Spring til indhold

Spørgsmål#32 – Ret eller kærlighed?

  • Anslået læsetid: 3 min read

Hjem >> Spørgsmål & Svar >> Spørgsmål#32 – Ret eller kærlighed?


Mange mennesker, der ringer til mig, er overbevist om, at de har ret i noget, og at deres partner tager fejl.

Hvad hvis du kun kunne vælge én ting, hvad skulle det så være: “Vil du have RET, eller vil du have KÆRLIGHED?” Du kan nemlig kun få en af tingene. Sandheden er, at hvis du insisterer på at få ret, får du ingen kærlighed. Det kan godt være, at man rent faktisk har ret i sine udsagn og holdninger, men hvad hjælper det at få ret, hvis det betyder at man taber parforholdet?


Mikael Hoffmann


Jeg læste engang en bog, hvor forfatteren sidder i en diskussion til et selskab. Han er overbevist om, at han har ret, og pludselig tilslutter en af hans nære venner sig selskabet, og denne er ekspert på området. Han forventer at få medhold, men til sin store overraskelse giver eksperten den anden ret (i det, der er forkert), og denne går glad derfra. Forfatteren spørger forbavset eksperten, hvorfor han gav den anden ret, og eksperten stiller modspørgsmålet om han ønskede sig at få ret eller få en ven. Så nogen gange er det en god ide at give sig, for et højere formål.
Kritik og bebrejdelser er der ingen, der bryder sig om. Man skal vælge sine kampe med omhu.

De følelser, som kører rundt med os, kan skabe en masse gode ting – og en masse ravage. Så hvis du insisterer på at få ret, især hvis dine følelser fortæller dig, at du har ret, så risikerer du at afskære dig fra kærligheden.

Det er dit ansvar, om dit parforhold går godt eller skidt. Det er ikke din partners. (Og jeg siger selvfølgelig det samme til begge to!)

Adspurgt om Ret eller Kærlighed, siger langt de fleste (næsten alle), at de vil have kærlighed, men deres adfærd viser imidlertid noget andet. Der skal typisk noget bevidstgørelse til, for mange er slet ikke klar over, hvad de selv gør og siger. Det er blevet ubevidst for dem, og er druknet i dårlige vaner og uhensigtsmæssige overbevisninger.

At skifte partneren eller jobbet ud, vil ofte kun give en midlertidig smertelindring. Hvis man ikke ændrer sin strategi og holdning, risikerer man at blive ved med at få det samme – blot med nye ansigter på.

Hvis du tror, at du har ret, så tager du fuldstændig fejl.

03:27 minutter

Klik også ind på YouTube Playlisten “Spørgsmål & Svar” (eller Kategorien med Spørgsmål & Svar her på hjemmesiden), hvor jeg på min langdistancevandring i sommeren 2018 optog flere end 50 korte videoer.

2:13 minutter


Mikael Hoffmann

Vi er afhængige af hinanden..