Spring til indhold

7 tips til Mandens Bedste Ferie

  • Anslået læsetid: 8 min read

parforholdMænd og kvinder er forskellige

Hjem >> Parforholdet >> 7 tips til Mandens Bedste Ferie


De fleste mænd har nogle helt klare forventninger til, hvordan en rigtig god sommerferie vil forløbe. Der skal for eksempel være fred og ro, sjov og leg, gode oplevelser, god sex med kvinden, – og meget gerne noget, man kan prale med, når man kommer hjem.

Hvad de fleste mænd ikke har lyst til, er en sur kvinde, stress, jag og krævende børn. Desværre viser alt for mange erfaringer, at forventningerne til den gode ferie desværre ikke bliver indfriet.

Hvis man have noget andet, end det, man har oplevet hidtil, bliver man nok nødt til at gøre noget andet, end det, man har gjort indtil nu. Når man er sammen med andre, er der hensyn at tage, som man ikke ville have haft, hvis man havde været helt alene, og kunne bestemme alting selv. Kort sagt er andre faktorer medvirkende til udbyttet, når man indgår i et parforhold og en familie.

Imidlertid har mange (mænd) svært ved at knække koden til En Glad Kvinde, og et vidunderligt parforhold, der bare bliver ved og ved – år efter år.


Mikael Hoffmann


Så hvad skal der gøres (anderledes), for at få en dejlig sommerferie i år?

Ligesom med et computerprogram bliver man(d) nødt til at putte noget godt ind, for at få noget godt ud (”Garbage in – garbage out”). Du har sikkert, ligesom alle os andre, oplevet at bande over, at computeren ikke gjorde dét, du ønskede, den skulle gøre. Men sandheden er, at den PRÆCIST gør, hvad du beder den om.
Det er det samme med parforholdet. Du får respons på dit input. Og nogle gange er dette respons irriterende eller ubehageligt.

Så det er dig selv, der skal starte med at gøre noget (andet)! Du skal bidrage med noget, som du endnu ikke ved, hvad er. For hvis du havde vidst det, havde du helt sikkert gjort det for længst…..

Det er lidt lige som med en brændeovn. Du kan ikke forlange varme fra ovnen, inden du har givet den brænde. Ingen brænde, ingen varme. Med andre ord skal du tilføre noget til dit parforhold, din familie, din ferie, for at få noget (behageligt) retur.

Nu føler du formentlig, at du allerede har givet og givet og givet rigtigt meget, men hemmeligheden er, at det ikke er ligegyldigt hvad du giver, hvornår og hvordan. Tænk blot på det genstridige computerprogram. Hvis du ikke er tilfreds med tingenes tilstand, skal du gøre noget andet. Og dette andet kan være svært at vide, inden man ved det, og svært at forstå, inden man forstår det.

Klik her - for at læse min artikel med 5 konkrete handlinger, der opbygger tillid og tryghed i parforholdet.

Her er de 7 områder, du skal fokusere på, for at få dét, du gerne vil have:

1) Forskel. Først og fremmest må du være klar over, at din kvinde er anderledes end dig. Måske MEGET anderledes. Hvis du har været sammen med hende i mange år, tror du måske, at du kender hende godt. Stor fejltagelse!

Du skal både gøre det tydeligt, at du er opmærksom på hende, og kender hendes præferencer, samtidig med at du skal blive ved med at være nysgerrig på hende og lede efter hendes nye spændende sider. Forestil dig, at du beslutter dig for at lære hende at kende på ny – hvert år. Hvert eneste år! Med stor sandsynlighed udvikler hun sig over tid. Det kan godt være, at du bliver ved med at være den samme, men det er din kvinde ikke.

Det siges jo, at når en mand og en kvinde gifter sig, håber kvinden på, at manden vil forbedre sig, – men det gør han ikke! Og manden håber på, at kvinden altid vil forblive den samme, – men det sker ikke!

2) Planlæg. De fleste kvinder kan godt lide forudsigelighed, samtidig med at tingene hele tiden ændrer sig og er anderledes på en planlagt måde. Også på dette område adskiller de sig fra mænd, for vi elsker normalt det velkendte, men krydret med spontanitet og uplanlagte overraskelser.

Så sørg for at planlægge sommerferien i god tid sammen. Halvdelen af kvindens glæde ved ferien ligger i forventningen til den. Bliv enige om detaljeringsgraden, fordi kvinder er selvfølgelig forskellige. Du skal gøre dine planer gennemskuelige for din kvinde, så hun er tryg. Men på samme tid skal der også være plads til spontanitet og planlagte overraskelser, for ellers kommer hun til at kede sig sammen med dig.

