Spring til indhold

Flow i hverdagen

  • Anslået læsetid: 3 min read

LangdistancevandringHjem >> Tanker på vandring >> Flow i hverdagen


Vil du helst have, at dit liv er nemt eller at det er bøvlet? De fleste ønsker sig et let liv, men oplever i realiteten, at det kan være enormt svært. Jeg selv har haft meget modgang og besvær i livet, og jeg har skulle mobilisere rigtig mange ressourcer af forskellig art for at klare mig igennem det. Nu oplever jeg til gengæld flow i mit liv. For eksempel møder jeg de rigtige mennesker, der fortæller mig, hvad jeg har brug for at vide, og tingene kommer i det hele taget let til mig. Det er helt klart sket efter en målrettet indsats og nogle hensigtsmæssige valg og beslutninger på grundlag af gode råd.

I denne video fortæller jeg historien om et af eksemplerne på rigtig godt flow i mit liv. Det foregik sidste år, da jeg vandrede på Hærvejen. Jeg kom til Vrads nordfra og gik ind til købmanden, hvor jeg sad og snakkede lidt med nogle af de andre kunder. På et lille bord med stole omkring er der altid kaffe på kanden. Det er rigtigt hyggeligt at komme i Vrads Købmandshandel, der bliver drevet på frivillig basis af de lokale på skift. I min rygsæk har jeg poser med mine ting, blandt andet en med mine kort over ruten. Desværre kom jeg til at lægge denne pose på stolen ved siden af mig, og glemte den, da jeg fortsatte min vandring. Men jeg opdagede det ikke, og gik glad og fro videre.


Mikael Hoffmann


Da jeg havde gået cirka en halv time, gik jeg på en skovsti, og i en stor lysning, så jeg en anden vandrer komme mig i møde. På lang afstand råbte hun noget til mig, som jeg ikke kunne forstå. Hun blev ved, og det lød som om at hun også råbte mit navn, Mikael. Først troede jeg, at jeg hørte forkert, for jeg kendte ikke kvinden. Hun holdt en pose op i luften, og da vi nærmede os hinanden, genkendte jeg den pludselig som min egen pose.

Det viste sig, at købmanden havde fundet min pose med kortene på stolesædet. Mit navn stod på en seddel i den, og da der på samme tid kom en cyklist forbi, der skulle sydpå i samme retning som mig, gav hun ham posen med. Cyklisten fulgte cykelruten, som ikke er den samme som vandre-ruten, og på et tidspunkt, hvor cykelruten krydsede vandre-ruten, mødte han en kvinde gående på vej nordpå. Han gav hende posen, og bad hende holde øje med mig. Det var denne kvinde, der viftede med min pose, og jeg fik mine værdifulde kort tilbage. Hvilket sammentræf af heldige omstændigheder!

Den type flow oplever jeg igen og igen i mit liv, og jeg underviser i, og hjælper folk med at komme bedre i kontakt med deres eget flow. Det handler underligt nok primært om egen holdning og adfærd. Det er ikke så svært, og alle kan opnå sådan et flow – hvis man ved hvordan. Heldigvis kan det læres.


 

4:01 minutter https://youtu.be/BjcJpZuaz8A


Tanker på vandring! Kærlighedens veje og vildveje.
Langdistancevandring – med refleksioner uden filter.
Flere videoer på www.parforhold-parterapi.dk/tanker-paa-vandring

Læs en relateret artikel på
www.parforhold-parterapi.dk/_parforhold/kommunikation-og-teknik-i-parforholdet
.


Mikael Hoffmann

Vi er afhængige af hinanden..