Kvinder vil gerne gøre alting bedre

parforhold parterapiKritiske kvinder

Vi gør alle sammen vores bedste. Og vi gør det ud fra de forudsætninger og overbevisninger, vi har.

Har du mon lagt mærke til, at der er forskel på mænd og kvinder? STOR forskel. Hvis ikke, har du virkelig store problemer…..

Der er mange forskelle, men her er en af dem:

  • Mænd vil gerne fixe ting
  • Kvinder vil gerne forbedre dem

Sådan er vi grundlæggende skabt forskelligt.

Men dette kan imidlertid skabe misforståelser og konflikter.


💥 Corona-virus! 💥

I mere end 10 år har jeg haft stor erfaring og succes med online-parterapi - både i hele det danske kongerige og i udlandet.
Jeg har brug enten Skype eller et andet medie - afhængigt af hvad der passede klienterne bedst.
.
Klik her for at læse min artikel om hjemme-karantæne og parforholdet.
.
Online-parterapi: Læs mere på www.parforhold-parterapi.dk/online

Kvinden retter manden

Problemet set fra mandens synspunkt er, at mange kvinder har en ubændig trang til at korrigere og rette deres mænd. Selv om kvinden gør det i den bedste mening, er der ikke noget mere irriterende for manden end at blive rettet på og forbedret. Han vil gerne være den store, stærke mand, der kan passe på og beskytte sin kvinde. Når hun retter ham, er det set fra hendes synsvinkel af et varmt og godt hjerte, fordi hun vil ham det bedste. Men sådan opfatter han det altså bare ikke. Han kan føle sig ”opdraget”, som dengang han var dreng, og hans mor gerne ville ”forbedre” ham.

Hvis hans kvinde retter ham i andre menneskers påhør – eller det foregår foran deres børn – føles det dobbelt slemt for ham.


3:21 minutter


💥 Corona-virus 💥 og hjemme-karantæne

.
Vi har en speciel og meget anderledes situation i Danmark lige nu, hvor næsten alt er lukket ned. Mange er sendt hjem på ufrivillig orlov, og ingen ved med sikkerhed, hvor længe det kommer til at vare. Dette i sig selv kan godt lægge et voldsomt pres på familien og parforholdet. Samtidig er man pludselig meget tæt på hinanden med en trussel mod helbredet hængende over hovedet.
.
Det er vigtigt at gøre sig klart, at hjemme-karantæne ikke vil føles som ferie. En ferie har jo af gode grunde en aftalt tidsmæssig afgrænsning, inden man skal tilbage på arbejde igen. Den nuværende hjemme-karantæne er nærmere som en ”tidsubestemt dom”, og det kan være hårdt psykisk og følelsesmæssigt. Usikkerhed kan skabe utryghed, hvilket lægger ekstra pres på relationerne derhjemme. Se www.parforhold-parterapi.dk/parterapi/psykologi/corona-derfor-lider-parforholdet.
.

Udvidet åbningstid

Et af mine specielle tiltag er, at jeg har valgt at udvide åbningstiden, i hvilket vi er online. Det betyder, at vi hver især sidder hjemme uden fysisk kontakt. Klik her for at bestille tid.
.
Så hvis der er brug hjælp til parforholdet, så ring til mig på telefon 21 79 18 50

Her er et eksempel på, hvordan det kan gå galt:

Til et middagsselskab falder talen på den dyre benzin i forhold til for 30 år siden, hvor manden købte sin første bil. Han siger, at benzinen nu koster 12 kroner. Tilfældigvis kørte hans kone dagen forinden forbi en tankstation, hvor prisen var 11,92 kroner pr liter – så det fortæller hun ham hen over bordet. Hun gør det af en god mening, og det er fakta, der er helt korrekte. Men hun afbryder samtalen for at fortælle ham det. Mandens pointe er imidlertid, at prisen er tredoblet. For manden er det totalt ligegyldige fakta, som historien bliver forstyrret med. Hvis det ikke er første gang, at hans kone retter ham, kan det pludselig blive for meget, og til hans kones store overraskelse eksploderer han. Og hun kan ikke forstå, hvorfor han tager sådan på vej over hendes velmente bemærkning. Hun er ikke klar over, at hun selv har skabt den ubehagelige og pinlige situation.

Situationsfornemmelse

Hvis hun ønsker at rette ham, fordi det er meget vigtigt for hende at korrigere noget, er der nogle ganske bestemte ting, hun bør være opmærksom på: Sammenhængen, timingen og situationen. Det er altafgørende hvor, hvornår og hvordan hun fortæller ham det. Ofte kan en rettelse vente, til de er alene. Eller hun kan formulere sig som følger: ”Det er rigtigt, at benzinen er tredoblet, og må jeg supplere med en enkelt ting? I går så jeg, at prisen er 11,92 kroner!” På denne måde bekræfter hun ham i, hvad han lige har sagt. Hun viser, at hun har hørt, hvad han sagde og har forstået ham. Endvidere beder hun om tilladelse til at sige noget, og anfører at det er et supplement til det, han lige sagde. På denne måde vil manden ikke føle sig hverken forkert eller rettet på.

vedligeholdelse af parforholdetForskellen på mænd og kvinder

Det ligger dybt i kvinders natur, at de gerne vil forbedre det eksisterende. De kan simpelt hen ikke lade være. Det er både naturligt og let for dem. Der skal jævnligt møbleres om, males, skiftes ud – og i kvindens øjne levner mandens adfærd og manerer ofte plads til forbedringer.

Det er der som regel heller ikke noget som helst i vejen med – blot man griber det an på en hensigtsmæssig måde. Dette gælder selvfølgelig for både manden og kvinden.

Nuvel – det er selvfølgelig besværligt at skulle holde styr på, hvad der er blevet sagt og gjort, og så huske det til en senere og passende lejlighed. Det er betydeligt lettere at rette og kritisere, lige når situationen opstår. Men hvis man vil opnå det bedste resultat på længere sigt, skal der ydes en ikke ubetydelig indsats.

Ret eller kærlighed?

Og hvad vil du egentlig helst have, hvis du kun kan få én af tingene: Ret eller kærlighed?

Hvis du vil have ret, kan du ikke også få kærlighed.
Og hvis du vil have kærlighed, hvorfor har du så en holdning og adfærd, der viser, at du vil have ret…..


Links til fire andre områder inden for parforhold:

Et godt parforhold

Kommunikation i parforholdet

Krise i parforholdet

Misforståelser i parforholdet


Links til andre artikler om misforståelser i parforhold (de seks af dem ses herunder):

Klik på linket herover for at hoppe direkte til artiklen
Brug F5-tasten (eller genopfrisk siden) for at se andre artikler.


Klik her for at se, hvordan du over telefonen får en gratis afklarende coaching-samtale med mig!

.

 

Skrevet af Mikael Hoffmann
Mikael Hoffmann er fra 1959. Siden 1994 har han drevet selvstændig virksomhed som par-coach, psykoterapeut, rådgiver, foredragsholder og mentor-coach. - Uddannet og certificeret psykoterapeut, samt Havening chok-traume-terapeut. - Mikael coacher og arrangerer workshops, kurser og foredrag i hele landet. - Læs mere om ham på www.parforhold-parterapi.dk/om-mikael-hoffmann