Spring til indhold

Spørgsmål#11 – Hvad gør jeg, hvis jeg bliver behandlet respektløst af min partner?

  • Anslået læsetid: 2 min read

Hjem >> Spørgsmål & Svar >> Spørgsmål#11 – Hvad gør jeg, hvis jeg bliver behandlet respektløst af min partner?


En del udfordringer i parforhold handler om at sætte sunde naturlige grænser for hinanden. At være tydelige og respektfulde, så der er tryghed og tillid.

Det handler også om manglende forståelse, som den næste lille historie fra det virkelige liv skal illustrere.

Toilet-sædet

Da jeg gik for Teknikum for at blive ingeniør, skulle en af mine studiekammerater i praktik. Han var normalt en bramfri fanden-i-voldsk type, men efter at han havde været i praktik på fabrikken, der fremstillede toilet-sæder, brugte han aldrig mere udtrykket “lokums-bræt”. Han lærte respekt for produktet og ændrede sit sprogbrug.


Mikael HoffmannManglende grænsesætning handler ofte om, at man aldrig har fået det lært (i sit barndomshjem), men problematikken kan også indeholde noget manglende selvværd.

Det er ikke dig, der er problemet. Det er heller ikke din partner. Det er jer, der har et problem. Og det er op til jer at få det løst. Helst i fællesskab.

I har etableret en uhensigtsmæssig og usund rollefordeling, som ødelægger jeres parforhold. Den erfaringsmasse, I har med jer, gør, at I har lært jer nogle roller og gør ubehagelige ting ved hinanden. Så I skal have justeret kursen, og der skal en ændring til, for at I kan få noget andet, end det, I har haft indtil nu. Først skal der ske en bevidstgørelse af, hvilke problemer, I står med.

Derefter skal I lære nogle nye færdigheder. I har brug for nogle nye strategier i jeres måde at være sammen på. Til sidst skal disse nye færdigheder og holdninger grundfæstes som nye vaner.

Det er nødvendigt, at de nye værktøjer kommer til at sidde godt fast på rygmarven, så det er det, I griber til, når livet uundgåeligt en gang imellem spidser til.

Selvfølgelig er det svært. Hvis det havde været nemt og let, havde I jo gjort det for længe siden.

Klik her - for at læse min artikel med 5 konkrete handlinger, der opbygger tillid og tryghed i parforholdet.

2:40 minutter

Klik også ind på YouTube Playlisten “Spørgsmål & Svar” (eller Kategorien med Spørgsmål & Svar her på hjemmesiden), hvor jeg på min langdistancevandring i sommeren 2018 optog flere end 50 korte videoer.
.

 


Mikael Hoffmann

Vi er afhængige af hinanden.