Spring til indhold

Spørgsmål#15 – Hvorfor lyver min partner?

  • Anslået læsetid: 3 min read

Hjem >> Spørgsmål & Svar >> Spørgsmål#15 – Hvorfor lyver min partner?


Hvad er løgn egentlig? Hvornår er noget usandt, og hvornår er det en lille ”hvid” løgn? Er det som at sælge elastikker i metermål: Det kan strækkes mere eller mindre…..
Grundlæggende vil jeg sige, at manden og kvinden ikke lyver for hinanden. De kan bare have vidt forskellige opfattelser af tingene, det vil sige forskellige strategier som mænd og kvinder. Både mænd og kvinder har noget maskulint og feminint i sig. Blot har de fleste mænd mest af det maskuline og de fleste kvinder har mest af det feminine. Det maskuline i os alle sammen vil gerne få tingene til at se flottere og bedre ud. Sådan har det været lige siden tidernes begyndelse. Vi mænd puster os op, så vi ser større ud. Vi viser, at vi kan forsvare vores kvinde og familien, så vi forsøger at få tingene til at se lidt bedre ud, end de måske egentlig er. Vi praler også en lille smule. Det kan være at vi siger, at vi tjener lidt mere end vi egentlig gør, vejer mindre end vi gør, er højere end vi er, og kan løfte mere til fitness end vi i virkeligheden kan.

Mikael Hoffmann


Et typisk eksempel på mandens ”løgn” er, at han ringer til sin partner og fortæller, at han er hjemme et kvarter senere. Hvad han lægger i dette udsagn er, at han ville ØNSKE, at han var hurtigt hjemme hos din vidunderlige partner. Men det forudsætter, at der både er grøn bølge og medvind. Hans kone hører imidlertid meldingen som om at han står i døren 15 minutter senere. Når han så dukker op efter en halv time (fordi der var trafik og modvind), er hun rasende over, at han har ”løget” for hende (og maden, hun havde gjort klar, er blevet kold). Han bliver frustreret over angrebene fra sin kvinde, så han går enten til modangreb eller lukker sig inde i sig selv.

Kvinder lyver ikke – men det tror manden. Det feminine i os alle sammen er i sine følelser, og beskriver sine følelser. Følelserne er en temmelig flygtig størrelse, som ændrer sig hele tiden. Når kvinden den ene dag siger til manden, at hun elsker ham, og den næste, at hun hader ham, så spørger manden: “Jamen, lyver du i dag, eller løj du i går? Du siger to vidt forskellige ting?”. Det er bestemt ikke løgn for kvinden, for hun beskriver bare hvordan hun har det lige nu, men det er svært for manden at forstå, for når noget først er sagt, så er det sådan, det er.
Så mænd og kvinder lyver ikke for hinanden i det daglige. De taler bare ud fra hver deres holdninger og strategier.

For at få parforholdet til at fungere godt, handler det om forståelse for de forskellige måder at anskue verden på. Og det kræver god kommunikation, hvilket vil sige at det ikke er nok at udveksle ord og holdninger. Der skal mere til.
Når forståelsen er der, så kommer kærligheden og overbærenheden imidlertid mere eller mindre af sig selv. Tillid, tryghed og respekt for hinanden er den lim, der binder parforholdet sammen.

3:29 minutter https://youtu.be/qU4cMsOL69M

Klik også ind på YouTube Playlisten “Spørgsmål & Svar” (eller Kategorien med Spørgsmål & Svar her på hjemmesiden), hvor jeg på min langdistancevandring i sommeren 2018 optog flere end 50 korte videoer.
.


Mikael Hoffmann

Vi er afhængige af hinanden.