Julegaver

Hvad giver vi hinanden i julegave?

Eller som gaver i almindelighed til hverdag?

Desværre er der alt for mange mennesker, der får noget, de enten ikke har ønsket sig, eller som de ikke bryder sig om.

julegaverGaven er givet i den bedste mening, men måske er modtageren alligevel ikke tilfreds.

Enten bider modtageren det i sig, eller også kommer modtageren til at udtrykke sig på en måde, der kan lyde kritiserende og bebrejdende.

10 sikre tegn på, at din partner manipulerer dig i parforholdet.
Klik her, for at læse, hvordan du undgår manipulationerne.

En af mine venner oplevede, at igennem de første ni år af deres ægteskab, havde hans kone hvert eneste år byttet den julegave, han havde givet hende. Det var først da han begyndte at rådføre sig med hendes veninder og sin egen mor, at hun ikke længere byttede gaven. Han havde ikke været klar over, hvad hun egentlig gerne ville have og ønskede sig.

Kommunikation er vigtig for at kunne forstå hinanden. Og forståelse er vigtig, for at noget kan give mening. Og når noget giver mening, kan man rumme det og forholde sig til det på en konstruktiv måde.

Kommunikation er ikke kun at udveksle ord og holdninger. Hvis man taler to forskellige sprog, er det svært at forstå hinanden. Og ofte virker det som om at man i parforholdet taler to forskellige sprog. “Mandsk” og “kvindsk” – eller rettere sagt “maskulint” og “feminint”. En svensker og en dansker kan godt komme til at forstå hinanden, uden at de behøver at tale hinandens sprog. På samme måde kan to personer i et parforhold (uanset hvad køn de er) også komme til at forstå hinanden. Men man skal vide, at “vedka” betyder “uge”, og “pose” betyder “väska”, og på samme måde forholder det sig med betydningerne i parforholdet.

Grundlæggende skal man udvikle nogle (nye) strategier og kommunikations-værktøjer, hvor man i tryghed har nogle faste adfærds-rammer, inden for hvilke man kan udtrykke sig hensigtsmæssigt og klart.

Jo mere konkrete disse rammer er, jo mere er der plads til at man kan udtrykke frustrationer og lignende, uden at partneren føler sig kritiseret eller bebrejdet.

Se en række af mine konkrete kommunikations-værktøjer og -strategierwww.parforhold-parterapi.dk/forskellige-kommunikationsvaerktoejer-i-parforholdetFeedback fra klienter
Se klienters erfaringer og udtalelserGoogle anmeldersiderne vedrørende parterapien ved at klikke på desktop (hvis du sidder ved en computer) eller på mobil (hvis du har en mobiltelefon), samt på www.parforhold-parterapi.dk/udtalelser, som er anbefalinger sendt direkte til mig af klienter. og www.parforhold-parterapi.dk/anbefalinger.

27:23 minutter


Jeg arbejder ud fra fem forskellige lag af kommunikation, afhængigt af hvor let eller alvorligt, det er. Se mere om dette på www.parforhold-parterapi.dk/parterapi/kommunikation-i-parforholdet/kommunikation-og-teknik-i-parforholdet

Forventningsafstemning med hinanden er også vigtigt. Se www.parforhold-parterapi.dk/forventningsafstemning, hvor jeg giver anvisninger på, hvordan I rent praktisk kan gøre.

Der er ikke noget i vejen for at give hinanden gaver. Ikke mindst i forbindelse med jul og fødselsdag. Imidlertid er det ikke kun fysiske gaver, det det er vigtigt at give hinanden. Der findes også fire andre vigtige kærlighedsområder, som det er nødvendigt at fokusere på, hvis det er det, partneren ønsker. Se www.parforhold-parterapi.dk/_parforhold/parterapi/kaerlighedssprog.


Psst… Gør som flere end 1.700 andre besøgende på denne hjemmeside om parforhold allerede har gjort. Tilmeld dig mit nyhedsbrev, som trin for trin vil vise dig, hvordan du får dig det parforhold, du ønsker dig og længes efter.


Husk også at være opmærksomme på den måde, I prioriterer hinanden på i parforholdet. Se  www.parforhold-parterapi.dk/prioritering.


Trives du ♥ – eller gør det ondt i parforholdet?

  • Jeg kan redde og forbedre jeres parforhold hurtigt og effektivt med helt konkrete kommunikations-værktøjer og -strategier, så I kommer til at forstå hinanden.
  • Hvis parforholdet er i kaos med angst, vrede, forvirring eller stress, kan der være brug for overblik, struktur og faste fælles spilleregler for at skabe gensidig forståelse for hinanden.
  • Jeg er en slags kørelærer, der underviser i ”Parforholdets Færdselsregler”. På en måde drejer det sig om både teori, skilte, vigeregler, koblingspunkt, parallelparkering, bykørsel, natkørsel og glatbanen. Alt sammen skal læres grundigt, inden man efter erhvervelsen af kørekortet finder sin egen kørestil i sin egen type køretøj. Uanset om det er “en lille Fiat” eller “en kæmpestor 18-hjuls lastbil”. Hvis I kender ”Parforholdets Færdselsregler” og kan håndtere jeres køretøj, kommer I trygt og sikkert frem på “landevejen”.
parterapi Mikael Hoffmann

Parterapeut Mikael Hoffmann

Klik på knappen herunder:

Jeg hjælper jeres parforhold tilbage på sporet igen.
Klik her (eller ring til mig på telefon 21 79 18 50) for en gratis afklarende samtale

.

.

 

Skrevet af Mikael Hoffmann
Mikael Hoffmann er fra 1959. Siden 1994 har han drevet selvstændig virksomhed som par-coach, psykoterapeut, rådgiver, foredragsholder og mentor-coach. - Uddannet og certificeret psykoterapeut, samt Havening chok-traume-terapeut. - Mikael coacher og arrangerer workshops, kurser og foredrag i hele landet. - Læs mere om ham på www.parforhold-parterapi.dk/om-mikael-hoffmann