Sådan kommer I igennem julen på en god måde

parforhold jul

5 check-punkter til en bedre jul

Julen kan være en meget stressende tid. Det er en tid, hvor der kan være stor forskel mellem, hvad vi ønsker (vores fantasi) og virkeligheden. At ”tapetsere” oven på revner i parforholdet eller på følelsesmæssige sår kan virke som den eneste måde at komme igennem juletiden på, selv om der inderst inde er følelser af ensomhed, sorg eller vrede.

Forventninger til julen og nytåret er store og har eksisteret i måneder, både på TV, i butikkerne, på Facebook og kan næsten mærkes i luften. Det er svært at undgå.

Ofte bliver realiteterne de modsatte af, hvad vi håber juletiden vil være, nemlig en tid med glæde, kærlighed og fest. I stedet oplever vi en stor byrde som går ud på at opfylde andres forventninger og håndtere skuffelser.

Presset om at være i godt julehumør kan til tider sætte spørgsmålstegn ved den glæde, der mangler i ens liv, som kan være meget smertefuldt. For at undgå denne smerte, bliver der måske drukket meget til julefrokoster og påtagne smil får jer til at overleve juleperioden.Jule-stress

Derudover kan det også være stressende at tænke på julemad og vin, samt de dyre gaver som er forventet, hvilket kan føre til diskussioner og sårede følelser.

For nogle mennesker i parforhold kan det være fordi deres forhold er ved at smuldre. I stedet for at være ærlige over for hinanden, fortæller de sig selv, at de nok skal finde ud af det, når julen er ovre, selv om de ved, det nok ikke er sandt.

Hvis dit parforhold ikke er helt i top, er her nogle tips, som kan hjælpe jer igennem julen:

  1. Træk vejret. Tag nogle langsomme dybe vejrtrækninger hver gang du føler, at du bliver overvældet
  2. Tag dig tid til dig selv. Alt handler om balance, og det betyder, at det ikke kun handler om at give din tid til andre, men også om at tage dig tid for dig selv. På den måde får du nemlig også mere overskud til dine nærmeste (se www.parforhold-parterapi.dk/_parforhold/bronden-og-elastikken)
  3. Uddeleger dine opgaver: Det behøver ikke kun at være dig, der laver alle forberedelserne, dekorationerne, indkøb osv
  4. Ræk ud og bed om hjælp: Hvis du har behov, så spørg om hjælp fra venner, familie og måske også professionel hjælp
  5. Vær ærlig over for dig selv om hvordan du har det: Tal om hvordan det føles at være sammen med dem, du elsker og som elsker dig, men vær opmærksom på at du gør det på en hensigtsmæssig og selvansvarlig måde (se www.parforhold-parterapi.dk/anerkendende-dialog).

Klik her for at læse om 7 prioriteringspunkter, du kan have dig for øje, for at få styr på julen.

Og klik her for at læse om 5 konkrete check-punkter til at forhindre stress inden julPsst… Gør som flere end 1.700 andre besøgende på denne hjemmeside om parforhold allerede har gjort. Tilmeld dig mit nyhedsbrev, som trin for trin vil vise dig, hvordan du får dig det parforhold, du ønsker dig og længes efter.


Har du realistiske forestillinger omkring julen?

Overvej følgende:

– Handler det for dig mest om gaver eller om mennesker?

– Bruger du tid på elektroniske medier, eller tid på at være sammen med dem du elsker?

– Er det vigtigt for dig at købe masser af jule-mad og -godter, som måske ender med at gå til spilde, eller ville du i stedet sætte pris på et dejligt simpelt måltid?

Julegaver

God jul og godt nytår.

 


Klientudtalelser om parterapien

I videoen herunder fortæller jeg om nogle af mine klienters erfaringer med par-coachingen:

27:23 minutter
.

Anbefalinger på Google fra nogle af mine flere end 400 klient-par:

google anmeldelser

Klik på billedet herover for at se min Google-forretningsside.
To steder til højre på den Google-side er der links til nogle af mine klienters anbefalinger.

Herunder kommer billeder fra nogle af anmeldelserne på Google:

Feedback fra klienter

Se klienters erfaringer og udtalelser vedrørende parterapien på Google til desktop eller Google til mobiltelefon, samt på www.parforhold-parterapi.dk/udtalelser.

Se også andre klient-erfaringer med parterapi og smertelindring på www.parforhold-parterapi.dk/anbefalinger


Trives du ♥ – eller gør det ondt i parforholdet?

  • Jeg kan redde og forbedre jeres parforhold med helt konkrete kommunikations-værktøjer og -strategier, så I kommer til at forstå hinanden – og føler jer forstået af partrneren.
  • Hvis der i parforholdet er angst, vrede, forvirring eller stress, kan der være brug for overblik, struktur og faste fælles spilleregler for at skabe gensidig forståelse for hinanden.
  • Jeg er en slags kørelærer, der underviser i ”Parforholdets Færdselsregler”. På en måde drejer det sig om både teori, skilte, vigeregler, koblingspunkt, parallelparkering, bykørsel, natkørsel og glatbanen. Alt sammen skal læres grundigt, inden man efter erhvervelsen af kørekortet finder sin egen kørestil i sin egen type køretøj. Uanset om det er “en lille bitte Fiat” eller “en kæmpestor 18-hjuls lastbil”. Hvis I kender og overholder  ”Parforholdets Færdselsregler” (og kan håndtere jeres køretøj) kommer I trygt og sikkert frem på “landevejen”.
parterapi Mikael Hoffmann

Parterapeut Mikael Hoffmann

Har I brug for hjælp i jeres parforhold til at få det bedre med hinanden, så klik her (eller ring til mig på telefon 21 79 18 50)

.

Skrevet af Mikael Hoffmann
Mikael Hoffmann er fra 1959. Siden 1994 har han drevet selvstændig virksomhed som par-coach, psykoterapeut, rådgiver, foredragsholder og mentor-coach. - Uddannet og certificeret psykoterapeut, samt Havening chok-traume-terapeut. - Mikael coacher og arrangerer workshops, kurser og foredrag i hele landet. - Læs mere om ham på www.parforhold-parterapi.dk/om-mikael-hoffmann