Misforstået kommunikation i parforholdet

De fleste – om ikke ALLE – konflikter og stridigheder udspringer af enten misforståelser, af dårlig kommunikation eller af manglende vilje til forståelse.

Hver især TROR og FØLER vi, at vi kommunikerer både klart og tydeligt med vores partner. Desværre er det ikke altid tilfældet.

Her er illustrerende spørgsmål, man kan stille sig selv:

  • Hvad er vigtigst for dig på dit arbejde? At du selv synes, at du er en dygtig og uundværlig medarbejder, eller at din arbejdsgiver synes, at du er dygtig og uundværlig?
  • Hvad mon burde være vigtigst for din arbejdsgiver? At han/hun selv synes, at han/hun er en dygtig og en vellidt leder, eller at DU synes, at han/hun er dygtig og vellidt?

Den samme type spørgsmål kan du også stille dig selv vedrørende dit parforhold:

  • Hvad er vigtigst for dig: At DU SELV synes, mener og føler, at du er en god ægtefælle, eller at DIN PARTNER synes, mener og føler, at du er en god ægtefælle at være sammen med?
  • Og hvad burde mon være det vigtigste for din partner? At han/hun SELV synes, at han/hun er en dejlig, kærlig og omsorgsfuld partner, eller at DU synes, at han/hun er pragtfuld?

I bund og grund er det fuldkommen ligegyldigt, hvad DU SELV synes om dét, du gør og siger. Alle dine opfattelser kan du godt pakke langt væk, hvis du vil have et godt parforhold.

10 sikre tegn på, at din partner manipulerer dig i parforholdet.
Klik her, for at læse, hvordan du undgår manipulationerne.

Skab værdi

skab værdiHvis du vil have et trygt og kærligt parforhold i øjenhøjde med hinanden (og et tilfredsstillende arbejdsliv) skal du først og fremmest sørge for at skabe værdi for andre. Altså noget, som de andre opfatter som værdifuldt. Du må ikke tro, at bare fordi det er værdifuldt for dig, så er det også automatisk værdifuldt for alle andre.

Man skal ikke kaste perler for svin – hvis grisebassen hellere vil have en gulerod……

Når I begge to i parforholdet VÆLGER at give partneren dét, som partneren gerne vil have, SÅ kommer kærligheden med de dejlige følelser. Det er ikke den anden vej rundt.

Du skal behandle andre, som du ønsker, at de skal opføre sig.
(Du skal IKKE behandle andre, som du ønsker, at de skal behandle dig. Det er en kæmpestor misforståelse, og kan være enten grænseoverskridende – eller måske bliver det slet ikke opfattet af de andre.)
Behandl andre med respekt – altså den måde DE opfatter som værende respektfuld. Og sæt selv sunde og naturlige grænser. Udtryk dig tydeligt og hensigtsmæssigt.


Psst… Gør som flere end 1.700 andre besøgende på denne hjemmeside om parforhold allerede har gjort. Tilmeld dig mit nyhedsbrev, som trin for trin vil vise dig, hvordan du får dig det parforhold, du ønsker dig og længes efter.


Grænser

Det er ikke ligegyldigt, hvordan I siger tingene til hinanden i parforholdet.

En af mine venner fortalte mig uopfordret sin mening om noget, jeg havde sagt og gjort, på en måde, jeg opfattede som kritiserende. Derudover gav han mig nogle ”gode” velmenende råd (som jeg ikke havde bedt om).

Jeg protesterede ved at reagere negativt, forsvarende og forklarende, hvortil han svarede: ”Lad dog være med at forsvare dig. Du skal bare lytte til, hvad jeg siger! Jeg mener det jo i en god mening….”

På et psykologisk plan havde vi ikke fået etableret og aftalt nogle ”færdselsregler” for vores kommunikation. Der var også grænse-problematik ind over. Vi var hver især for optaget af os selv og handlede begge to på vores følelser, i stedet for at følge nogle aftalte spilleregler for kommunikation og samvær.

4:59 minutter

Overblik over værktøjerne og strategierne

Jeg har skrevet en blog-post her på hjemmesiden, som giver et overblik over de 20 mest almindelige og brugte kommunikations-værktøjer og -strategier i ”Hoffmann Systemet”. Det drejer sig om de forskellige konkrete muligheder for at håndtere hverdagssituationer med alt lige fra forventningsafstemning til konfliktnedtrapning.

For hver af emnerne er der links til relevante artikler, der beskriver både baggrunden og den praktiske brug.

Klik på www.parforhold-parterapi.dk/forskellige-kommunikationsvaerktoejer-i-parforholdet for at læse mere om “Hoffmann Systemet” med kommunikationsværktøjer og strategier til at få et godt parforhold.

4:06 minutterFeedback fra klienter
Se klienters erfaringer og udtalelserGoogle anmeldersiderne vedrørende parterapien ved at klikke på desktop (hvis du sidder ved en computer) eller på mobil (hvis du har en mobiltelefon), samt på www.parforhold-parterapi.dk/udtalelser, som er anbefalinger sendt direkte til mig af klienter.

Se også andre klient-erfaringer med parterapi på www.parforhold-parterapi.dk/anbefalinger


Trives du ♥ – eller gør det ondt i parforholdet?

  • Jeg kan redde og forbedre jeres parforhold hurtigt og effektivt med helt konkrete kommunikations-værktøjer og -strategier, så I kommer til at forstå hinanden.
  • Hvis parforholdet er i kaos med angst, vrede, forvirring eller stress, kan der være brug for overblik, struktur og faste fælles spilleregler for at skabe gensidig forståelse for hinanden.
  • Jeg er en slags kørelærer, der underviser i ”Parforholdets Færdselsregler”. På en måde drejer det sig om både teori, parallelparkering, bykørsel, natkørsel og glatbanen. Alt sammen skal læres grundigt, inden man finder sin egen kørestil – også i parforholdet!

27:23 minutter


Links til tre andre områder inden for parterapi:

Hvad er parterapi?

Kommunikation

Psykologi i parterapien


Links til andre artikler om hvordan I undgår skilsmisse (de seks af dem ses herunder):

Keywords: Description:

Her er formlen

Dårlig økonomi

Utroskab er en dårlig ide

Opskriften på en glad kvinde

Parforhold i krise

Servicetjek dit parforhold

Sidespring og utroskab

Skilsmisser koster

Vedligeholdelse

Videre efter en skilsmisse

Årligt tjek af parforholdet
Forskellige kommunikationsværktøjer

Klik på linket herover for at hoppe direkte til artiklen
Brug F5-tasten (eller genopfrisk siden) for at se andre artikler.

Jeg hjælper jeres parforhold tilbage på sporet igen.
Klik her (eller ring til mig på telefon 21 79 18 50) for en gratis afklarende samtale

.

Skrevet af Mikael Hoffmann
Mikael Hoffmann er fra 1959. Siden 1994 har han drevet selvstændig virksomhed som par-coach, psykoterapeut, rådgiver, foredragsholder og mentor-coach. - Uddannet og certificeret psykoterapeut, samt Havening chok-traume-terapeut. - Mikael coacher og arrangerer workshops, kurser og foredrag i hele landet. - Læs mere om ham på www.parforhold-parterapi.dk/om-mikael-hoffmann