Spring til indhold

Spørgsmål #52 – Par-terapi føles kunstigt, unaturligt og besværligt

 Hvis man har prøvet terapi før, er det helt normalt, at det føles kunstigt, unaturligt, besværligt og langsommeligt henne hos par-terapeuten. Svaret er, at hvis dét, man skal lære, for at få noget andet, end dét, man har haft indtil nu, havde været LET, ville man jo have gjort det for længst….

Det føles kunstigt og uautentisk, fordi det kræver et nyt sæt holdninger, mønstre og strategier, og det er selvsagt helt anderledes end dét, man hidtil har været fortrolig med og gjort og har oplevet som ”normalt”. Men det er jo ”normalen”, man vil væk fra, når man opsøger en par-terapeut/coach. Derfor er det pr. definition svært. Endvidere er det svært at VIDE, hvad dette ANDET er, for havde man vidst det, havde man jo gjort det forlængst.

Det er derfor, at motivationen til forandringen er så vigtig. Du skal have viljen til at ville noget andet, for at du kan få noget andet. Hvis den vilje af forskellige grunde ikke til stede, kan jeg ikke hjælpe jer. Det véd jeg erfaringsmæssigt (gennem 24 år som selvstændig psykoterapeut og coach, samt flere end 10.000 klienttimer). Hvis du virkelig af hele dit hjerte ønsker et bedre liv, så kan du få det. Men du skal være indstillet på at gøre nogen ting, som kan virke som en stor overvindelse.

 
Klik her for at se flere anmeldelser

Jeg arbejder som par-terapeut i tre faser:
Først og fremmest skal vi have bevidstgjort problemstillingerne. Vi kan ikke gøre noget ved nogen ting, før vi har et overblik over hele emnet.
Dernæst skal der noget færdighedslæring til. Der skal læres nye strategier og holdninger, for at man kan få noget andet i sit liv og parforhold.
Til sidst skal disse nye måder bankes fast som nye, gode vaner, så det er dem, man griber til, når livet uundgåeligt spidser til.

Så hvis du er tilstrækkeligt motiveret, skal du finde en person, du har tillid til, som kan hjælpe dig. For hvis du har tillid til en bestemt person, vil du også være i stand til at kunne gøre det, som denne person foreslår, uanset om det føles akavet, besværligt, underligt, aparte, ulogisk, unaturligt og lignende, – for nogen gange er det dét, der skal til, for at du og I kan få et andet resultat med jeres parforhold. Så held og lykke med dit nye liv!

2:16 minutter

Klik også ind på YouTube Playlisten “Spørgsmål & Svar” (eller Kategorien med Spørgsmål & Svar her på hjemmesiden), hvor jeg på min langdistancevandring i sommeren 2018 optog flere end 50 korte videoer.
.


.