3) Forventninger. I skal forventningsafstemme med hinanden. Dette betyder, at du skal mærke efter, hvad du har lyst til, og udtrykke dig klart og tydeligt, på en hensigtsmæssig måde, på et hensigtsmæssigt tidspunkt. Lad være med at tro, at din kvinde kan regne ud, hvad du ønsker dig. Det var kun din mor, der kunne dette, og det sidste, du ønsker dig, er at din kvinde leger mor for dig.

Lige efter du har udtrykt dig, skal du lytte til din kvinde. Gør en stor indsats for at forstå, hvad hun mener. I behøver ikke at være enige, hverken i planlægningsfasen eller på selve ferien, for at få en fantastisk sommerferie sammen.

4) Tryghed. Du skal begære din kvinde. Med dette menes, at hun tydeligt skal kunne føle, at hun er dit i et og alt. Begær har kun en lille smule med sex at gøre. Hun skal mærke, at du respekterer hende og lytter til hende. Det vil gøre hende tryg og glad. Og en glad kvinde er, hvad vi alle sammen ønsker os. www.parforhold-parterapi.dk/_parforhold/to-velbevarede-hemmeligheder

5) Detaljerne. Husk, at for kvinden er det de mange små ting, der tæller. Også på dette område adskiller de sig fra os mænd, der vægter de få, store ting højst. Hvis du tror, at din kvinde er lige som dig, går du galt i byen. www.parforhold-parterapi.dk/_parforhold/pointsystemer

Hulen6) Hulen. Når du en gang imellem har brug for at trække dig tilbage, for at få fred, ro og tid for dig selv, er der intet i vejen for dette. Det er helt naturligt, ikke KUN for mænd, men ISÆR for mænd. Imidlertid må du ikke bare gå din vej, eller stikke næsen ned i mobiltelefonen, eller fortabe dig i fjernsynet. Der er to vigtige regler, du skal overholde, for at din kvinde ikke forfølger dig med spørgsmål og hysteri, men derimod kan blive stående og lade dig være i fred et stykke tid.

For det første skal du sige de tre magiske ord: ”Jeg elsker dig!”. Disse ord har en helt fantastisk virkning på alle kvinder. Dernæst skal du fortælle hende, hvor lang tid, du har tænkt dig at være væk. Det er ligegyldigt om det er to minutter, hvor du sender en SMS, eller om det er en halv time på toilettet, eller om det er en hel dag på golfbanen.

Når hun er klar over, at du begærer hende, og hun ved, hvor lang tid, du er ”væk”, kan hun føle sig tryg og glad. www.parforhold-parterapi.dk/_parforhold/bronden-og-elastikken

7) Tilfredshed. Jeg er foruden psykoterapeut og par-coach også uddannet ingeniør, så jeg elsker matematik. Kan man sætte glæde på en formel? Ja, det kan man godt!
Frustration = Forventninger [minus] Realiteter [ganget med] Taknemmelighed.

…eller sat op på en anden måde:

Forventningerne
– Realiteterne * Taknemmeligheden
= Frustrationen

Jo større Forventninger uden Taknemmelighed, jo større er risikoen for et dårligt resultat.

Jo bedre Realiteterne er i forhold til Forventningerne, og jo mere Taknemmelighed man har, jo større er sandsynligheden for en god oplevelse med højt humør, glæde og tilfredshed.

Taknemmelighed er nøglen til lykke.

Klik her - for at læse min artikel med 5 konkrete handlinger, der opbygger tillid og tryghed i parforholdet.

Se også videoen herunder

1:39 minutter

Forskel

Alfa og omega er, at du er klar over, at der er forskel på mænd og kvinder. Stor forskel!

Oftest forsøger vi at give vores partner dét, vi helst selv vil have, fordi vi (fejlagtigt) tror, at det samme gælder for alle andre. Dette er sjældent rigtigt. Du skal sørge for at give din partner dét, hun gerne vil have og ønsker sig.

Dette er et valg, og har intet med LYST TIL at gøre. Måske kommer det bag på dig, men kærlighed er to ting: Forståelse og et valg! Når I begge to vælger at give partneren dét, vedkommende vil have, oplever I begge to kærligheden.

Følger du ovenstående 7 punkter, er du rimeligt sikker på at få den bedste sommerferie nogensinde – både i år og i mange år fremover.


Mikael Hoffmann

Vi er afhængige af hinanden.


.