
Jeg har haft omkring 400 parforhold i min klinik, som danner grundlag for min erfaring og viden om, hvad der virker og skal til, for at få et godt parforhold.

Mit navn er Mikael Hoffmann, og jeg er fra 1959 (60 år).

Siden 1994 (i 25 år) har jeg haft selvstændig virksomhed som parterapeut, psykoterapeut, rådgiver, sexolog, stress-coach, foredragsholder og mentor-coach. Uddannet og certificeret psykoterapeut på www.IDacademy.dk (eksamensbevis), samt Havening chok/traume-terapeut (eksamensbevis). Jeg har flere end 10.000 personlige klient-timer bag mig, og kan kalde mig senior-terapeut.

Inden for de seneste 10 år har jeg specialiseret mig i par-terapi og -coaching. Min succes-rate som parterapeut er cirka 70-80 procent, hvilket betyder, at folk finder sammen igen og genfinder melodien i parforholdet. De sidste omkring 25 procent af mine klienter finder ud af at skilles på den mest optimale måde. Især hvis man har børn sammen.

Jeg har gennem årene skrevet og udgivet 5 bøger om parforhold.

Se klienters erfaringer og anbefalinger på www.parforhold-parterapi.dk/eksempler

Læs klient-anbefalinger på Google og her på hjemmesiden.

Jeg coacher og arrangerer workshops, kurser og foredrag i hele landet.

Klinikadresse


Opvækst og baggrund

Oprindeligt kommer jeg fra en lille flække på Sydfyn, hvor mine forældre drev et hotel gennem næsten 30 år. Fra helt lille har jeg derfor været vant til at hjælpe til, og jeg lærte hurtigt at mærke gæsternes behov og at opfylde deres ønsker.

Efter Folkeskolen med realeksamen tog jeg på Kogtved Søfartsskole, og efterfølgende uddannede jeg mig til styrmand. Det blev til 12 år til søs i Handelsflåden, hvor jeg fik stor viden om adfærd og ledelse med besætninger fra mange kulturer. Jeg sluttede min tid i søfartserhvervet som kaptajn. På en måde kan man sige, at jeg kan styre et stort skib sikkert i havn, og jeg kan styre et skrantende parforhold sikkert i land.

Efter at have sejlet, uddannede jeg mig til skibsingeniør på Helsingør Teknikum, hvilket forstærkede min meget strukturerede og organiserede måde at arbejde på.

Begge disse baggrunde falder fint i tråd med mit arbejde som terapeut, hvilket betyder at jeg er meget fokuseret, handleorienteret og tydelig i mine metoder. Jeg har stor succes med at give klienterne konkrete værktøjer med klare, trygge, faste rammer, der får hverdagen og samlivet til at fungere godt. Hvis der er knas i parforholdet, oplever jeg oftest, at begge parter har brug for struktur og overblik. Oven i dette har jeg stor indføling og medfølelse, hvilket grundfæster værktøjerne.

Jeg er uddannet psykoterapeut fra ID-Academy.

Jeg er også uddannet i at opløse blokeringer og traumer (Havening), hvilket kan være særdeles effektfuldt i forbindelse med parterapien og eventuelle tidligere chok og traumer.

Jeg har endvidere arbejdet som medhjælper i en børnehave og som fuldtids skolelærer i et par år, så jeg har prøvet rigtigt mange forskellige ting i mit liv.

Siden jeg var 20 år har jeg selv haft adskillige skiftende parforhold, med ikke færre end ni hjemmeboende bonusbørn i alderen ét til 18 år.

Endvidere har jeg været gift en gang, og er far til en datter.

Mit sind er åbent, og jeg har en god portion humor. Jeg kan se situationer fra mange forskellige synsvinkler. Min tilgang til terapi er lys og let med glæde og latter, hvilket gør det muligt for klienterne hurtigere at se resultater af terapien. Mine klienter kommer primært for at få et bedre parforhold, eller for at sikre at parforholdet forbliver langvarigt og lykkeligt. Min passion er at hjælpe mennesker til at få deres gode liv tilbage.


Mine arbejdsmetoder

Parterapeut Mikael HoffmannJeg er praktiker. Jeg er klar, tydelig og resultatorienteret. Jeg kalder en skovl for en skovl, og en spade for en spade.

Jeg er betydeligt mere optaget af HVAD der virker, end HVORFOR det virker!

Jeg har naturligvis min psyko-terapeut-uddannelse, foruden at jeg også er (tidligere) ingeniør og styrmand/kaptajn, men hvad der virkelig betyder noget for mig, er at lære mine klienter hvad der skal til, for at de kan få et bedre og lykkeligere liv. De skal lære nye værktøjer, strategier og vaner, som skal erstatte de uhensigtsmæssige og ubrugelige værktøjer, strategier og vaner. Selvfølgelig er der teorier og praktiske erfaringer bag alt, hvad jeg foretager mig – men det er jo lige så ligegyldigt som teknikken i en bil. Er det ikke AT bilen kan køre, der er det vigtigste i dagligdagen?

