Misforståelser i parforhold

Min kone forstår mig ikke“Min kone forstår mig ikke….”

Denne bemærkning er en gammel vittighed fra værtshusene, hvor den frustrerede mand hælder vand ud af ørerne til de andre mænd, som giver ham ret.

Men den manglende forståelse gælder begge veje. Den eneste forskel er måske, at den ene part TROR, at han/hun kender den anden part – men i realiteten ikke gør det.

Efter forelskelsen

Hvad er kærlighed egentlig? Mænd og kvinder har alle dage haft svært ved at forstå hinanden. Dette opdager de dog normalt først, efter at have kendt hinanden et stykke tid. I begyndelsen, mens man er forelsket, føler man ofte stor forståelse – begge veje.

Grunden er, at der sker nogle følelsesmæssige blokeringer i hjernen i form af neurokemikalier, samt følelsesmæssig psykologi. Hjernens indflydelse er enorm, uanset om det handler om parforhold, arbejde, hobbies – eller sport, herunder løb. Videoen herunder med løberen er et tydeligt bevis på, at hvis man beslutter sig for noget, kan alt lade sig gøre – også det, der er langt ud over det sædvanlige og normale og mulige.

I videoen ser vi en 600-meter løber, der falder, rejser sig, løber videre og slutter med et meget overraskende resultat.
Det samme kan gøre sig gældende i parforhold, hvis man har været udsat for en forfærdelig oplevelse, eksempelvis partnerens sidespring. Den kan faktisk sådan en traumatisk hændelse give ekstra energi til at få parforhold på ret køl – og måske gøre det endnu bedre, end det var før….


2:49 minutter

Så hvis du føler, at din partner ikke forstår dig, så lad være med at pive, men sørg for først og fremmest at gøre en indsats for at forstå din partner. Det er sjældent for sent. Dog kan det kræve overordentligt store ressourcer, som kvinden i videoen var i stand til at mobilisere. Hun blev nemlig top-motiveret til at få løst sit problem. Det kræver også viden om HVAD der skal gøres.

Husk også, at “mænd er fra Mars og kvinder er fra Venus”. Lad være med at tro, at din partner er ligesom dig, eller tænker som dig, eller føler som dig. Accepter og respekter, at I er forskellige fra hinanden.

Hvad er kærlighed?


6:52 minutter

4 tips til at fjerne misforståelser i parforholdet

I ethvert parforhold vil der være forskelligheder og misforståelser. Det er vigtigt at tage de nødvendige skridt til at få ryddet op og komme videre til bedre situationer. Når alvorlige misforståelser bliver fejet ind under tæppet, kan de inden for kort tid forstørres, og har tendens til at komme krybende ind i højlydte diskussioner og skænderier. De kan også afstedkomme et traume eller alvorlig stress.

Læs her hvad der skal til, for at løse konflikterne.

  • Tjek dine antagelser. Ofte involverer de fleste misforståelser nogle formodninger. Det kan være antagelser fra enten ​​dig selv eller den anden person. Læn dig tilbage, tag en dyb indånding og analyser grundigt situationen. Hvis du har antaget noget, så indrøm det. Tilsvarende, hvis du er foruroliget over noget, andre har antaget, som er usandt, analyserer du det, og i stedet for at blive vred, så tal med din partner om det. Undskyld, hvis du har begået fejl.
  • Kom tættere på hinanden. Hvis du har til hensigt at rydde en misforståelse af vejen, kan der ikke også være plads til at forkæle et ego. Stop holdninger som: “Hvorfor skal min partner slippe godt fra det?” eller “Hvorfor skal det altid være mig, der først hejser det hvide flag og siger noget?” Tanker som disse forsinker kommunikationsprocessen til skade for alle. Bagefter må I – i en tryg og fast ramme – tale om retfærdighed og fordeling af rollerne. Sørg for i situationen at kommunikere roligt og vclovervejet (i stedet for at påføre skyld og ansvar). Det vil fungere meget bedre.
  • Tænk på hans/hendes styrker. Du kender ham/hende godt nok til at vide, hvordan han/hun fungerer, og hvad hans/hendes styrker og svagheder er. Gennemgå disse styrker, og hvis misforståelsen er opstået på grund af en svaghed, skal du arbejde med dette – i stedet for at brokke dig og være negativ.
  • Inddrag ikke andre. Mange mennesker vil bekræftes ved at involvere tredjeparter i form af venner eller familiemedlemmer. Undgå det for enhver pris. Hvordan skal de andre kunne tage parti? Og hvad skulle det hjælpe dig, at du eventuelt får ret – hvis du på samme konto mister kærligheden?

Disse fire punkter kunne rydde en hel del misforståelser af vejen og give jer et bedre parforhold.

God kommunikation – for at forbedre forståelsen


4:49 minutter


Links til tre andre områder inden for parforhold:

Et godt parforhold

Kommunikation i parforholdet

Krise i parforholdet


Links til andre artikler om misforståelser i parforhold (de seks af dem ses herunder):

Klik på linket herover for at hoppe direkte til artiklen
Brug F5-tasten (eller genopfrisk siden) for at se andre artikler


.