Skilsmisser efter juletiden

Efter julen kommer hverdagen

For nogle par betyder “hverdagen” desværre tilbage til de ægteskabelige udfordringer. Hvert eneste år i januar oplever skilsmisseadvokaterne en tredobling af besøg på deres hjemmeside i forhold til antal besøgende i en tilsvarende periode resten af året – dog undtaget august, der også er højsæson for kontroverser i parforholdet.

Juletiden kan meget vel være den direkte eller inddirekte årsag til, at landets advokatkontorer oplever flere skilsmisse­begæringer i januar måned.

dreamstimemaximum_12314807I (jule)-ferien har der været meget fokus på familien. Hvis parforholdet ikke er vel-funderet med tillid, tryghed og respekt for hinanden, vil der efter enhver ferieperiode erfaringsmæssigt være flere skænderier og diskussioner end normalt de andre af årets måneder.

Mange har skruet forventningerne om julehygge op til urimelige højder, men når det hele så falder til jorden med et brag, og man ikke har fået den jul, man havde drømt om, flyder bægeret over.

Alternativ til skilsmisse

I ferien viser realiteterne i parforholdet sig. Måske er der slet ikke den samhørighedsfølelse, som man føler, at der burde være, eller som man ønsker sig. Til hverdag kan man leve med dette, men ved højtider og ferier bliver alting meget tydeligere.

Ofte er det misforståelser og dårlig kommunikation, der ødelægger parforholdet.

I stedet for skilsmisse, kan det dog være en god investering at få opklaring og afklaring i parforholdet. Man kan lære at kommunikere med hinanden – for at forstå hinanden bedre, så der bliver plads til den oprindelige kærlighed, der langsomt forsvandt. Hvis man lærer nogle enkle og konkrete kommunikations-værktøjer og -strategier, vil forståelsen lettere indfinde sig, og partnerens tilsyneladende mærkværdigheder giver pludselig mening og bliver nemmere at rumme.

Omkostningerne i forbindelse med en skilsmisse kan nemt løbe op i flere hundrede tusinde kroner, alt inklusive. Derimod koster et forløb hos en parterapeut, hvor man lærer at kommunikere med hinanden, typisk betydeligt mindre.

Ikke mindst for børnenes skyld kan en investering i parforholdet være ganske fornuftig, både på den korte og lange bane.


Psst… Gør som flere end 1.500 andre besøgende på denne hjemmeside om parforhold.
Tilmeld dig mit nyhedsbrev, som trin for trin vil vise dig, hvordan du får dig det parforhold, du ønsker dig og længes efter.


Samme mængde problemer

skilsmisser efter juletidYderligere oplever mange, at hvis man “kaster håndklædet i ringen” og skifter partneren ud, betyder det sjældent, at et nyt parforhold med en ny partner på sigt løser udfordringerne. (Og derefter finder man en ny, og en ny, og en ny…..)

Problemerne ændrer sig bare, når man skifter ud, men summen af udfordringerne forbliver omtrent den samme. Man siger, at ”nissen flytter med”, hvilket betyder, at hvis man bliver ved med at gøre det samme, som man hele tiden har gjort, vil problemerne på forunderlig vis blive ved med at dukke op, blot i forskellige forklædninger.

  • Så hvad vil det være værd for dig med ro, forståelse og respekt for hinanden i parforholdet?
  • Hvor stor indflydelse vil det have på børnenes opvækst, at far og mor har det godt sammen?
  • Hvordan ville det føles at blive forstået og respekteret af sin ægtefælle – og at forstå vedkommende?

Kommunikation

Heldigvis kan kommunikation med hinanden læres, så man forstår hinanden. Når noget giver mening, behøver man ikke at være enige, for at få hverdagen og parforholdet til at fungere. Der er nogle konkrete kommunikations-værktøjer og -strategier, der skal læres og indøves. Endvidere skal der gen-opbygges tillid, tryghed og respekt for hinanden. Det behøver ikke at være så svært – hvis bare man ved, hvordan det skal gøres.

Mikael Hoffmann, telefon 21 79 18 50

.

Har du brug for gode råd og hjælp til dit parforhold, så klik her (eller ring til mig på telefon 21 79 18 50)

.

Skrevet af Mikael Hoffmann
Mikael Hoffmann er fra 1959. Siden 1994 har han drevet selvstændig virksomhed som par-coach, psykoterapeut, rådgiver, foredragsholder og mentor-coach. - Uddannet og certificeret psykoterapeut, samt Havening chok-traume-terapeut. - Mikael coacher og arrangerer workshops, kurser og foredrag i hele landet. - Læs mere om ham på www.parforhold-parterapi.dk/om-mikael-hoffmann