Julen presser parforholdet

Prioritering kan få styr på julen og fjerne den ødelæggende stress fra den vidunderlige julehygge

dreamstimemedium_5762015I december måned er det som om at mange ting klumper sig sammen. Børnene vil både kælke, lave juledekorationer, julemarkeder skal besøges, og der skal bages kager.

Samtidig er der ekstra pres på jobbet, fordi året skal afsluttes og mange virksomheder har højsæson i julemåneden. Endvidere er der julefrokoster, arrangementer, familiebesøg, indkøb og meget mere. Man kan let komme til at føle sig klemt mellem ægtefælle, børn, familie, venner og arbejdsplads.

Jul

Julemåneden kan godt lægge et særdeles stort pres på parforholdet.

Især hvis du ikke allerede omhyggeligt har planlagt december på en fornuftig måde, med plads til det hele uden at det bliver for meget.

Hvis forholdet i forvejen ikke kører alt for godt, kan en fortravlet jul med skuffede forventninger måske være gnisten, der får det hele til at eksplodere. Rent statistisk er der flest skilsmisser lige efter jul – og efter sommerferien.

Derfor er det vigtigt at kende fare-signalerne: Dårligt humør, søvnbesvær, dårlig mave, ondt i kroppen, dine nærmeste irriterer dig og lignende. Disse kan være stress-symptomer.

  1. Tag først og fremmest ansvar for selv at fylde dine depoter op med ressourcer og energi. Tving dig til at lægge pauser ind i dagens løb. Også pausen med din ægtefælle, hvor I ikke gør andet end fx at være stille sammen et øjeblik eller holde om hinanden.
  2. Hold også din krop i gang med motion og bevægelse. Gerne kortvarigt og voldsomt, hvor du sveder.
  3. Kend dine værdier og holdninger, og vær tro mod dem.
  4. Prioriter dine opgaver, så du tager det vigtigste først.
  5. Afstem dine og jeres forventninger, så de passer til realiteterne.
  6. Kommuniker dine bekymringer og frustrationer på en selvansvarlig måde.
  7. Planlæg, og følg så vidt muligt planen. Tal med en ressourceperson (ikke din ægtefælle eller kollega), og vær opmærksom på at søge hjælp i god tid, inden det hele brænder sammen.

Det er lettere at justere kursen, end at skulle afværge en katastrofe.

Hvis du prioriterer dig selv (på en ikke-egoistisk måde) inden du prioriterer alle andre, har du lagt en god solid bund til en dejlig jul for familien.

Se eksempelvis www.parforhold-parterapi.dk/prioritering


Klik her for at læse om 5 konkrete check-punkter til at minimere den (d)årlige jule-stress.

Og klik her for at læse om andre forslag til en bedre julPsst… Gør som flere end 1.700 andre besøgende på denne hjemmeside om parforhold allerede har gjort. Tilmeld dig mit nyhedsbrev, som trin for trin vil vise dig, hvordan du får dig det parforhold, du ønsker dig og længes efter.


Jeg hjælper jeres parforhold tilbage på sporet igen.
Klik her (eller ring til mig på telefon 21 79 18 50) for en gratis afklarende samtale

.

Skrevet af Mikael Hoffmann
Mikael Hoffmann er fra 1959. Siden 1994 har han drevet selvstændig virksomhed som par-coach, psykoterapeut, rådgiver, foredragsholder og mentor-coach. - Uddannet og certificeret psykoterapeut, samt Havening chok-traume-terapeut. - Mikael coacher og arrangerer workshops, kurser og foredrag i hele landet. - Læs mere om ham på www.parforhold-parterapi.dk/om-mikael-hoffmann