Parforhold parterapi

Hvad er det, vi gerne vil have?

Korinth KroHOTELLET

Hvorfor bliver partneren utilfreds, sur og helt umulig, når vi har kendt ham eller hende et stykke tid?

Egentlig vil vi gerne give vores partner alt det bedste (især når vi er forelskede). Men desværre kommer vi efterhånden til at slække på anstrengelserne. Det sker for begge parter.

Livet og parforholdet er som en rulletrappe, der bevæger sig nedad – og man vil gerne op på næste etage. Hvis man står stille på trinnene, bevæger man sig i realiteten baglæns nedad. Hvis man går i et almindeligt gå-tempo, står man stille i forhold til etagerne. Det er kun hvis man går med et målrettet og energisk tempo, at man kommer op på næste (og øverste) etage. Hvad jeg mener med dette er, at der skal lægges ressourcer i form af tid og kræfter i parforholdet. I skal begge udvikle jer, for ikke at gå i stå.

Mænd og kvinder ønsker sig sjældent det samme i parforholdet. Det svarer til, at hvis du vil have en is fra en iskiosk, kommer du heller ikke med en is. Du betaler med sedler og mønter og går derfra med isen. Ismanden er glad, for han får udsolgt og har penge i kassen ved dagens slutning. Du er glad, for du har fået en dejlig is på en varm sommerdag.

Læs mere om forskellen i vores ønsker gennem kærlighedssprogene på www.parforhold-parterapi.dk/kaerlighedssprog

Jeg vil her forsøge at illustrere, hvori forskellen mellem mandens og kvindens indsats kunne ligge:

Kvindens ønsker

Kvinder er i ”flow” hele tiden, og deres følelser betyder meget for dem. Men følelser er en flygtig størrelse, og det forvirrer mænd.

Hvordan kan manden gøre sin kvinde lykkelig? Først og fremmest ved opmærksomhed. Se hende som hun er og har det LIGE NU. Hvis hun er træt og stresset, skal han være omsorgsfuld, sætte sig ind i hendes følelser og hvordan hun har det – eller i det mindste gøre et helhjertet forsøg

Mandens ”job” skal faktisk være som ansat på et luksus-hotel.

Hvad betyder dette?

De fleste ved, hvad det vil sige at komme ind i en flot lobby på et luksushotel. Der er rent, pænt og et venligt og hjælpsomt personale. Hotellerne har lært, hvad der skal til, ved at forske i gæsternes ønsker over rigtigt mange år. Erfaringer har lært dem, hvad gæsterne kræver for at komme igen og igen.

dreamstimemedium_26720971Så hvis manden gerne vil have, hvad han ønsker sig, skal han behandle sin kvinde som om hun var VIP-gæst på et luksushotel – uden at være underdanig. Du skal som mand være som den mest service-orienterede tjener, der vil gøre alt for, at VIP-gæsten (kvinden) er glad og tilfreds. Room-service 24 timer i døgnet. I jeres parforhold indbefatter dette, at du først og fremmest begærer hende, og sørger for at hun altid har det godt. Du støtter hende og accepterer hende præcis som hun er. Du top-prioritere hende det meste af tiden og udtrykker dine følelser. Du stoler på hende og kan sige undskyld. I griner sammen, og du sørger for at I er i forbindelse med hinanden i løbet af dagen. Du gør hendes problemer til dine problemer, og du skaber tid til alenetid for jer. Du respekter hende.

Og her kommer det rigtigt svære: Du skal diskutere emner, der interesserer hende. Ofte stille hende spørgsmål og lade hende tale. Du kender (forhåbentlig) allerede dig selv godt, så du skal være nysgerrig på at få mere at vide om hende. Hvis du er i tvivl, så kan du spørge: “Hvad tænker du?” eller ”Hvordan har du det?” Hun vil blive overrasket og glad, og hun vil fortælle dig en masse interessante ting.

Se også www.q.dk/kaerlighed-og-erotik/kaerlighed/nyskilt-mand-det-burde-jeg-have-gjort med 20 gode råd til, hvad manden skal gøre.

