Kommunikation

Bedre kommunikation i parforholdet

Kommunikation i parforholdetKommunikation er vigtigt for at kunne forstå.
Og forståelse er vigtigt for at det skal give mening.
Og mening er det vigtigste for alle mennesker i alle sammenhænge. Ikke kun i parforholdet, men også på arbejdspladsen, fra sine forældre, blandt venner og så videre.

💥ONLINE-parterapi: Se www.parforhold-parterapi.dk/online
Ring på telefon 21 79 18 50 for flere oplysninger og en gratis samtale.
.
Hvis man ikke på en hensigtsmæssig måde fortæller om sine ønsker, frustrationer og længsler på en tydelig og passende måde, og heller ikke giver sig tid til at lytte til sin partner på en ordentlig måde, kan det gå rivende galt, med følelsen af svigt og manglende forståelse til følge. Det samme kan ske, hvis det altid er den ene, der får opfyldt sine behov, og at denne (ubevidst) blæser på den anden. Det vil ikke skabe bedre kommunikation i parforholdet.

💥 Corona-virus! 💥

I mere end 10 år har jeg haft stor erfaring og succes med online-parterapi - både i hele det danske kongerige og i udlandet.
Jeg har brug enten Skype eller et andet medie - afhængigt af hvad der passede klienterne bedst.
.
Klik her for at læse min artikel om hjemme-karantæne og parforholdet.
.
Online-parterapi: Læs mere på www.parforhold-parterapi.dk/online

Behovsdækkelse i forholdet

For en hel del år siden havde jeg en kæreste, der var temmelig god til at udtrykke sine ønsker og få dem opfyldt. Jeg forestillede mig dengang, at hvis jeg bare sørgede for at imødekomme hendes behov, så ville jeg nok selv få bagefter. Men det skete imidlertid sjældent, for når hun havde fået, hvad hun ville have, var det ligesom, at der blev nulstillet mellem os. Hun blev glad og tilfreds, – men der var ikke mere tilbage til mig. Forholdet holdt ikke, fordi vi dengang uden held selv forsøgte at løse vores problemer.


5:44 minutter

Kommunikation handler om:

 • at udtrykke sine behov på en klar og tydelig måde
 • at lytte til den andens behov
 • at forstå, før man selv forsøger at blive forstået

Det drejer sig ikke om at få ret hver gang, eller altid at få opfyldt sine behov. Sådan er livet ikke. Det handler om både at kunne tilgodese sig selv og andre på en socialt acceptabel måde. Det er det, som giver de bedste resultater, den største tilfredsstillelse og det lykkeligste liv i alle forhold. At man er i stand til at give det, den anden ønsker sig, og at man selv er i stand til at få det, man gerne vil have.

Definitionen på meget bedre kommunikation i parforholdet

 • Tillid. Dette er grundlaget for ethvert godt forhold. Når du stoler på din partner, kommunikerer I mere effektivt. Hvis du stoler på de mennesker, du er sammen med, kan du være åben og ærlig i dine tanker og handlinger, og du behøver ikke at passe på.
 • Gensidig respekt. Med respekten værdsætter du din partners holdninger og ideer, og det sker begge veje.
 • Mindfulness, hvilket betyder at tage ansvar for sine egne ord og handlinger. De, der er opmærksomme, er mere i balance, og lader ikke deres egne negative følelser påvirke beslutninger og mennesker omkring dem.
 • Invitation til mangfoldighed. Når forskellige meninger og holdninger bydes velkommen, giver det flere muligheder til løsningsmodeller og mere fleksibilitet. Det handler om at være villig til indledningsvis at åbne op, og derefter snævre ind.
 • Aftalte, faste, trygge og sikre rammer at kommunikere indenfor, så ingen føler sig overrumplet eller kritiseret, og at alle helt ærligt kan sige deres mening.

Konstruktiv, åben og ærlig kommunikation sparer tid og kræfter i parforholdet. Det tilskynder til omsorg og reducerer stress. Udviklingen af kommunikation giver jer mulighed for at forhindre vanskelige situationer, finde fælles mål, skabe selvværd, skabe gensidig respekt og berige hinanden, hvilket understøtter et positivt miljø i hjemmet og familien.

Intimitet

intimitetKommunikation bygger og opretholder parforholdet. Det er sammen med intimiteten den lim, der binder jer sammen og adskiller jeres forhold fra et bofællesskab eller søskende-forhold. Faktisk er kvaliteten af ​​kommunikationen typisk den underliggende årsag til, at alle relationer lykkes eller mislykkes.

