Økonomisk snyd i parforholdet er en blinkende advarselslampe

lyver om økonomiNår kæresten lyver om økonomi

Et bundt pengesedler i bunden af en kagedåse vil sandsynligvis ikke komme til at ødelægge dit ægteskab. Men din ægtefælles økonomiske snyderi kunne alligevel godt være begyndelsen til enden på jeres parforhold.

Der findes hvide løgne og der findes sorte løgne. Små løgne og store løgne. Men alle store løgne er startet som små løgne.

  • En narkoman er startet med cigaretter eller hash.
  • En indbrudstyv er startet med rapseri.
  • En krigsforbryder er startet med et lag tæsk.

Klik her for at læse artiklen, hvor jeg afslører to hemmeligheder fra parforholdet

Alting udvikler sig lidt efter lidt, og ofte kommer det snigende uden at man opdager det.

Et af advarselssignalerne i et parforhold er, at der bliver løjet om pengesager. Små løgne eller hemmelighedskræmmeri om finanser kan føre til endnu mere skadelige adfærd med alvorligere konsekvenser for jeres ægteskab.

Heldigvis er det ikke så tit, at der bliver løjet om økonomi mellem ægtefæller, men undersøgelser viser, at i de tilfælde, det sker, drejer halvdelen af løgnene sig om skjulte kontanter og mindre indkøb. En syvendedel handler om store indkøb og hemmelige bankkonti. En tiendedel lyver om deres gæld, og den mængde penge de tjener. Nogle er uærlige på flere af de nævnte punkter.

Årsagen

Årsagerne til, at folk lyver om økonomi for deres partner, kan være skyldfølelse, frygt eller behovet for kontrol. En pragmatisk løgn kan også være fordi man ikke tror på parforholdet og gør sig klar til at skulle skilles.

Hvis den ene part føler sig domineret af den anden, kan vedkommende finde på at hævne sig på sin ægtefælle ved at bruge en masse penge. ”Hvis han/hun kan, så kan jeg også!” eller ”Når hun/han har gjort dette eller hint, så vil jeg som hævn bruge en masse af hendes/hans penge.”

Det er imidlertid en umoden og barnlig måde at vise sin uafhængighed på. Bevidst uansvarlig adfærd kan senere forårsage skyld og forlegenhed med deraf følgende konsekvenser for parforholdet.

Bedrag kan også opstå, fordi den ene part frygter den andens reaktion på sandheden. Konfliktskyhed er ikke nogen god følgesvend i et parforhold.


Psst… Gør som flere end 1.600 andre besøgende på denne hjemmeside om parforhold allerede har gjort. Tilmeld dig mit nyhedsbrev, som trin for trin vil vise dig, hvordan du får dig det parforhold, du ønsker dig og længes efter.


Her er nogle faresignaler:

  • Din ægtefælle har påtaget sig hele ansvaret for betaling af regninger, og ønsker ikke at du skal vide noget om familiens økonomi.
  • Når du ønsker at tale med din ægtefælle om penge, går vedkommende i defensiven eller nægter at diskutere emnet.
  • Det går op for dig, at din ægtefælle bruger mere, end I har råd til.
  • I skændes oftere om penge.
  • Du opdager hemmelige bankkonti eller skjult gæld.
  • Din ægtefælles vaner og udgifter ændrer sig pludseligt.
  • En eller begge af jer begynder at skabe hævnudgifter.

Hvad kan man gøre, hvis man opdager økonomisk snyd i parforholdet?

Lad være med at se igennem fingrene med problemerne. Tag den svære snak med din ægtefælle om jeres finansielle situation. Fortæl din partner om dine følelser omkring løgn og fordækthed i forbindelse med jeres økonomi. Det er bydende nødvendigt, at dine bekymringer, skyld, vrede, panik, følelsen af at være forrådt, forlegenhed, hjælpeløshed osv bliver hørt af din ægtefælle.

Hvis du selv er løgneren, er det vigtigt, at du indrømmer, at du har begået en fejl. Hold op med at lyve om økonomien. Beslut dig til at være ærlig, åben og at holde dine løfter. Accepter dit ansvar for, at der er bragt finansiel utroskab ind i jeres parforhold. Og giv en undskyldning.

Vær realistiske om, hvad der kan gøres (og hvad der ikke kan gøres) for at redde jeres økonomiske situation.

Sidst, men ikke mindst, vil det være en god idé at søge professionel hjælp. Hvis man vil have noget andet, end dét, man har haft hidtil, bliver man nok nødt til at foretage sig noget andet, end dét, man har gjort hidtil. Afhængigt af problemernes størrelse og varighed kan det være i form af en økonomisk rådgiver eller en parterapeut.

Husk, at parterapi udelukkende handler om forbedring af kommunikationen mellem jer, så I kommer til at FORSTÅ hinanden, – og føler jer forstået.


3:02 minutterFeedback fra klienter
Se klienters erfaringer og udtalelser vedrørende parterapien på Google til desktop eller Google til mobiltelefon, samt på www.parforhold-parterapi.dk/udtalelser.

27:23 minutter

Se også andre klient-erfaringer med parterapi på www.parforhold-parterapi.dk/udtalelser


Links til fire andre områder inden for parforhold:

Et godt parforhold

Kommunikation i parforholdet

Krise i parforholdet

Misforståelser i parforholdet


Links til andre artikler om misforståelser i parforhold (de seks af dem ses herunder):

Klik på linket herover for at hoppe direkte til artiklen
Brug F5-tasten (eller genopfrisk siden) for at se andre artikler


Har du brug for gode råd og hjælp til dit parforhold, så klik her (eller ring til mig på telefon 21 79 18 50)

.

Skrevet af Mikael Hoffmann
Mikael Hoffmann er fra 1959. Siden 1994 har han drevet selvstændig virksomhed som par-coach, psykoterapeut, rådgiver, foredragsholder og mentor-coach. - Uddannet og certificeret psykoterapeut, samt Havening chok-traume-terapeut. - Mikael coacher og arrangerer workshops, kurser og foredrag i hele landet. - Læs mere om ham på www.parforhold-parterapi.dk/om-mikael-hoffmann