Spring til indhold

Kommunikation

Hjem >> Lær at forbedre parforholdet >> Kommunikation

Bedre kommunikation i parforholdet

Kommunikation i parforholdetKommunikation er vigtigt for at kunne forstå.
Og forståelse er vigtigt for at det skal give mening.
Og mening er det vigtigste for alle mennesker i alle sammenhænge. Ikke kun i parforholdet, men også på arbejdspladsen, fra sine forældre, blandt venner og så videre.

Hvis man ikke på en hensigtsmæssig måde fortæller om sine ønsker, frustrationer og længsler på en tydelig og passende måde, og heller ikke giver sig tid til at lytte til sin partner på en ordentlig måde, kan det gå rivende galt, med følelsen af svigt og manglende forståelse til følge.

Det samme kan ske, hvis det altid er den ene, der får opfyldt sine behov, og at denne (ubevidst) blæser på den anden. Det vil ikke skabe ligeværdighed og bedre kommunikation i parforholdet.


Artikler, jeg har skrevet. De kommer her i tilfældig rækkefølge:
/psykologi parterapi

Strategisk, Taktisk og Operationelt

/undga-skilsmisse parterapi

Hvorfor utroskab ikke er nogen god ide

/psykologi parterapi

Den stærke, frygtløse, sårbare mand

/hvad-er-det parterapi

Udtrykke behov og få dem opfyldt

/psykologi parterapi

Hvorfor skulle man dog ændre sig selv?

/hvad-er-det parterapi

Grænseoverskridelser og grænsesætning

/hvad-er-det parterapi

Hvordan får man et bedre parforhold?

/psykologi parterapi

Følelsesmæssige overgreb og grænsesætning

/psykologi parterapi

Følelsernes tyranni

/undga-skilsmisse parterapi

Sidespring og utroskab

/psykologi parterapi

Tilgivelse forløser

/hvad-er-det parterapi

Min ægtefælle vil ikke

/kommunikation-i-parforholdet parterapi

Stopsignal

/kommunikation-i-parforholdet parterapi

Parforholdets Rammer

/psykologi parterapi

Udseende, holdning, personlighed og tilknytningsstil i parforholdene

/undga-skilsmisse parterapi

Service-tjek dit parforhold

/kommunikation-i-parforholdet parterapi

Ti spørgsmål til jeres parforhold

/psykologi parterapi

Alderens påvirkning af kærligheden og parforholdet

/kommunikation-i-parforholdet parterapi

Struktur i hverdagen

/psykologi parterapi

Kærlighed er 80 procent vilje


Behovsdækkelse i forholdet

For en hel del år siden havde jeg en kæreste, der var temmelig god til at udtrykke sine ønsker og få dem opfyldt. Jeg forestillede mig dengang, at hvis jeg bare sørgede for at imødekomme hendes behov, så ville jeg nok selv bagefter få det, jeg ønskede mig. Men det skete imidlertid sjældent, for når hun havde fået, hvad hun ville have, var det ligesom, at der blev nulstillet mellem os. Hun blev glad og tilfreds, – men der var ikke mere tilbage til mig. Forholdet holdt ikke, fordi vi dengang uden held selv forsøgte at løse vores problemer. Vi var ikke i stand til at lytte ordentligt til hinanden, men var mest optaget af at høre os selv og få RET.

5:44 minutter

Kommunikation handler om:

 • at udtrykke sine behov på en klar og tydelig måde
 • at lytte til den andens behov
 • at forstå den anden, før man selv forsøger at blive forstået

Det drejer sig ikke om at få RET hver gang, eller altid at få opfyldt sine behov. Sådan er livet nemlig ikke. Det handler om både at kunne tilgodese sig selv og andre på en socialt acceptabel måde. Det er det, som giver de bedste resultater, den største tilfredsstillelse og det lykkeligste liv i alle forhold. At man er i stand til at give det, den anden ønsker sig, og at man selv er i stand til at få det, man gerne vil have.Feedback fra klienter
Se klienters erfaringer og udtalelserGoogle anmeldersiderne vedrørende parterapien ved at klikke på desktop (hvis du sidder ved en computer) eller på mobil (hvis du har en mobiltelefon), samt på www.parforhold-parterapi.dk/udtalelser, som er anbefalinger sendt direkte til mig af klienter.

