Misforståelser i parforhold

misforståelser i parforholdet“Min kone forstår mig ikke….”

Denne bemærkning er en gammel vittighed fra værtshusene, hvor den frustrerede mand hælder vand ud af ørerne til de andre mænd, som giver ham ret….

Der er mange misforståelser i parforholdet, men den manglende forståelse gælder begge veje. Den eneste forskel er måske, at den ene part TROR, at han/hun kender den anden part – men i realiteten ikke gør det.

Kommunikation er en vigtig og sund del af et parforhold, men det kan godt være meget kompliceret. Kommunikation er noget, vi alle kan forbedre, især i vanskelige situationer. Misforståelser i parforholdet kan føre til forvirring, smerte og vrede.

Når du kommunikerer med nogen, skal du sørge for at være klar over, hvad du vil kommunikere. Det er vigtigt, at personen forstår, hvad du siger og mener.

Du!

Ordet DU er farligt. Bortset fra helt klare positive situationer, såsom “Jeg elsker dig” eller “Hvor er du dejlig”, skal man helst helt lade være med at sige du, dig, din og så videre. Hvis situationen er neutral, eller den er negativ, skal man bestemt ikke bruge ordet DU. Især cocktailen du, altid og aldrig er særdeles sprængfarlig.

Tal ud fra dig selv (med sætninger som “Jeg føler…”, “jeg opfatter….”, “jeg mener…..” eller “jeg tænker…”) fordi det er der ingen, der kan anfægte. Hvis du siger: “Jeg fryser”, kan ingen komme og sige: “Nej, det gør du ikke. Du har det alt for varmt! Det kan jeg se på dig…..”


5:18 minutter


✔️ 7 effektive måder at undgå skænderier på!

Klik her for at se hvordan I får et bedre og lettere parforhold


Her er nogle eksempler på en hensigtsmæssig ændring af den måde, du siger tingene på:

I stedet for at sige: “Du råber altid ad mig, når jeg er forsinket”
kan du sige: ” Jeg føler mig såret, når jeg opfatter, at jeg bliver kritiserer for at være forsinket.”

I stedet for at sige: ”Hvorfor besvarede du ikke min SMS?”
kan du sige: ”Jeg blev bekymret, da jeg ikke fik svar på min SMS. Jeg var ude af mig selv, og blev også vred. Jeg føler mig ignoreret.”

I stedet for at sige: “Du hjælper mig aldrig”
kan du sige: ”Jeg er ked af, at jeg ikke føler, at jeg får nogen hjælp med opgaverne. Min opfattelse er, at jeg laver det meste.”

Undskyld eller tak

Hold også op med at undskylde. Sig hellere tak og vær taknemmelig.

I stedet for at sige “Undskyld at jeg er forsinket”, så sig hellere “Tak fordi du ventede på mig”

I stedet for at sige “Undskyld at jeg taler så meget”, så sig hellere “Tak fordi du lytter”

I stedet for at sige “Undskyld at du måtte vente oppe så længe”, så sig hellere “Tak fordi du har så stor en omsorg og velvilje”

I stedet for at sige “Undskyld at du skulle forsvare mig”, så sig hellere “Tak for din loyalitet”

De positive ord og sætninger, som styrker dig, vil også styrke andre.

Undgå misforståelser i parforholdet efter forelskelsen

misforståelser i parforholdetMænd og kvinder har alle dage haft svært ved at forstå hinanden. Dette opdager de dog normalt først, efter at have kendt hinanden et stykke tid. I begyndelsen, mens man er forelsket, føler man ofte stor forståelse – begge veje.

Forelskelsen skaber nogle følelsesmæssige blokeringer i hjernen i form af neurokemikalier, samt følelsesmæssig psykologi. Grunden til, at situationen kan ændre sig radikalt efter forelskelsen er, at blokeringen forsvinder, og vi ser hinanden uden filter. Men det er faktisk her, at parforholdet virkelig begynder. Kærlighed er nemlig at vælge at give partneren dét, som partneren ønsker sig, og når begge gør dette, oplever begge kærligheden.

