Spring til indhold

Nytårs-ritualer

  • Anslået læsetid: 10 min read

nytårsritualerSådan får du ønskerne næste år til at gå i opfyldelse!

Hjem >> /parforhold >> /godt-parforhold >> Nytårs-ritualer


Vores hjerne tror på alt, hvad vi bilder den ind. Hvis vi tror på det, så er det virkeligheden.
Se blot på for eksempel de sociale medier, med både kærlige tilkendegivelser og rabiate holdninger.

Lær i denne artikel teknikken med at spore din hjerne i retning af at arbejde MED dig i stedet for imod dig.

Hjernen modtager hvert sekund millioner og atter millioner af input gennem blandt andet øjne, ører, smag, tryk og så videre. Alle disse indtryk bliver sorteret, mens du sover, og hjernen udvælger og lagrer dem, der føles mest vigtige for dig.

Men det er ikke ligegyldigt om hjernen tror, at det er vigtigt at du får succes og er lykkelig, eller om du bare er et fjols, der altid er uheldig.

Derfor er værktøjet beskrevet i denne artikel særdeles relevant og effektivt til at du kan få dine ønsker opfyldt på alle områder, fx parforhold, job, karriere, fritidsinteresser med mere.


Mikael Hoffmann


Nytårsritualer

I forbindelse med nytåret har jeg sammen med min familie i mange år haft nogle ganske bestemte traditioner og ritualer. Disse er med til at forstærke den positive udvikling i vores liv.

Men det kræver noget forudgående planlægning og indkøb.

Årets sidste dag

Den 31. december hvert år, reflekterer jeg sammen med min partner over året, der er gået. Måned for måned, person for person, emne for emne, projekt for projekt:

  • Hvad vi hver især har opnået og nået
  • Hvad der har gjort mest indtryk på os, og hvad der har haft størst betydning for os
  • Hvad der gik godt, og hvad vi vil gøre bedre næste år

Senere – og det er enten i løbet af dagen, eller når vi har spist nytårsmiddag efter Dronningens tale i TV – sidder hele familien samlet, hvor vi hver især skriver henholdsvis vores mål og vores byrder (udfordringer og uhensigtsmæssig adfærd, fx utålmodighed, negativitet osv) på to forskellige stykker papir.

Bagefter tager vi en kopi af, hvad vi har noteret, så vi næste år kan huske, hvad der blev skrevet.

Lige før midnat går vi uden for i haven, hvor der sker følgende:

nytårFørst bliver papirerne med byrderne brændt af, mens vi i tankerne opløser dem.

Papirerne med ønskerne og målsætningerne er blevet klistrer rundt om en mega-stor nytårsraket, som vi sender til vejrs (ud i Universet) med vores ønsker om en god og lykkelig fremtid, hvor vores mål bliver nået. I tankerne forestiller vi os dette.

Hvad man tror tilstrækkeligt meget på, er, eller bliver virkelighed. Både det ”positive” og det ”negative”. Hjernen kan ikke kende forskel.

Årets første dag

Nytårsdag, den 1. januar hver eneste år, har vi også nogle bestemte traditioner:

Fremtidsplanlægning 12 måneder frem! Måned for måned skriver vi op, hvad vi planlægger og forventer at gøre i det kommende år. Når vi har gjort det hver især, gør vi det derefter sammen. På den måde kan vi inspirere hinanden og koordinere vores mål.

Derefter finder vi billeder af det, vi gerne vil. Enten har vi i løbet af året samlet dem fra kulørte blade og magasiner (det gjorde vi mest tidligere), eller vi har fundet billeder fra Internettet, som vi i forvejen har downloaded og printet ud.

nytårsritualerBillederne bliver fordelt i nogle bunker. Én fælles bunke og én til hver af partner, børnene og mig. Billederne fra den store bunke bruger vi til vores fælles collage, som er et stykke karton på omkring 1×1 meter.

I filmen ”The Secret” kalder de det et Visison Board. Vi snakker om, hvor på collagen billederne skal sidde, og derefter klistrer vi dem på med en limstift. Der kan på Vision Board'et være områder med fx parforhold (for de fleste mennesker i midten), sundhed, velstand, oplevelser, ting osv.

Bagefter laver vi hvert vores personlige Vision Board med billederne fra vores egen bunke. Disse collager repræsenterer det, vi selv personligt ønsker at have fokus på det kommende år.

Alle billedcollagerne hænger vi op i vores respektive soveværelser. Det betyder, at vi hver morgen og aften hele året igennem kan se, hvad det er, vi gerne vil nå og drømmer om – både privat og erhvervs-/karriere-mæssigt.

De gamle billedcollager fra de foregående år gemmer vi på loftet.

Forberedelse

forberedelseDet er vigtigt at understrege, at for at få en god oplevelse ud af det, er forberedelse altafgørende. Uden forberedelse kan man risikere frustrationer, skuffede forventninger og lignende.

Der skal skaffes papir, blyanter, saks, tape, stor nytårsraket, limstift, store stykker karton, og måske skal billeder i forvejen findes og printes ud.

Jo mere energi, der bliver lagt i forberedelser og afvikling, jo bedre bliver oplevelsen og resultatet. Alle familiemedlemmer skal vide, hvad de går ind til, og hvad de kan få ud af det. Hovsa-initiativer i sidste øjeblik, hvor man tilfældigt finder på et eller andet, duer sjældent ret godt. Det er muligt, at man slipper godt fra det det første år, på grund af nyhedens interesse, men hvis det gentager sig, vil folk efterhånden falde fra.

