Parforhold parterapi

Din mand synes ikke, at dette er morsomt

Hvad bliver manden mest irriteret over?

Kommunikation og forståelseSelv den mest selvbevidste og selvironiske mand har nogle ømme punkter, man ikke skal joke med. Her er seks ting, du som kvinde ikke må lave sjov med.

1. Hans bilkørsel

Hvis der er noget, vi mænd ikke bryder os om, så er det kommentarer til vores bilkørsel. Hvis du er uenig med den måde, han kører på, så hold det for dig selv til et passende tidspunkt, hvor du kan fortælle ham om dine følelser på en stille og rolig måde. Man skal vælge sine kampe med omhu, og udkæmpe dem, hvor det er mest hensigtsmæssigt. Og lad for alt i verden være med at lave sjov med det over for andre. Det vil såre ham dybt. Du skal heller ikke ”hjælpe” ham med gode råd til hvordan han skal køre. Det er som at kaste benzin på et bål – eller du kommer til at ligne Hyacint fra TV-serien “Fint skal det være“.

2. Begyndende måne

At være tyndhåret kan være et følsomt emne. Nogen mænd opfatter det som tegn på, at de er ved at blive gamle. Det kan være rigtig svært at grine af for en mand.

3. Indtægten

Manden har et ur-instinkt, at han skal sørge for sin familie. Så hvis din mand i dine øjne ikke tjener nok penge – er det en rigtig dårlig idé at joke med dette.

4. Hans mor

Mange mænd fortæller gladelig vittigheder om deres mor. Du kan formentlig give ham helt ret, men hvis du begynder at gøre det samme om din svigermor, er det en helt anden historie. Det vil han opfatte som respektløshed.

5. Størrelsen og gørelsen af hans pik

Også dette område er enormt følsomt for de fleste mænd. Hvis du gør grin med hans formåen, vil hans selvværd lide skade, og så står du med en selvopfyldende profeti, og var det det, du ville?

6. Ting, der mangler at blive gjort

Hvis du er irriteret over noget i huset, der mangler at blive gjort, så lad være med at gøre hans manglende disciplin til genstand for morskab ved spisebordet, når I er ude til selskab. Han er formentlig helt klar over, at der er et problem, og han er sikkert allerede irriteret på sig selv over det. Tal i stedet om det, når I er alene, og gør det på en passende måde. Der skal være aftalte, klare og tydelige rammer for jeres kommunikation.


2:47 minutter


Links til fire andre områder inden for parforhold:

Et godt parforhold

Kommunikation i parforholdet

Krise i parforholdet

Misforståelser i parforholdet


Links til andre artikler om misforståelser i parforhold (de seks af dem ses herunder):

Klik på linket herover for at hoppe direkte til artiklen
Brug F5-tasten for at se andre artikler – eller genopfrisk siden


Så hvis du er kvinde, og du ønsker at din mand skal foretage nogle positive forandringer, skal du ikke lave sjov med det. I stedet skal I tale sammen om emnet på en ordentlig måde.

Skab:

  • Tillid
  • Tryghed
  • Respekt for hinanden

Det handler om at kunne kommunikere dine frustrationer ud på en hensigtsmæssig måde, så du bliver forstået, og at du også selv føler dig forstået. Men først og fremmest skal du forstå din mand, inden du kan forvente selv at blive forstået. 🙂

.

Skriv et svar

Bøger om parforhold
7 vaner Frihed med bedre parforhold Partner for livet
Følg på de sociale medier
Videoer
Klik her for at se en række videoer med eksempler på parterapi
Gratis uddrag
fra en af mine bøger


Gratis bog, checklister, tips og nyheder.

New Graphic