Spring til indhold

Spørgsmål#17 – Min partner vil have ret og undskylder aldrig

LangdistancevandringKontrol

 Hvis man stejlt holder på sin ret, og for hver en pris vil have kontrol, kan det tyde på lavt selvværd. Måske er man nødt til at forsøge at kontrollere sine omgivelser, fordi der er kaos indvendigt.

Hvis din partner er meget kontrollerende, er det egentlig primært din partners problem. Kun hvis det påvirker dig, gør du det også til dit problem. Hvis du fortæller din partner, at han eller hun nok har lavt selvværd, fordi vedkommende er rethaverisk eller kontrollerende, så har vi balladen. DU kan ikke sige det, – uden at det får den stik modsatte effekt af den ønskede.

 
Klik her for at se flere anmeldelser

Det er op til vedkommende selv at finde ud af og gøre noget ved sit problem.

Du kan på den anden side spørge sig selv, HVORFOR du har tiltrukket dig en partner med lavt selvværd – eller hvorfor vedkommende er blevet det mens i har været sammen. Det er det interessante spørgsmål for dig, og hvad er det i dig, der gør, at det blev præcis den partner? Lad være med at pege fingre, men tag ansvar!

Kritik og bebrejdelser

Ingen bryder sig om at blive kritiseret, lavet om på eller lignende. Heller ikke du selv (går jeg ud fra…???) Det samme gælder altså også for din partner.

Der er faktisk kun en eneste person i hele verden, du kan ændre på, og det er dig selv. Den gode nyhed er, at når du ændre på dig selv, vil mennesker omkring dig ændre sig. Måske langsomt, men støt og sikkert fremad i en god retning.

Parterapi handler om kommunikation og forståelse. Det at skabe tillid, tryghed og respekt for hinanden, således at partneren for eksempel ikke behøver at holde så krampagtigt fast og kontrollere alt omkring sig.

Hvis du kun kunne vælge én af følgende, hvad ville du så helst have: 1) Ret eller 2) Kærlighed. De fleste siger kærlighed, men de har en adfærd, hvor de for alt i verden vil have ret, og på den måde får de ingen kærlighed.

At sige undskyld betyder ikke altid, at du har taget fejl, og at den anden har ret.
Det betyder blot, at du mener, at jeres relation har større værdi end dit eget ego.

Parterapi

Som parterapeut kan jeg sige mange ting til jer, som I aldrig ALDRIG må sige til hinanden, fordi det vil have den modsatte effekt. Det er fordi I har hyret mig til at hjælpe jer, og jeg har ikke en følelsesmæssig dagsorden med jer, som I har med hinanden.

Jeg hjælper jer med at få bevidsthed om, hvad det er, der foregår, og jeg hjælper jer med at justere nogle uhensigtsmæssige strategier og holdninger. Det er både det, vi mener og siger, tonefaldet, ordene, og alt muligt andet i kommunikationen og samværet, der skal kigges efter i sømmene.

Vi skaber og former hinanden, så hvis du er utilfreds med dit parforhold, og har det svært med at din partner altid vil have ret og aldrig siger undskyld for noget, har du åbenbart formet din partner til at reagere på den irriterende facon.

Lad være med at tørre ansvaret af på din partner. Det er jo heller ikke rart, hvis din partner tørrer alt ansvaret af på dig, vel?

Med professionel hjælp udefra kan I lære at mestre de rette værktøjer til at kommunikere trygt i respekt og tillid, og dermed få forståelse og måske nye, gode vaner, der medvirker til genfindelse af harmonien i parforholdet.

05:02 minutter

Klik også ind på YouTube Playlisten “Spørgsmål & Svar” (eller Kategorien med Spørgsmål & Svar her på hjemmesiden), hvor jeg på min langdistancevandring i sommeren 2018 optog flere end 50 korte videoer.

Se også www.parforhold-parterapi.dk/_parforhold/hvorfor-skal-man-sige-undskyld
.


Artikler, jeg har skrevet. De kommer her i tilfældig rækkefølge:
/hvad-er-det parterapi

Ændring i parforholdet

/psykologi parterapi

Negativ og ødelæggende

/hvad-er-det parterapi

Min ægtefælle vil ikke

/parterapi

At opbygge et parforhold – som et lejrbål

/psykologi parterapi

Forandring med udviklingsfaser

/psykologi parterapi

Selvansvarlighed

/psykologi parterapi

Dårlige vaner i parforholdet

/psykologi parterapi

Kærlighed er 80 procent vilje

/kommunikation-i-parforholdet parterapi

Tre-trins raketten

/kommunikation-i-parforholdet parterapi

Et værktøj til at tale sammen

/hvad-er-det parterapi

De grundlæggende værdier i parforholdet

/psykologi parterapi

Hvorfor skulle man dog ændre sig selv?

/psykologi parterapi

Travlhed og stress

/psykologi parterapi

Udseende, holdning, personlighed og tilknytningsstil i parforholdene

/psykologi parterapi

10 sikre tegn på, at din partner manipulerer dig i parforholdet

/hvad-er-det parterapi

Grænseoverskridelser og grænsesætning

/kommunikation-i-parforholdet parterapi

Ti spørgsmål til jeres parforhold

/hvad-er-det parterapi

Par-coaching/terapi hjemme hos jer selv

/psykologi parterapi

De små store forskelle mellem mænd og kvinder

/hvad-er-det parterapi

Det modsatte