Spring til indhold

Sådan undgår du, at julegaven til din elskede bliver byttet!

 

Ønskegaver

Hvad vil du helst have? En bestemt julegave, som du brændende har ønsket dig – eller vil du hellere overraskes og ikke i forvejen vide, hvad du får?

I begge tilfælde er det vigtigt, at I får kommunikeret hensigtsmæssigt med hinanden i parforholdet, så jeres forventninger bliver afstemt, og det bliver en god jul.

Hvis du godt kan lide overraskelser, og din partner véd dette, må du også være klar til at modtage en gave, du ikke havde forventet, eller som du måske ikke kan lide.

Hvis du derimod har let ved at blive skuffet, eller du har meget høje forventninger til noget bestemt, skal du kommunikere dette klart og tydelig ud til dine omgivelser. Samtidig skal du også gøre det let for din partner at kunne give dig den gave, du helst vil have. Måske bliver du i yderste konsekvens nødt til selv at købe gaven og selv pakke den ind…..

Begge dele handler om kommunikation og forventningsafstemning.

bytte julegaverBytning af julegaver

Har du nogensinde oplevet, at den julegave, du havde købt til din partner / kæreste / ægtefælle, blev byttet?

Og har du mon oplevet det mere end én gang?

Hvis grunden til bytningen er, at du havde købt en forkert størrelse, er der selvfølgelig okay.

Men hvis det år efter år viser sig, at din partner bytter den julegave, du har købt, til noget helt andet, er det en temmelig respektløs opførsel over for dig. Det tyder på en usund høj grad af både dårlig kommunikation og manglende forventningsafstemning i parforholdet – på flere planer.

Der er mange aspekter i problematikken. Lad os først fokusere på udfordringerne, inden vi går til problemløsningen.

Din partner bytter

Hvis din partner gang på gang bytter dine julegaver, kan du med fordel begynde at arbejde med din egen grænsesætning i forhold til din partner og dit selvværd. Du lader dig formentlig tromle over – selv i den bedste mening – men det vil i det lange løb skade jeres parforhold ikke at være i respektfuldt øjenhøjde med hinanden. Se www.parforhold-parterapi.dk/parforhold/misforstaelser/graenser-og-behov

 
Klik her for at se flere anmeldelser

Du bytter

Hvis det derimod er dig, der oplever, at din partner aldrig giver dig noget, du har lyst til at få, bør du omhyggeligt kigge på din måde at kommunikere på og din grundholdning til andre mennesker. Hvis du føler, at ”du da bare er hudløst ærlig og udtrykker dig autentisk, når du bytter en gave, der ikke LIIIIGE passer dig”, skal du være klar over, at du opfører dig egoistisk som et lille forkælet barn. Hvordan kan du med sådan en holdning forvente et parforhold med forståelse, tillid, tryghed, og respekt for hinanden? Med stor sandsynlighed ”leger” du datter-far eller søn-mor med din partner, og det er både giftigt og ødelæggende for et parforhold.

Eller måske har du en forventning om, at din partner kan mærke dine tanker og følelser, og regne ud, hvad du ønsker dig? Det er også en barnlig indstilling. Da du var barn, gav din mor eller far dig formentlig ikke nok af den opmærksomhed, du havde brug for. Derfor risikerer du at bruge din partner som erstatning for det manglende fra dengang.

Begge aspekter handler om kommunikation og forståelse.

julegaverLøsninger her-og-nu

Så inden du skrider til det helt store psykoterapeutiske arbejde med årsagsbearbejdning, kan du vælge at symptombehandle med en form for brandslukning og kortsigtet problemløsning. Det er jo jul lige om et øjeblik…

Din partner bytter

Hvis du to år i træk oplever, at din partner bytter din gave, kan løsningen være, at du næste år blot giver vedkommende et gavekort. Så kan han/hun jo selv vælge sin gave. Hvis din partner så brokker sig over dette, bør I foretage en god og dyb forventningsafstemning med en snak om respekt og grundlæggende værdier i parforholdet. Se www.parforhold-parterapi.dk/parterapi/hvad-er-det/forventningsafstemning

Den snak kunne I måske med fordel have haft i begyndelsen af jeres parforhold…

Du bytter

Hvis du to år i træk oplever,

  1. at din partner giver dig fx en motorsav, og du hellere ville have haft frækt undertøj, eller
  2. at din partner strikker en grim sweater til dig, og du hellere ville have en motorsav,

skal du det efterfølgende år sørge for, på en respektfuld måde, at lede vedkommende i den rigtig retning med små tydelige hints.

Det er ikke nok, at du selv mener, at du udtrykker dig diskret men tydeligt. Din partner skal kunne forstå dig, for ellers fungerer det ikke.

Det kræver god kommunikation, som ikke bare er nogle konkrete ord, du siger, men at du derimod sørger for at blive forstået.

Til dette kan I med fordel begge to lære jer nogle grundlæggende kommunikations-værktøjer og -strategier, så det bliver både tydeligere og tryggere at tale sammen. Se www.parforhold-parterapi.dk/forskellige-kommunikationsvaerktoejer-i-parforholdet

Hvis man ikke føler, at man befinder sig i et trygt miljø uden kritik og bebrejdelser, vil man enten klappe i, eller reagere med vrede, eller gøre noget andet uhensigtsmæssigt.


Taknemmelighed

Taknemmelighed er nøglen til lykke. Hvis man ikke kan mærke og udtrykke taknemmelighed, vil man aldrig nogensinde kunne blive rigtigt lykkelig. Det vil kun være som-om.

Lykke og forventninger hænger også sammen. Hvis forventningerne er for høje, kan det være rigtigt svært at blive tilfreds. For relativt få år siden var vilkårene temmelig meget anderledes end i dag. Meget lange arbejdsdage. Træk-og-slip eller tørkloset. Vand fra en pumpe i gården. Ingen elektricitet. Ingen internet. Ingen mobiltelefoner. – Men er vi blevet lykkeligere af alle de ting, og alle de muligheder, og al den tid, vi har fået?

Se www.parforhold-parterapi.dk/parforhold/godt/taknemmelighed-kan-redde-aegteskabet


Klientudtalelser om parterapien

I videoen herunder fortæller jeg om nogle af mine klienters erfaringer med par-coachingen:

27:23 minutter
.

Anbefalinger på Google fra nogle af mine flere end 400 klient-par:

google anmeldelser

Klik på billedet herover for at se min Google-forretningsside.
To steder til højre på den Google-side er der links til nogle af mine klienters anbefalinger.

Herunder kommer billeder fra nogle af anmeldelserne på Google:

Feedback fra klienter

Se klienters erfaringer og udtalelser vedrørende parterapien på Google til desktop eller Google til mobiltelefon, samt på www.parforhold-parterapi.dk/udtalelser.

Se også andre klient-erfaringer med parterapi og smertelindring på www.parforhold-parterapi.dk/anbefalinger


Få løst problemerne

Brandslukning kan være meget godt, men du skal være klar over, at hvis du ikke får løst dine grundlæggende problemer, vil du med stor sandsynlighed opdage, at problemerne bliver ved – (eventuelt også over i et nyt parforhold).

Og hvor fedt er det???

Sørg derfor for at få problemerne løst allerede i år.

Og husk, at god kommunikation ikke er, hvad du TROR, at du siger, men derimod hvordan dét, du siger, bliver OPFATTET.

parterapi Mikael Hoffmann
Parterapeut Mikael Hoffmann

.