Taknemmelighed i parforholdet

Hvad er taknemmelighed?

parterapi københavnVejen til lykke og velbefindende i parforholdet går gennem taknemmelighed. Jeg mener, at man aldrig vil opleve virkelig intens autentisk lykke, hvis man ikke også kan mærke og udtrykke taknemmelighed.

Hvis du giver din partner en gave, men ikke har opfattelsen af at han eller hun er taknemmelig for gaven, hvor stor er sandsynligheden så for at du igen og igen vil give flere gaver? Et sundt menneske i balance med sig selv vil stoppe efter et stykke tid.

Vi kan starte med at vælge, at vi vil være taknemmelige. Dermed ikke sagt, at der kan være nogle ting, vi er utilfredse med, eller noget andet vi gerne vil ønske os mere af. Det er naturligvis helt i orden. Men i første omgang skal vi i vores hjerte være taknemmelige over, hvad vi allerede har. Dette er første skridt på vejen til at blive lykkelige og tilfredse – og sprede lykke og tilfredshed til de mennesker, vi omgiver os med.

Uanset din situation, vil der altid være en eller anden lille ting – et lyspunkt i mørket – som du kan vælge at være taknemmelig for.

10 sikre tegn på, at din partner manipulerer dig i parforholdet.
Klik her, for at læse, hvordan du undgår manipulationerne.

Tre forskellige former for taknemmelighed

Min egen erfaring er, at taknemmelighed ikke bare er en enkelt ting, men deler sig i tre lige vigtige områder.

  1. Taknemmelighed overfor dig selv. At være tilfreds og glad indefra. At vide, at det er godt nok. At livet er dejligt, som det er lige nu. At fokusere på succeser og fremgang – uanset hvor små og få de måtte være.
  2. Taknemmelighed overfor andre. At TAKE og tydeligt vise, at man er tilfreds med, hvad man får. At fokusere på det, der er godt, og nedtone det, man ikke er tilfreds med. Husk ofte at sige: “Tak, skat” til din partner.
  3. Mærke taknemmeligheden fra andre. At mærke og høre, at det er godt, hvad man har gjort. At lytte, og virkelig høre, når andre udtrykker deres tilfredshed.

Glæde i hverdagen

Mange fortæller, at de har svært ved at vise taknemmelighed, og at de sjældent mærker den fra andre. Men det er en proces, som starter med dig selv. Begynd i det små, og nyd, hvordan alt det positive vokser for hver dag. Øv dig, og du vil automatisk blive bedre.

Lav fx en liste over alt, hvad du er taknemmelig for. Selv det, der syntes at være detaljer. Fokusér på disse ting, og få dem dermed til at vokse. Kig på listen hver dag. Glæd dig over dit liv – og se nye muligheder.

Det er også en god idé at slutte dagen af med at nævne fx fem ting, man har været glad og taknemmelig for i løbet af dagen. Gør det sammen med din partner, efter at I er gået i seng. Det er en dejlig måde at falde i søvn på.

Hvis du ønsker lykke og glæde i dit liv og i dit parforhold, går det gennem taknemmelighed. Der er ingen vej udenom.


Psst… Gør som flere end 1.700 andre besøgende på denne hjemmeside om parforhold allerede har gjort. Tilmeld dig mit nyhedsbrev, som trin for trin vil vise dig, hvordan du får dig det parforhold, du ønsker dig og længes efter.


MÅDEN at vise taknemmelighed på

Vær opmærksom på, at din partner skal kunne opfatte din taknemmelighed som taknemmelighed. Måske er det ikke nok bare at SIGE noget sødt og venligt. Måske foretrækker din partner, at du tilbringer kvalitetstid sammen med vedkommende. Eller at du gør ham/hende en stor tjeneste. Eller at du giver en gave. Eller et ordentligt bjørnekram. Det ved du ikke, før du har fundet ud af det. Se www.parforhold-parterapi.dk/parterapi/kommunikation-i-parforholdet/kaerlighedssprog

Taknemmelighed

2:34 minutter

Jeg hjælper jeres parforhold tilbage på sporet igen.
Klik her (eller ring til mig på telefon 21 79 18 50) for en gratis afklarende samtale

Links til fire andre områder inden for parforhold:

Kommunikation i parforholdet

Krise i parforholdet

Misforståelser i parforholdet

Et godt parforhold


Links til andre artikler om et godt parforhold (de seks af dem ses herunder):

Keywords: Description:

Ressoursestærke

Hvile i sig selv

Velstand

God til at kysse

Dele seng

Soulmates

Grine sammen

Fast forhold

Sove i ske

Humor

Husk at date

Ritualer

Kæresteweekend

Varigt forhold

Taknemmelighed

Taknemmeligheden

Tillid, tryghed og respekt

Tre gode vaner

Værdi i forholdet

Værdien

Vedligeholdelse

Faste regler

Klik på linket herover for at hoppe direkte til artiklen
Brug F5-tasten (eller genopfrisk siden) for at se andre artikler.


.

Skrevet af Mikael Hoffmann
Mikael Hoffmann er fra 1959. Siden 1994 har han drevet selvstændig virksomhed som par-coach, psykoterapeut, rådgiver, foredragsholder og mentor-coach. - Uddannet og certificeret psykoterapeut, samt Havening chok-traume-terapeut. - Mikael coacher og arrangerer workshops, kurser og foredrag i hele landet. - Læs mere om ham på www.parforhold-parterapi.dk/om-mikael-hoffmann