Når klienter opsøger mig, er det typisk fordi deres liv og parforhold har det slemt. Nogle gange meget slemt. Der kan være kaos, usikkerhed, sårede følelser, skuffede forventninger, utryghed, vrede med mere. I sådanne situationer er der brug for orden, struktur, retningslinjer, ro, overblik, forståelse, tillid, tryghed og respekt for hinanden. Dette hjælper jeg klienterne med at få gennem par-coachingen.


Video om hvad det er, at Mikael Hoffmann kan som parterapeut

5:47 minutter


Nogle klienters erfaringer med par-coachingen:

12:18 minutter


Gode råd til hvad du skal gøre for at få din partner med til parterapi

3:36 minutter


Hvorfor det er en god idé at bruge en professionel par-coach i stedet for familie og venner, når problemer skal løses

6:13 minutter


Filosofi

Jeg har fundet mit kald, lever det liv jeg ønsker at leve, arbejder sammen med de mennesker jeg nyder at være sammen med, og har de klienter jeg foretrækker og som beriger mit liv. Mine klienter er topmotiverede til at gøre en forandring i deres liv og villige til at investere tid, ressourcer og penge i at få det bedre. Så i mit liv gør jeg udelukkende det, jeg kan lide, nemlig at hjælpe mennesker med at finde lykken, balancen, harmonien og meningen med livet. Med andre ord at de kan finde deres kald i tilværelsen. Jeg har fundet mit.

Jeg bliver aldrig træt eller udmattet af at arbejde. For nogle år siden købte jeg et par dåser energidrik, som jeg har haft liggende i mit kliniklokale, hvis jeg skulle blive træt efter en lang arbejdsdag med klienter. Men udløbsdatoen på dåserne er forlængst overskredet. Jeg har ikke drukket dem endnu, til trods for at jeg nogle gange arbejder fra tidlig morgen til sen aften. Når jeg arbejder, bliver jeg fyldt med god energi, fordi jeg kan lide det jeg laver, og fordi jeg er god til det. Det glider let for mig. Når jeg går hjem efter en lang arbejdsdag er jeg frisk, glad og tilfreds.

Den måde, jeg arbejder på, er meget maskulin, tydelig og resultatorienteret – naturligvis med empati og omsorg inkluderet.

Mit livs- og forretnings-grundlag er etik, medfølelse og resultater, og jeg har tavshedspligt.
Se www.parforhold-parterapi.dk/etik


Mit motto

Jeg selv PLANLÆGGER mit liv i forventning til at jeg bliver 112 år gammel, –
men jeg LEVER mit liv, som om jeg skal herfra i nat!

Med planlægning af mit liv mener jeg, at jeg fx lever og spiser sundt, dyrker motion, slapper af, har gode relationer, har en fornuftig indtjening osv.

Den anden halvdel af mottoet (at jeg lever, som om jeg skal herfra i nat) betyder for mig at leve i nuet og ikke lade en eneste dag gå til spilde. Jeg vil ikke ærgre mig over det, der skete i fortiden, og ikke bekymre mig om det, der skal ske i fremtiden. Hver morgen vågner jeg op med taknemmelighed, og hver aften går jeg i seng ligeså.

Dette er for mig en af de vigtigste omstændigheder i begrebet lykke og er den samme filosofi jeg arbejder efter som mentor-coach.


Teknik og strategi

Som terapeut kalder jeg min teknik og strategi for mentor-coaching, hvor jeg ved hjælp af mine spørgsmål mixer coaching (adfærdsmodificering), Havening (blokeringsopløsning), mentoring (rådgivning), mediation (konflikthåndtering) og psykoterapi (personlig udvikling) – med udgangspunkt i nuet og det kropslige udtryk. Som parterapeut handler det primært om at jeg hjælper jer til at kommunikere bedre og forstå hinanden (ikke nødvendigvis at blive enige). Til dette bruger jeg Anerkendende Selvansvarlig Dialog. Det drejer sig altså ikke om at blive enige, men derimod om at forstå den anden og selv blive forstået.

Jeg tilbyder, at du og I får det bedre i jeres liv med jeres parforhold og familieliv. Jeg har både par og individuelle klienter i min praksis. De fleste af mine klienter kommer fysisk i min klinik, men omkring ti procent taler jeg med over telefonen eller Skype. Hvis man bor langt væk, kan man kombinerer de to muligheder. Undtagelsesvis kan vi have sessioner i klienternes hjem.

Først og fremmest kan du/I få et gratis afklaringsmøde over telefonen med mig, så vi kan finde ud af om der er basis for et samarbejde mellem os.

Er du parat til en positiv forandring i dit liv?

Ring til mig på telefon 21 79 18 50 for at aftale en gratis uforpligtende coaching-samtale.


Klik her for at læse mere om, hvad der normalt sker, når man kontakter mig. Jeg har en meget struktureret plan i 5 trin.
.