Så hvis du føler, at din partner ikke forstår dig, så lad være med at pive, men sørg for først og fremmest at gøre en indsats for at forstå din partner. Det er sjældent for sent. Dog kan det kræve overordentligt store ressourcer. Man skal nemlig være top-motiveret til at få løst sit problem. Det kræver endvidere viden om HVAD der skal gøres.

Husk, at “mænd er fra Mars og kvinder er fra Venus“. Lad være med at tro, at din partner er ligesom dig, eller tænker som dig, eller føler som dig. Accepter og respekter, at I er forskellige fra hinanden.

Hvad er kærlighed?


6:52 minutter

Klik her for at se, hvordan du får en gratis afklarende coaching-samtale med mig - og kontakter mig

4 tips til at fjerne misforståelser i parforholdet

I ethvert parforhold vil der være forskelligheder og misforståelser. Det er vigtigt at tage de nødvendige skridt til at få ryddet op og komme videre til bedre situationer. Når alvorlige misforståelser bliver fejet ind under tæppet, kan de inden for kort tid forstørres, og har tendens til at komme krybende ind i højlydte diskussioner og skænderier. De kan også afstedkomme traumer eller alvorlig stress.

Løs konflikterne i forholdet

  • Tjek dine antagelser. Ofte involverer de fleste misforståelser nogle formodninger. Det kan være antagelser fra enten ​​dig selv eller den anden person. Læn dig tilbage, tag en dyb indånding og analyser grundigt situationen. Hvis du har antaget noget, så indrøm det. Tilsvarende, hvis du er foruroliget over noget, andre har antaget, som er usandt, analyserer du det, og i stedet for at blive vred, så tal med din partner om det. Undskyld, hvis du har begået fejl.
  • Kom tættere på hinanden. Hvis du har til hensigt at rydde en misforståelse af vejen, kan der ikke også være plads til at forkæle et ego. Stop holdninger som: “Hvorfor skal min partner slippe godt fra det?” eller “Hvorfor skal det altid være mig, der først hejser det hvide flag og siger noget?” Tanker som disse forsinker kommunikationsprocessen til skade for alle. Bagefter må I – i en tryg og fast ramme – tale om retfærdighed og fordeling af rollerne. Sørg for i situationen at kommunikere roligt og velovervejet (i stedet for at påføre skyld og ansvar). Det vil fungere meget bedre.
  • Tænk på hans/hendes styrker. Du kender ham/hende godt nok til at vide, hvordan han/hun fungerer, og hvad hans/hendes styrker og svagheder er. Gennemgå disse styrker, og hvis misforståelsen er opstået på grund af en svaghed, skal du arbejde med dette – i stedet for at brokke dig og være negativ.
  • Inddrag ikke andre. Mange mennesker vil bekræftes ved at involvere tredjeparter i form af venner eller familiemedlemmer. Undgå det for enhver pris. Hvordan skal de andre kunne tage parti? Og hvad skulle det hjælpe dig, at du eventuelt får ret – hvis du på samme konto mister kærligheden?

Disse fire punkter kunne rydde en hel del misforståelser af vejen og give jer et bedre parforhold.

God kommunikation – for at forbedre forståelsen i parforholdet


4:49 minutter

Imidlertid er det et faktum, at hvis man vil HAVE noget andet, end dét, man har haft indtil nu (misforståelser i parforholdet), bliver man nok nødt til at GØRE noget andet, end dét, man han gjort hidtil. Og dette ANDET er af gode grunde ukendt, eller besværligt, eller kunstigt eller noget helt andet ubehageligt. For hvis det havde været kendt, let og nemt, havde man jo nok gjort det for længst.


Links til tre andre områder inden for parforhold og misforståelser:

Et godt parforhold

Kommunikation i parforholdet

Krise i parforholdet


Links til andre artikler om misforståelser i parforhold (de seks af dem ses herunder):

Klik på linket herover for at hoppe direkte til artiklen
Brug F5-tasten (eller genopfrisk siden) for at se andre artikler


Klik her for at se, hvordan du får en gratis afklarende coaching-samtale med mig - og kontakter mig

.