Spring til indhold

Spørgsmål#35 – Hvorfor er den nye forældre bedre end den gamle?

  • Anslået læsetid: 3 min read

LangdistancevandringHjem >> Spørgsmål & Svar >> Spørgsmål#35 – Hvorfor er den nye forældre bedre end den gamle?


Nogle gange bliver jeg spurgt, hvorfor livet skal være så besværligt, inden det bliver let.

En del (især) kvinder opdager, at den nye papforældre til deres børn er end bedre forældre end den biologiske. Det gælder for både mænd og kvinder. Hvordan kan det mon være?

Min tese er, at hvis man ikke er klar over, hvad der kræves for at vedligeholde et parforhold, eller hvad det vil sige at være en god partner og forældre, det vil kort sagt sige at man ikke har sat sig ind i og efterlever ”Parforholdets Færdselsregler”, så kan det gå galt. Hvis man bare tager alting for givet, og læner sig tilbage og regner med, at parforholdet passer sig selv, for nu er man heldigvis blevet gift og har fået børn, så kan det skabe en masse frustration hos partneren.

Har man derimod oplevet, hvad det vil sige at miste noget dyrebart, så strammer man sig betydeligt mere an end tidligere. Når man har lært taknemmeligheden over det, der er, i stedet for utilfredsheden over det, som ikke er, så er man i stand til at påskønne det, man har med en anden, og kan lægge energi i det.

De mennesker, der har prøvet at miste, (enten parforholdet, førligheden, en eller flere sanser, identiteten) værdsætter oftere det nye på en anden måde, og de gør noget for at holde fast i det, der er, eksempelvis parforholdet.


Mikael Hoffmann


Hvis man som barn og ung ikke har haft gode rollemodeller at se op til, eller måske er forældrene blevet skilt på en uhensigtsmæssig måde, kan det være svært at vide, hvad man med fordel kan gøre i relation med andre mennesker. Hvis man ikke ved selvsyn har set, hvordan et godt parforhold fungerer, og baserer sit kommende parforhold udelukkende på forelskelse, så vil man med stor sandsynlighed støde ind i voldsomme problemer, når forelskelsen og endorfinerne efter et par år holder op. Når følelserne kører med en, og man indleder et parforhold, og måske får børn, kan man pludselig være optaget af andre ting end sin partner. Kvinden har måske mest fokus på børnene, og manden føler sig forsømt, mangler sex og nærvær. Manden har måske mest fokus på sit arbejde og sin karriere, der fylder det hele, og kvinden står tilbage med ansvaret for børn og hus, og føler sig forsømt og ignoreret.

Så mange mennesker skal igennem en masse skidt og møg før de opdager, hvad der virkelig betyder noget her i livet. Hvad der er vigtigt. Nogle opdager det hurtigt, og andre skal igennem adskillige parforhold og dine-børn, mine-børn og vores-børn, inden de bliver klar over hvad det hele går ud på. Man kan lære lektien på den langsommelige og svære måde, gennem mangeårige praktiske erfaringer, eller man kan vælge at lære det på en forholdsvis hurtigere og lettere måde med en professionel vejleder og coach, der ”har trådt stierne” i forvejen.

03:52 minutter

Klik også ind på YouTube Playlisten “Spørgsmål & Svar” (eller Kategorien med Spørgsmål & Svar her på hjemmesiden), hvor jeg på min langdistancevandring i sommeren 2018 optog flere end 50 korte videoer.
.


Mikael Hoffmann

Vi er afhængige af hinanden..