Fem myter om terapi

Hvad er terapi egentlig?

Ofte får jeg stillet velovervejede og fornuftige spørgsmål om terapi, som jeg meget gerne besvarer.
Imidlertid har jeg opdaget, at der er fem typer spørgsmål, som bunder i nogle alvorlige misforståelser. Disse fem myter vil jeg gerne punktere her:

– Jeg har ikke brug for en terapeut. Jeg løser selv mine egne problemer

Vi har alle sammen vores blinde pletter. Det har intet med færdigheder eller intelligens at gøre. En god terapeut vil ikke fortælle dig, hvad du skal gøre, eller hvordan du skal leve dit liv. Vedkommende vil derimod med sine spørgsmål og øvelser hjælpe dig med at få en bedre selvindsigt og et andet perspektiv på livet, så du fremover kan træffe bedre valg på grundlag af dine nye strategier. Hvis man bliver ved med at gøre det, man hele tiden har gjort, bliver man nok ved med at få det samme, som man hele tiden har fået.

Se en video om holdningsændring her:

6:09 minutter

– Kun syge mennesker har brug for terapi

Terapi er for folk, der har tilstrækkeligt med ressourcer og selvbevidsthed til at indse, at de har brug for en hjælpende hånd. De ønsker at lære nye værktøjer og teknikker, som kan gøre dem mere selvsikre og følelsesmæssigt afbalancerede. Kun selvmotiverede mennesker kan gå glæde af terapi. Uden motivation er der intet, der hjælper, og jeg ønsker kun at arbejde sammen med top-motiverede mennesker.

– Terapeuter ønsker kun at tale om ens fortid og forældre
Mistet følelser for partner

Undertiden kan det være gavnligt at bevidstgøre familieforhold og tidligere relationer, hvilket vil kunne afklare tanker, følelser og adfærd, men det er bestemt ikke det eneste arbejdspunkt i terapien. Det primære fokus er dig og dine motivation til at ændre på de usunde og uhensigtsmæssige mønstre i dit liv. Terapi handler om at tage ansvar, og ikke om at skyde skylden på fx sine forældre eller at dvæle ved fortiden. I min klinik handler det meget om at lære nye færdigheder, så man kan forme sig en ny type liv for sig selv.

– Man mister sig selv og bliver en anden ved terapi

Vores følelser og tanker er noget, vi ”tager på” som en frakke, der passer til lejligheden. Terapien vil gøre dig mere autentisk og ægte, og altså få dig til at finde ind til din inderste kerne, i stedet for at have nogle roller og overbevisninger, som du har lært af andre, og som er uhensigtsmæssige for dig i dit liv.

– Terapi er for selvoptagede mennesker, som beklager sig og gør sig selv til ofre

Terapi er hårdt arbejde. Hvis det havde været let, havde du jo selv gjort det længe forinden. Derfor vil beklagelser ikke hjælpe dig. Forbedringer i livet starter med bevidstgørelse og et mere realistisk syn på sig selv, for at kunne tage ansvar for ens egne handlinger. Selv om din terapeut vil gøre alt, hvad vedkommende kan, for at hjælpe dig, er du i sidste ende den, der skal gøre langt det meste af arbejdet.


Psst… Gør som flere end 1.700 andre besøgende på denne hjemmeside om parforhold allerede har gjort. Tilmeld dig mit nyhedsbrev, som trin for trin vil vise dig, hvordan du får dig det parforhold, du ønsker dig og længes efter.Disse myter passer ikke med virkeligheden, men er ikke desto mindre, hvad en hel del mennesker tror. Ofte handler misforståelsen om frygten for det ukendte, hvilket afholder mange mennesker fra at gøre noget positivt og konstruktivt ved deres liv og parforhold. Det er ærgerligt, fordi det kunne blive så meget bedre, end det er i forvejen.

Min strategi i klinikken er kort fortalt:

  • Først skal vi have bevidstgjort udfordringerne.
  • Dernæst skal der læres nye færdigheder, værktøjer, strategier og måske skal der justeres på nogle holdninger.
  • Til sidst skal de nye vaner bankes godt fast, så det er dem (og ikke de gamle dårlige vaner) man automatisk bruger, når livet en gang imellem spidser til.

Og jeg har ret stor succes med at hjælpe folk med at få et bedre liv og parforhold.


Links til fire andre områder inden for parterapi:

Hvad er parterapi?

Kommunikation

Psykologi i parterapien

Undgå skilsmisse


Links til mange andre artikler om parterapi (de seks af dem ses herunder):

Keywords: Description:
Byg et lejrbål
Fem faser
Fem myter
Vedligeholdelse
Motivation
Nøglen
Selvtillid

Klik på linket herover for at hoppe direkte til artiklen
Brug F5-tasten (eller genopfrisk siden) for at se andre artikler


Jeg hjælper jeres parforhold tilbage på sporet igen.
Klik her (eller ring til mig på telefon 21 79 18 50) for en gratis afklarende samtale

.