Når du forbereder dig grundigt, vil hjernen endvidere indstille sig på, hvad der skal ske, så vejen i forvejen er banet. Tryghed og god energi er essentielt for et godt resultat.

Til sidst på årets første dag laver min partner og jeg en forventningsafstemning med hinanden. Se www.parforhold-parterapi.dk/forventningsafstemning. Det er i øvrigt en god ide at gøre allerede fra starten af parforholdet, og at gentage det hvert eneste år. Sedlen hænger vi op på indersiden af skabsdøren i soveværelset – for den kommer ikke andre ved.

Faktisk bør den eneste forventning til partneren i parforholdet være, at vedkommende er ærlig om hvad han/hun vil.
Alle andre typer forventninger handler i bund og grund mere om krav end om kærlighed.

Fra en nytårsaften for mange år siden….

7:51 minutter

De to dage omkring nytår kan være en fantastisk proces og en god tradition. Prøv det! Det giver stof til eftertanke, og er et par dejlige indholdsrige inspirerende dage, hvor hele familien er samlet om et fælles projekt.

Og hvis de ikke vil være med, må du gøre det alene. Husk, at det skal stå enhver frit for at deltage eller ej.


Syv gode råd til at undgå destruktive skænderier

Er du interesseret i flere gode råd til parforholdet og familien, er du velkommen til at tilmelde dig mine nyhedsmails. Du vil lære en masse om kommunikations-værktøjer og –strategier, og du vil komme til at forstå din partner – og føle dig forstået af din partner. Parforholdet vil give mere mening og blive lykkeligere. Indledningsvis vil jeg sende dig en artikel, hvor du vil få 7 gode råd til at undgå de destruktive skænderier.


Parterapeut Mikael Hoffmann

Parterapeut Mikael Hoffmann

63 år – 28 år som selvstændig coach og parterapeut, med flere end 10.000 klient-timer bag mig.
Jeg opdagede, at jeg arbejdede bedst med par, og havde mest succes med parterapi,
så de seneste 10 år har jeg specialiseret mig som parterapeut,
og har haft flere end 400 klient-par gennem min klinik.


Hemmeligheden bag det gode parforhold

Tilmeld dig herunder med dit navn og din email og tryk på den blå “Sigh Up”. Så sender jeg dig en kort artikel, der er hurtigt læst.

Du vil lige med det samme i din mailbox modtage en mail, hvor jeg vil bede dig bekræfte, at du er dig.

Umiddelbart derefter sender jeg dig artiklen med hemmeligheden bag det gode parforhold, blandt andet de 7 gode råd til at undgå det destruktive skænderi. Der vil du kunne se, hvad der kan gøres for at forbedre jeres parforhold her i vintermånederne.

Klik her - for at læse min artikel med 5 konkrete handlinger, der opbygger tillid og tryghed i parforholdet.

Du kan trygt give mig dit navn og din email-adresse.
Jeg vil aldrig drømme om at spamme dig.

Imidlertid vil jeg en gang imellem sende dig relevant information om udfordringer i parforholdet og effektive løsningsmodeller.

Du kan til hver en tid afbestille mine nyheds-mails.

Men i første omgang vil du modtage hemmeligheden bag det gode parforhold. Kvit og frit.


Klienters anbefalinger:

google anmeldelser

Klik på billedet herover for at se min Google-forretningsside.

Se klienters erfaringer og udtalelserGoogle anmeldersiderne vedrørende parterapien ved at klikke på desktop (hvis du sidder ved en computer) eller på mobil (hvis du har en mobiltelefon), samt på www.parforhold-parterapi.dk/udtalelser, som er anbefalinger sendt direkte til mig af klienter.

Google klient udtalelser

Se også andre klient-erfaringer med parterapi på www.parforhold-parterapi.dk/anbefalinger
.

Og herunder kommer nogle klienters egne kommentarer:

5:44 minutter

17:13 minutter

4:05 minutterFeedback fra klienter
Se klienters erfaringer og udtalelserGoogle anmeldersiderne vedrørende parterapien ved at klikke på desktop (hvis du sidder ved en computer) eller på mobil (hvis du har en mobiltelefon), samt på www.parforhold-parterapi.dk/udtalelser, som er anbefalinger sendt direkte til mig af klienter. og www.parforhold-parterapi.dk/anbefalinger.

27:23 minutter


Trives du ♥ – eller gør det ondt i parforholdet?

  • Jeg kan redde og forbedre jeres parforhold hurtigt og effektivt med helt konkrete kommunikations-værktøjer og -strategier, så I kommer til at forstå hinanden.
  • Hvis parforholdet er i kaos med angst, vrede, forvirring eller stress, kan der være brug for overblik, struktur og faste fælles spilleregler for at skabe gensidig forståelse for hinanden.
  • Jeg er en slags kørelærer, der underviser i ”Parforholdets Færdselsregler”. På en måde drejer det sig om både teori, skilte, vigeregler, koblingspunkt, parallelparkering, bykørsel, natkørsel og glatbanen. Alt sammen skal læres grundigt, inden man efter erhvervelsen af kørekortet finder sin egen kørestil i sin egen type køretøj. Uanset om det er “en lille Fiat” eller “en kæmpestor 18-hjuls lastbil”. Hvis I kender ”Parforholdets Færdselsregler” og kan håndtere jeres køretøj, kommer I trygt og sikkert frem på “landevejen”.
parterapi Mikael Hoffmann

Parterapeut Mikael Hoffmann


Mikael Hoffmann

Vi er afhængige af hinanden.


.