Er det, hvad du kunne tænke dig som kvinde?

Det kan lyde som hårdt arbejde eller måske det rene trælleri. Men hvad får han så ud af alt dette arbejde? Hvad får de ansatte på luksushotellerne ud af alle deres anstrengelser? Føler de sig som slaver og undermennesker? Overhovedet ikke. De får løn og fantastisk spændende arbejde. Jeg ved det, for jeg har selv i flere omgange arbejdet på hoteller.

 

Mandens ønsker

Så hvad er mandens ”løn” og ”drikkepenge”?

 • Det er kvindens uforbeholdne beundring, anerkendelse, respekt, opmærksomhed og smil
 • At hun offentligt roser ham for det, han gør godt
 • At hun påskønner alt, hvad han gør for hende
 • At hun er positiv og imødekommende
 • At hun lader ham være i fred, når han har brug for at være alene
 • At hun gør ham tjenester og hjælper ham
 • At hun kan lide at være sammen med ham, og at hun højlydt fortæller om det
 • At hun rører ved ham, og går i seng med ham, og tydeligt viser, at hun kan lide det
 • At hun ind imellem giver ham små og store gaver
 • At hun fokuserer på hans styrker, og ser igennem fingrene med hans svagheder
 • At hun lader ham hjælpe sig, og med et smil eller nik tager imod hans gaver og hans hjælp
 • At hun er positiv og glad
 • At hun holder sig flot og slank (over- eller undervægt er tegn på ubalance, som man bør tage hånd om. Hvis man bliver ligeglad med sig selv, vil der ikke være noget at sige til, at partneren også bliver ligeglad)
 • At hun bliver ved med at flirte med ham

dreamstimelarge_32214622Se også www.parforhold-parterapi.dk/_parforhold/sig-ja-til-din-mand med 13 gode råd til, hvad kvinden skal gøre.

Er dette ikke, hvad du som mand allerhelst vil have? Er det ikke primært derfor, at mændene knokler på arbejde for at tjene en masse penge? Er det ikke derfor, at mændene på mange måder står på pinde for deres kvinde?

Vi mænd er egentlig ret primitive (hvorimod kvinder er meget komplekse). Vi tror for eksempel, at hvis en kvinde er glad og tilfreds, så er det vores fortjeneste, at hun er det – og dermed har vi et problem mindre at løse i vores liv.

Læs også www.parforhold-parterapi.dk/prioritering om prioritering i parforholdet.

Konsekvens

Hvad sker der, hvis en gæst på et hotel er fedtet med drikkepengene? – Så forringes servicen.

Hvad hvis gæsten løber fra regningen, eller nægter at betale for overnatning, mad og service? – Så bliver der ballade med retssag og straf.

Ligesom med brændeovnen, skal man give noget først, inden man kan forvente noget til gengæld. Tricket er, at I ikke skal give hinanden det samme, men derimod give den anden, hvad den anden gerne vil have. En af de største fejl, de fleste begår, er, at de giver den anden, hvad de selv gerne vil have. Selvfølgelig er der ikke noget, der er sort-sort/hvidt-hvidt. Begge skal have anerkendelse og god service. Men hvis I følger ovenstående tommelfingerregler, vil I opdage en betydelig forbedring af parforholdet, og vil det ikke være vidunderligt?

Læs også om kærlighedssprogene på www.parforhold-parterapi.dk/kaerlighedssprog

.

Hvor er det dejligt at (mod)tage, og hvor er det svært at give (sig). Men er det ikke det, hele livet handler om, og som vi skal lære af?

Se endvidere www.parforhold-parterapi.dk/_parforhold/pointsystemer

.

 

Måske er disse følgende relaterede artikler også interessante:

Bøger om parforhold
7 vaner Frihed med bedre parforhold Partner for livet
Følg på de sociale medier
Videoer
Klik her for at se en række videoer med eksempler på parterapi
Gratis uddrag
fra en af mine bøger


Gratis bog, checklister, tips og nyheder.

New Graphic