Hvorfor er parforholdet så kompliceret?

parterapi københavnHvorfor skal det være så tidskrævende og besværligt at leve i et parforhold?

Er det barnligt af ægtefællen at forlange, at man skal være opmærksom, og sige og gøre bestemte ting, for at han/hun er tilfreds?
Skulle det virkelig være nødvendigt, hvis der i forvejen er rigeligt at se til med job, børn, hus, familie og andre ting, som tager tid?

Jeg har hørt mange af mine klienter spørge om ovennævnte i frustration over, at deres parforhold ikke var tilfredsstillende.

ER det egentlig nødvendigt at investere så umådeligt mange ressourcer, for at få parforholdet til at fungere ordentligt?

Børn

parterapi frederiksbergHvis I har børn, véd du, at et lille barn ikke opfører sig som en velsmurt maskine eller computer.
Forestil dig, at skiftning af ble, tænderbørstning, af sted om morgenen og sove om aftenen blev udført med det samme, du bad om det uden protester.
Eller endnu bedre: At det to-års barn selv sørgede for at gå ind og sove, uden at du behøvede at ulejlige dig med godnathistorie, putte-putte og lignende.

Alle er vist klar over, at et lille barn skal have tid, opmærksomhed og omsorg.
Nogen gange skal der ”snydes” med fx afledningsmanøvrer, hvis barnet ikke har lyst til noget fornuftigt eller nødvendigt.
Du skal have tålmodighed, hvis det ikke lige vil have jakken på, når I skal gå.
Og hvis barnet mærker, at det ikke har dit nærvær og opmærksomhed, laver det ballade for at få det!

Selvfølgelig kan det godt lade sig gøre at afrette sit barn til at makke ret – hver gang!
Det kan gøres med for eksempler trusler, vold og ignorering, men mon du vil være interesseret i de langsigtede konsekvenser af brugen af disse værktøjer?
Hvilket slags menneske mon dit barn ville udvikle sig til?

Partneren

Det forholder sig på nøjagtigt samme måde med din ægtefælle.
DU bestemmer, hvordan jeres parforhold skal udvikle sig – alene på grund af de ressourcer du putter i det, med din adfærd, dine holdninger og med det du siger og gør.
Hvis du ikke orker at investere ressourcer i dit parforhold i form af berøring, ”jeg elsker dig”, anerkendelse af indsats, gaver, tid, opmærksomhed og lignende, vil du efterhånden få en ”afrettetægtefælle, der vil udvikle samme uhensigtsmæssige adfærd, som det ”afrettedebarn.
Blot skal du være klar over, at du selv har skabt det – med dit valg af fokusområder.

At tage sin ægtefælle for givet, fordi man ikke orker taknemmelighed og anerkendelse, vil også på sigt afstedkomme negative konsekvenser.

Drømmer du om en kærlig, rummelig, tålmodig ægtefælle i et afbalanceret og varmt parforhold?
Så  må du investere mindst lige så mange ressourcer og tid i dette, som du ville have investeret i dit elskede lille barn.
Belønningen er stor i begge tilfælde.

Tricket er naturligvis at vide hvordan! Der er ingen grund til at spilde sit krudt på noget, der ikke virker….


Psst… Gør som flere end 1.700 andre besøgende på denne hjemmeside om parforhold allerede har gjort. Tilmeld dig mit nyhedsbrev, som trin for trin vil vise dig, hvordan du får dig det parforhold, du ønsker dig og længes efter.


5:34 minutter

Jeg hjælper jeres parforhold tilbage på sporet igen.
Klik her (eller ring til mig på telefon 21 79 18 50) for en gratis afklarende samtale

Links til fire andre områder inden for parforhold:

Et godt parforhold

Kommunikation i parforholdet

Krise i parforholdet

Misforståelser i parforholdet


 

 

Skrevet af Mikael Hoffmann
Mikael Hoffmann er fra 1959. Siden 1994 har han drevet selvstændig virksomhed som par-coach, psykoterapeut, rådgiver, foredragsholder og mentor-coach. - Uddannet og certificeret psykoterapeut, samt Havening chok-traume-terapeut. - Mikael coacher og arrangerer workshops, kurser og foredrag i hele landet. - Læs mere om ham på www.parforhold-parterapi.dk/om-mikael-hoffmann