Sådan får I styr på økonomien og følelserne i jeres parforhold

dreamstimesmall_15093320Lad ikke økonomien dræbe kærligheden, men lær hvordan I håndterer den finansielle del af jeres parforhold.

Penge er ofte et af stridspunkterne, når det knager i parforholdet.

Men det stikker ofte betydeligt dybere end blot skænderier og argumenter. Det handler mest om holdninger og opfattelser af hinanden og respekten for forskellighederne.

Der er en lige linje mellem økonomi og jeres kommunikation og følelsesliv.

dreamstimemedium_15097515Penge og følelser hænger uløseligt sammen

Hvis der er økonomiske problemer eller udfordringer i parforholdet, er der en psykologisk blokering, der står i vejen. Det kan være en tillært overbevisning eller indstilling til partneren, som måske har virket fint tidligere, men som ikke fungerer længere.

Første vigtige skridt i retning af at få succes på alle planer i sit liv er at blive bevidst om den programmering, der styrer ens holdning, adfærd og liv.

Næste skridt er at “omprogrammere” uhensigtsmæssighederne.

Gennem mine mange år som parterapeut har jeg opdaget, er, at det er de samme mekanismer, der styrer følelser og økonomi.

10 sikre tegn på, at din partner manipulerer dig i parforholdet.
Klik her, for at læse, hvordan du undgår manipulationerne.

Uanset hvad man kommer med til mig i min klinik, er det oftest kun symptomer. Jeg arbejder meget målrettet med at komme ind til årsagen til udfordringerne, og når denne årsag (eller disse årsager) bliver opløst, spreder det sig til alle andre områder af livet på en positiv måde. Både med hensyn til parforhold, økonomi, børn, job, osv.

Så hvis et par kommer til mig, fordi der er problemer med børnene, er dette som regel kun et symptom på de grundlæggende udfordringer de har. Når de har haft et forløb med mig over et par måneder, har deres børn det bedre, deres sex-liv er meget bedre, de har måske skiftet job, deres økonomi er forbedret, osv. Jeg har set det igen og igen.

Alt for tit symptombehandler man kun, når der er problemer eller smerte. Hvis du i dag går til lægen, fordi du har ondt i knæet, vil du alt for ofte blive mødt med tilbud om medicin mod ondt i knæet.

Det samme gør sig gældende, hvis et par går til en sexolog, fordi deres sexliv ikke fungerer. Ofte ligger problemet ikke i pikken eller kussen, men et helt andet sted. Jeg ser holistisk på parforholdsproblematikkerne og har en stor værktøjskasse med mig – blandt andet med økonomi.


Psst… Gør som flere end 1.700 andre besøgende på denne hjemmeside om parforhold allerede har gjort. Tilmeld dig mit nyhedsbrev, som trin for trin vil vise dig, hvordan du får dig det parforhold, du ønsker dig og længes efter.


Læring

Den letteste og hurtigste måde for børn at lære på, er gennem leg når de har det sjovt. Sådan er det imidlertid også for voksne…
dreamstimemedium_17489776I min praksis lærer man på en sjov, underholdende og engageret måde noget om sig selv og sine mønstre. Samtidig lærer man også, hvordan disse kan ændres – hvis man vil!

Det er svært at lære at cykle i et klasselokale. Man skal UD og prøve det, for at man VIRKELIG kan lære det. Det gør man på dette kursus!

Penge: Lad os antage, at du fik en ordentlig pose penge forærende. Dette ville – på længere sigt – nok ikke løse dine økonomiske problemer.

Måske tværtimod! Du kunne risikere at få et større forbrug, der ville drive dig i en gældsfælde, når pengene var brugt op.

 

Følelser: Lad os antage, at du blev hamrende forelsket i dit livs partner. Dette ville – på længere sigt – nok ikke løse dine parforholdsmæssige problemer.

Måske tværtimod! Hvis du efterhånden tager din partner for givet, kan det blive begyndelsen til enden – også selv om I startede med at være smask-forelskede. Ofte viser det sig, at det, man i første omgang blev tiltrukket af, også er det, der senere kommer til at irritere en allermest.

Hvis du bliver ved med at have den samme gamle HOLDNING til parforhold og økonomi, som tidligere gav dig udfordringer, vil problemerne helt sikkert komme snigende eller buldrende igen senere: For få indtægter og for mange udgifter. For lidt given og for meget tagen.

Faktisk kan en stor lotterigevinst forværre din situation, fordi ubalancen bliver bragt op i en større skala. Det samme gælder for følelserne, hvis de udmønter sig i forelskelse og et sidespring.

Løsning af problemerne

Penge: Løsningen på et økonomisk problem er ikke blot forøgelse af mængden af penge, men derimod ændring af selve HOLDNINGEN til penge, så penge-STRØMMEN kan forøges. Følelser: Løsningen på parforholdsmæssige problemer er ikke blot fx at få et barn mere, eller at tage på en dyr ferie, eller at bygge udestue, eller lignende symptom-behandlinger. Derimod er det, der skal til, en grundlæggende ændring af selve HOLDNINGEN til det at være i et parforhold. Det vil sige at lære parforholdets færdselsregler at kende – og at følge dem. Det drejer sig om daglig klar kommunikation, forventnings-afstemning og nærhed.

Hvis parforholdet ikke fungerer tilfredsstillende, og måske har skrantet i længere tid, kan det være en god idé at om-programmere HOLDNINGEN til sig selv, og til den måde, man anskuer sin partner på.

Klik her for at se hvad forskellen mellem rige og fattige mennesker er. Det gælder både økonomisk og følelsesmæssigt.

dreamstimemaximum_15619310Den største værdi i hele verden er, når vi oprigtigt tager os af hinanden.
Den største gave, du kan give din partner, er din egen personlige udvikling.
I stedet for at sige: “Hvis du vil tage dig af mig, så skal jeg nok tage mig af dig”
skal du hellere sige: “Jeg vil tage mig af mig selv for dig, hvis du vil tage dig af dig selv for mig.”

De tykke mure, vi bygger op omkring os selv, holder både det ubehagelige ude, men det holder også lykken ude.

Vi kan ikke få succes og finde lykken alene.
Det er meget svært at finde en succesfuld og lykkelig eneboer.

Se også www.parforhold-parterapi.dk/parterapi/undga-skilsmisse/hvordan-kan-man-undga-at-darlig-okonomi-odelaegger-parforholdet


Links til tre andre områder inden for parterapi:

Hvad er parterapi?

Kommunikation

Psykologi i parterapien


Links til andre artikler om økonomi:


Jeg hjælper jeres parforhold tilbage på sporet igen.
Klik her (eller ring til mig på telefon 21 79 18 50) for en gratis afklarende samtale

Kontakt mig, hvis du ønsker en gratis afklarende coaching-samtale med mig.

.