Det største problem med kommunikationen i parforhold er, at der primært bliver lyttet for at kunne give et svar tilbage til partneren. Ikke for at forstå.

Hvad der mangler i mange parforhold, er:
1) tillid og tryghed til at man bliver lyttet til, uden at føle sig kritiseret, bebrejdet, fordømt eller lignende, og
2) konkrete kommunikations-strategier og -værktøjer til at kunne udtrykke sig respektfuldt, uden at risikere at komme til at lyde som om man kritiserer, bebrejder og fordømmer eller lignende.


💥 Corona-virus 💥 og hjemme-karantæne

.
Vi har en speciel og meget anderledes situation i Danmark lige nu, hvor næsten alt er lukket ned. Mange er sendt hjem på ufrivillig orlov, og ingen ved med sikkerhed, hvor længe det kommer til at vare. Dette i sig selv kan godt lægge et voldsomt pres på familien og parforholdet. Samtidig er man pludselig meget tæt på hinanden med en trussel mod helbredet hængende over hovedet.
.
Det er vigtigt at gøre sig klart, at hjemme-karantæne ikke vil føles som ferie. En ferie har jo af gode grunde en aftalt tidsmæssig afgrænsning, inden man skal tilbage på arbejde igen. Den nuværende hjemme-karantæne er nærmere som en ”tidsubestemt dom”, og det kan være hårdt psykisk og følelsesmæssigt. Usikkerhed kan skabe utryghed, hvilket lægger ekstra pres på relationerne derhjemme. Se www.parforhold-parterapi.dk/parterapi/psykologi/corona-derfor-lider-parforholdet.
.

Udvidet åbningstid

Et af mine specielle tiltag er, at jeg har valgt at udvide åbningstiden, i hvilket vi er online. Det betyder, at vi hver især sidder hjemme uden fysisk kontakt. Klik her for at bestille tid.
.
Så hvis der er brug hjælp til parforholdet, så ring til mig på telefon 21 79 18 50

Citater om kommunikation i parforholdet

 • Et godt parforhold er baseret på kommunikation for at forstå. Det skal give mening. Parforholdet må ikke være baseret på antagelser, gætterier eller usagte forventninger.
  Mikael Hoffmann
 • Kommunikation er det brændstof, der holder ilden i dit forhold brændende. Uden det, bliver dit forhold koldt.
  William Paisley
 • Det vigtigste ved kommunikation er at høre, hvad der ikke siges. Kunsten at læse mellem linjerne er en livslang søgen efter det kloge.
  Shannon L. Adler
 • Kommunikation er en færdighed, som du kan lære. Det er som at cykle eller skrive. Hvis du er villig til at arbejde på det, kan du hurtigt forbedre kvaliteten af ​​alle dele af dit liv.
  Brian Tracy
 • 50% af et godt forhold er, hvordan du behandler din partner. De andre 50% har evnen og tilliden til at kommunikere den behandling, du ønsker til gengæld.
  Mathew Hussey
 • Mange forholdsproblemer er rodfæstet i en kommunikationsafbrydelse.
  Sumesh Nair
 • Venlige ord kan være korte og lette at tale, men deres ekko er virkelig uendelige.
  Mother Theresa

Links til tre andre områder inden for parforhold og kommunikation:

Et godt parforhold

Krise i parforholdet

Misforståelser i parforholdet


Links til andre artikler om kommunikation i parforhold (de seks af dem ses herunder):

Klik på linket herover for at hoppe direkte til artiklen
Brug F5-tasten (eller genopfrisk siden) for at se andre artikler


Trives du ♥ – eller gør det ondt i parforholdet?

 • Jeg kan redde og forbedre jeres parforhold hurtigt og effektivt med helt konkrete kommunikations-værktøjer og -strategier, så I kommer til at forstå hinanden.
 • Hvis parforholdet er i kaos med angst, vrede, forvirring eller stress, kan der være brug for overblik, struktur og faste fælles spilleregler for at skabe gensidig forståelse for hinanden.
 • Jeg er en slags kørelærer, der underviser i ”Parforholdets Færdselsregler”. På en måde drejer det sig om både teori, parallelparkering, bykørsel, natkørsel og glatbanen. Alt sammen skal læres grundigt, inden man finder sin egen kørestil – også i parforholdet!
parterapi Mikael Hoffmann

Parterapeut Mikael Hoffmann

Klik på knappen herunder:

Klik her for at se, hvordan du over telefonen får en gratis afklarende coaching-samtale med mig!

.