Spring til indhold

Taknemmelighed i parforholdet

  • Anslået læsetid: 4 min read

Hvad er taknemmelighed?

parterapi københavnHjem >> /parforhold >> /godt-parforhold >> Taknemmelighed i parforholdet


Vejen til lykke og velbefindende i parforholdet går gennem taknemmelighed. Jeg mener, at man aldrig vil opleve virkelig intens autentisk lykke, hvis man ikke også kan mærke og udtrykke taknemmelighed.

Hvis du giver din partner en gave, men ikke har opfattelsen af at han eller hun er taknemmelig for gaven, hvor stor er sandsynligheden så for at du igen og igen vil give flere gaver? Et sundt menneske i balance med sig selv vil stoppe efter et stykke tid.

Vi kan starte med at vælge, at vi vil være taknemmelige. Dermed ikke sagt, at der kan være nogle ting, vi er utilfredse med, eller noget andet vi gerne vil ønske os mere af. Det er naturligvis helt i orden. Men i første omgang skal vi i vores hjerte være taknemmelige over, hvad vi allerede har. Dette er første skridt på vejen til at blive lykkelige og tilfredse – og sprede lykke og tilfredshed til de mennesker, vi omgiver os med.

Uanset din situation, vil der altid være en eller anden lille ting – et lyspunkt i mørket – som du kan vælge at være taknemmelig for.


Mikael Hoffmann


Tre forskellige former for taknemmelighed

Min egen erfaring er, at taknemmelighed ikke bare er en enkelt ting, men deler sig i tre lige vigtige områder.

  1. Taknemmelighed overfor dig selv. At være tilfreds og glad indefra. At vide, at det er godt nok. At livet er dejligt, som det er lige nu. At fokusere på succeser og fremgang – uanset hvor små og få de måtte være.
  2. Taknemmelighed overfor andre. At TAKE og tydeligt vise, at man er tilfreds med, hvad man får. At fokusere på det, der er godt, og nedtone det, man ikke er tilfreds med. Husk ofte at sige: “Tak, skat” til din partner.
  3. Mærke taknemmeligheden fra andre. At mærke og høre, at det er godt, hvad man har gjort. At lytte, og virkelig høre, når andre udtrykker deres tilfredshed.

Glæde i hverdagen

Mange fortæller, at de har svært ved at vise taknemmelighed, og at de sjældent mærker den fra andre. Men det er en proces, som starter med dig selv. Begynd i det små, og nyd, hvordan alt det positive vokser for hver dag. Øv dig, og du vil automatisk blive bedre.

Lav fx en liste over alt, hvad du er taknemmelig for. Selv det, der syntes at være detaljer. Fokusér på disse ting, og få dem dermed til at vokse. Kig på listen hver dag. Glæd dig over dit liv – og se nye muligheder.

Det er også en god idé at slutte dagen af med at nævne fx fem ting, man har været glad og taknemmelig for i løbet af dagen. Gør det sammen med din partner, efter at I er gået i seng. Det er en dejlig måde at falde i søvn på.

Hvis du ønsker lykke og glæde i dit liv og i dit parforhold, går det gennem taknemmelighed. Der er ingen vej udenom.

Klik her - for at læse min artikel med 5 konkrete handlinger, der opbygger tillid og tryghed i parforholdet.

MÅDEN at vise taknemmelighed på

Vær opmærksom på, at din partner skal kunne opfatte din taknemmelighed som taknemmelighed. Måske er det ikke nok bare at SIGE noget sødt og venligt. Måske foretrækker din partner, at du tilbringer kvalitetstid sammen med vedkommende. Eller at du gør ham/hende en stor tjeneste. Eller at du giver en gave. Eller et ordentligt bjørnekram. Det ved du ikke, før du har fundet ud af det. Se www.parforhold-parterapi.dk/parterapi/kommunikation-i-parforholdet/kaerlighedssprog

Taknemmelighed

2:34 minutter


Mikael Hoffmann

Vi er afhængige af hinanden.Links til fire andre områder inden for parforhold:

Kommunikation i parforholdet

Krise i parforholdet

Misforståelser i parforholdet

Et godt parforhold


Links til andre artikler om et godt parforhold (de seks af dem ses herunder):

Keywords: Description:

Ressoursestærke

Hvile i sig selv

Velstand

God til at kysse

Dele seng

Soulmates

Grine sammen

Fast forhold

Sove i ske

Humor

Husk at date

Ritualer

Kæresteweekend

Varigt forhold

Taknemmelighed

Taknemmeligheden

Tillid, tryghed og respekt

Tre gode vaner

Værdi i forholdet

Værdien

Vedligeholdelse

Faste regler

Klik på linket herover for at hoppe direkte til artiklen
Brug F5-tasten (eller genopfrisk siden) for at se andre artikler.


.