Kærlighed er 80 procent vilje

Tvivl i parforhold

I tvivl om forhold

💥ONLINE-parterapi: Se www.parforhold-parterapi.dk/online
Ring på telefon 21 79 18 50 for flere oplysninger og en gratis samtale.
.
En af de vigtigste forudsætninger for, at man kan få sit parforhold til at fungere godt, er, at man først og fremmest selv er overbevist om, at man ønsker at blive ved med at leve sammen med sin nuværende partner, indtil den ene dør.

Hvis man er kommet i tvivl og spekulerer på, om man mon valgte rigtigt i første omgang, må man hurtigst muligt se at blive klar over, hvad det er, man vil.

Især hvis I har fået børn sammen.

Vær opmærksom på, at den partner, du lever sammen med, er den partner, som du har valgt at have dine udfordringer og problemer med.


💥 Corona-virus! 💥

I mere end 10 år har jeg haft stor erfaring og succes med online-parterapi - både i hele det danske kongerige og i udlandet.
Jeg har brug enten Skype eller et andet medie - afhængigt af hvad der passede klienterne bedst.
.
Klik her for at læse min artikel om hjemme-karantæne og parforholdet.
.
Online-parterapi: Læs mere på www.parforhold-parterapi.dk/online

Når du har foretaget dit valg, og du er sikker på, at det er det rigtige, så vær fokuseret på denne eneste ene.

Der er stor værdi i at blive gamle sammen, fordi man har en bestemt person at dele minder med. Det tager nemlig mange år at opbygge et godt liv sammen med en partner, med tillid, tryghed og respekt for hinanden.

Kærlighed og parforhold

Jeres fælles livsværdier skal være mejslet i sten, og ligge et godt stykke over jeres umiddelbare følelser, tilskyndelser og ”lyst til”, fordi disse er forelskelse, og efter denne fase kommer parforholdets udfordringer helt automatisk buldrende.

Forhåbentlig vil kærligheden afløse forelskelsen, så der er et solidt fundament at bygge videre på.

Men udfordringerne, I møder, er jeres arbejds- og lære-punkter i livet. Hvad du oplever af genvordigheder i din relation til din partner, er områder, du selv skal arbejde på i dit eget liv.

Hvis du ikke gør det nu, vil samme arbejdspunkt med stor sandsynlighed dukke op i dit næste forhold.

Hvis din partner overhovedet ikke har lyst til at gøre en indsats for forholdet, eller udvikle sig sammen med dig, kan det være temmelig meget op ad bakke for jer begge to.

Hvis du ikke orker mere, fordi I har slidt hinanden op, vil dit manglende overskud være med til at lukke dit følelsesmæssige system ned.

Hvis alt er afprøvet (herunder parterapi og individuel terapi), kan jeres forhold være kommet så vidt, at I må overveje, om jeres veje skal skilles.


💥 Corona-virus 💥 og hjemme-karantæne

.
Vi har en speciel og meget anderledes situation i Danmark lige nu, hvor næsten alt er lukket ned. Mange er sendt hjem på ufrivillig orlov, og ingen ved med sikkerhed, hvor længe det kommer til at vare. Dette i sig selv kan godt lægge et voldsomt pres på familien og parforholdet. Samtidig er man pludselig meget tæt på hinanden med en trussel mod helbredet hængende over hovedet.
.
Det er vigtigt at gøre sig klart, at hjemme-karantæne ikke vil føles som ferie. En ferie har jo af gode grunde en aftalt tidsmæssig afgrænsning, inden man skal tilbage på arbejde igen. Den nuværende hjemme-karantæne er nærmere som en ”tidsubestemt dom”, og det kan være hårdt psykisk og følelsesmæssigt. Usikkerhed kan skabe utryghed, hvilket lægger ekstra pres på relationerne derhjemme. Se www.parforhold-parterapi.dk/parterapi/psykologi/corona-derfor-lider-parforholdet.
.

Udvidet åbningstid

Et af mine specielle tiltag er, at jeg har valgt at udvide åbningstiden, i hvilket vi er online. Det betyder, at vi hver især sidder hjemme uden fysisk kontakt. Klik her for at bestille tid.
.
Så hvis der er brug hjælp til parforholdet, så ring til mig på telefon 21 79 18 50


Klik herunder for at se udsendelsen i TV2 om bogen om parforhold og viljen til kærlighed:

tv2 partner for livet
7:47 minutter


Tvivl om kærlighed

At få et parforhold til at lykkes og blive godt med kærlighed osv, er 80% vilje og resten er følelser. Dette er illustreret i de fem kærlighedssprog:

  • Ord
  • Tid til hinanden
  • Tjenester
  • Gaver
  • Berøring

Det handler primært om at give den anden, hvad vedkommende gerne vil have. Hvis begge gør dette, mærker man hver især kærligheden. Hvis man derimod kun giver sin partner, hvad man selv vil have, og begge gør dette, føler ingen af parterne nogen form for kærlighed.

Da intet parforhold er uden problemer, handler det om at beslutte sig for sammen at løse de udfordringer, der helt sikkert kommer. At skabe en fælles enhed, og i denne enhed at acceptere og anerkende jeres forskelligheder.

Urealistiske forventninger


1:50 minutter (Undskyld at lyden er så dårlig. Det er en gammel video)

Klik her for at se, hvordan du over telefonen får en gratis afklarende coaching-samtale med mig!

Selvfølgelig skal der være mindst en gnist af samhørighed, fællesskabsfølelse, nærhed og intimitet i forholdet. Ellers bliver det mere som et bofællesskab med deling af udgifter og børn. I et forhold er der både ”dig”, ”mig” og ”os”.

Der er stor forskel på forelskelse og kærlighed. Manglende viden om dette kan skabe tvivl i parforholdet.

Ingen mennesker bliver ved med at være forelskede, fordi hormonerne efter et års tid helt automatisk holder op med at rulle rundt.

Så hvis forventninger til kærlighedslivet er helt urealistiske, kan parforholdet blive svært. Hvis I udelukkende fokuserer på, hvad der er galt, og hvad I ikke vil være med til, kører parforholdet i en uhensigtsmæssig retning, og så skal I begge gøre en indsats for at få parforholdet på ret kurs igen – men det starter med dig!

Hvad du og I kan gøre, er fx at lave forventningsafstemning med hinanden for at tage stressen ud af situationen og skabe overblik.


Links til fire andre områder inden for parterapi:

Hvad er parterapi?

Kommunikation

Undgå skilsmisse

Psykologi


Links til mange andre artikler om psykologi i parforholdet (de seks af dem ses herunder):

Klik på linket herover for at hoppe direkte til artiklen
Brug F5-tasten (eller genopfrisk siden) for at se andre artikler.


Du skal selv tage ansvaret for at mærke kærligheden. Den kommer ikke af sig selv. Ægte kærlighed er blandt andet viljestyrke og valg, og det skal der arbejdes på.

.

Skrevet af Mikael Hoffmann
Mikael Hoffmann er fra 1959. Siden 1994 har han drevet selvstændig virksomhed som par-coach, psykoterapeut, rådgiver, foredragsholder og mentor-coach. - Uddannet og certificeret psykoterapeut, samt Havening chok-traume-terapeut. - Mikael coacher og arrangerer workshops, kurser og foredrag i hele landet. - Læs mere om ham på www.parforhold-parterapi.dk/om-mikael-hoffmann