27:23 minutter

Se også andre klient-erfaringer med parterapi på www.parforhold-parterapi.dk/udtalelser


Definitionen på meget bedre kommunikation i parforholdet

 • Forståelse. Altså at man først og fremmest gør en helhjertet indsat for at forstå sin partner, inden man kan forvente selv at blive forstået.
 • Tillid. Dette er grundlaget for ethvert godt forhold. Når man stoler på sin partner, kommunikerer man mere effektivt. Hvis man stoler på de mennesker, man er sammen med, kan man være åben og ærlig i sine tanker og handlinger, og man behøver ikke at passe på.
 • Tryghed. At man er klar over, hvad der skal ske i kommunikationen. At man ikke risikerer en overraskelse eller et bagholdsangreb. Det være sig hverken fysisk, intellektuelt eller følelsesmæssigt.
 • Gensidig respekt. Med respekten værdsætter man sin partners holdninger og ideer, og det sker begge veje. Man er i øjenhøjde med hinanden.
 • Mindfulness, hvilket betyder at tage ansvar for sine egne ord og handlinger. De, der er opmærksomme, er mere i balance, og lader ikke deres egne negative følelser påvirke beslutninger og mennesker omkring dem.
 • Invitation til mangfoldighed. Når forskellige meninger og holdninger bydes velkommen, giver det flere muligheder til løsningsmodeller og mere fleksibilitet. Det handler om at være villig til indledningsvis at åbne op, og derefter snævre ind og blive mere konkret.
 • Aftalte, faste, trygge og sikre rammer at kommunikere indenfor, så ingen føler sig overrumplet eller kritiseret, og at alle helt ærligt kan sige deres uforbeholdne mening på en hensigtsmæssig og selvansvarlig måde.

Konstruktiv, åben og ærlig kommunikation sparer tid og kræfter i parforholdet. Det tilskynder til omsorg og reducerer stress.

Udviklingen af kommunikation giver jer mulighed for at forhindre vanskelige situationer, finde fælles mål, skabe selvværd, skabe gensidig respekt og berige hinanden, hvilket understøtter et positivt miljø i hjemmet og familien.

Intimitet

intimitetKommunikation bygger og opretholder parforholdet. Det er sammen med intimiteten den lim, der binder jer sammen og adskiller jeres forhold fra et bofællesskab eller søskende-forhold. Faktisk er kvaliteten af ​​kommunikationen typisk den underliggende årsag til, at alle relationer lykkes eller mislykkes.

Det største problem med kommunikationen i parforhold er, at der primært bliver lyttet for at kunne give et svar tilbage til partneren. Ikke for at forstå.

Hvad der mangler i mange parforhold, er:
1) tillid og tryghed til at man bliver lyttet til, uden at føle sig kritiseret, bebrejdet, fordømt eller lignende, og
2) konkrete kommunikations-strategier og -værktøjer til at kunne udtrykke sig respektfuldt, uden at risikere at komme til at lyde som om man kritiserer, bebrejder og fordømmer eller lignende.

Citater om kommunikation i parforholdet

 • Et godt parforhold er baseret på kommunikation for at forstå. Det skal give mening. Parforholdet må ikke være baseret på antagelser, gætterier eller usagte forventninger.
  Mikael Hoffmann
 • Kommunikation er det brændstof, der holder ilden i dit forhold brændende. Uden det, bliver dit forhold koldt.
  William Paisley
 • Det vigtigste ved kommunikation er at høre, hvad der ikke siges. Kunsten at læse mellem linjerne er en livslang søgen efter det kloge.
  Shannon L. Adler
 • Kommunikation er en færdighed, som du kan lære. Det er som at cykle eller skrive. Hvis du er villig til at arbejde på det, kan du hurtigt forbedre kvaliteten af ​​alle dele af dit liv.
  Brian Tracy
 • 50% af et godt forhold er, hvordan du behandler din partner. De andre 50% har evnen og tilliden til at kommunikere den behandling, du ønsker til gengæld.
  Mathew Hussey
 • Mange forholdsproblemer er rodfæstet i en kommunikationsafbrydelse.
  Sumesh Nair
 • Venlige ord kan være korte og lette at tale, men deres ekko er virkelig uendelige.
  Mother Theresa

Links til tre andre områder inden for parforhold og kommunikation:

Et godt parforhold

Krise i parforholdet

Misforståelser i parforholdet


Links til andre artikler om kommunikation i parforhold:


Konflikter


Et afskedsbrev


Belønning og straf


Den kinesiske bonde

Barrierer


Bliv glad


Kontakten


Kritik og bebrejdelser


Brok


Positiv og negativ


Sig JA

Klik på linket herover for at hoppe direkte til artiklen


Trives du ♥ – eller gør det ondt i parforholdet?

 • Jeg kan redde og forbedre jeres parforhold hurtigt og effektivt med helt konkrete kommunikations-værktøjer og -strategier, så I kommer til at forstå hinanden.
 • Hvis parforholdet er i kaos med angst, vrede, forvirring eller stress, kan der være brug for overblik, struktur og faste fælles spilleregler for at skabe gensidig forståelse for hinanden.
 • Jeg er en slags kørelærer, der underviser i ”Parforholdets Færdselsregler”. På en måde drejer det sig om både teori, parallelparkering, bykørsel, natkørsel og glatbanen. Alt sammen skal læres grundigt, inden man finder sin egen kørestil – også i parforholdet!
parterapi Mikael Hoffmann

Parterapeut Mikael Hoffmann

Klik på knappen herunder:

.