Parforhold parterapi

Pointsystemer

dreamstimesmall_24994118Mænd og kvinder har typisk meget forskellige måder at værdisætte tjenester og gaver på. De har hver deres pointsystem, hvilket kan afstedkomme mange misforståelser og frustrationer.

For manden har størrelsen af hans bidrag betydning. Han føler, at eksempelvis en stor månedlig lønningscheck udløser mange plus-point. Det samme vil en dyr ferie et eksotisk sted gøre. Så når han har bidraget rigtigt meget med de få ting, føler han, at kvinden skylder ham noget i deres interne regnskab, og derfor kan han slappe af.

Men for kvinden derimod giver hver enkelt aktivitet et point hver. Hvis han kommer hjem med en buket blomster, har han i hendes bevidsthed optjent et enkelt point. Derefter fortæller han hende, at han har bestilt en drømmeferie til Hawaii, og det giver et nyt point. Om aftenen tager han opvasken, så nu har han efter hendes opfattelse optjent 3 point den dag. Hun føler, at han er i voldsomt point-underskud, når han ikke gør mere, end han gør, og at han skylder hende noget i deres interne regnskab – i forhold til alt det, hun har gjort.

Derfor er viden om de to forskellige point-optællings-måder med størrelse og antal meget vigtig. Den ene måde er ikke mere rigtig end den anden. De er bare forskellige, og parterne skal hver især respektere den andens måde at værdisætte tjenester og gaver på.

.

https://youtu.be/pyBBlpGie6w?t=3m
Hop 3 minutter ind i videoen….

.

 

Bøger om parforhold
7 vaner Frihed med bedre parforhold Partner for livet
Følg på de sociale medier
Videoer
Klik her for at se en række videoer med eksempler på parterapi
Gratis uddrag fra bogen


Gratis bog, checklister, tips og nyheder.

New Graphic