Service-tjek dit parforhold

Parforholds tjekParforholds-temperaturen

Har du mon tjekket parforholds-temperaturen for nyligt? Får du det gjort jævnligt?

Jeg har ladet mig inspirere af Anthony Robbins til et service-check på seks forskellige områder i jeres parforhold:

  1. Tryghed
  2. Spænding, variation og udfordring
  3. Følelsen af at være helt speciel
  4. Lidenskab
  5. Udvikle sig sammen
  6. Bidrage positivt

1) Tryghed

Alle har brug for en eller anden grad af tryghed og sikkerhed. Det gælder både i parforholdet såvel som i resten af vores liv. Vi har brug for stabilitet, at vi kan holde hinanden ud, og at vi kan blive ved med det. Både i medgang og i modgang.

2) Spænding, variation og udfordring

Hvis livet bliver for trygt og forudsigeligt kan det blive for kedeligt. Vi har også brug for forandring og spontanitet. Hvis vi ikke er i stand til at bibringe spænding i parforholdet, kan man være tilbøjelig til enten at skabe dramaer eller at søge spændingen andre steder, og det kan selvsagt give store problemer. Derfor skal I sørge for at skabe variation i hverdagen, med fx en romantisk middag, en spændende rejse eller andre gode oplevelser sammen.

3) Følelsen af at være helt speciel

Alle har brug for at føle sig unik i sin partners univers. Når partneren respekterer, holder af og er stolt af en, føles det godt. Der skal helst hele tiden være et bevidsthedsbånd mellem jer, især når I er sammen med andre, og det skal være OK at prale lidt af hinanden. Sørg for at inkludere din partner, hvis det er dig, der kender de andre i selskabet.

4) Lidenskab

Hvis man ikke er i stand til at hengive sig til sin partner, afskærer mig samtidig sig selv fra den store lykke. Selv om man måske har dårlige erfaringer fra tidligere forhold, må man gøre op med disse, for at kunne hengive sig til sin nuværende partner. Vi har alle brug for at blive begæret og føle os som en sexet og attraktiv partner.

5) Udvikle sig sammen

Samhørighed er vigtigt i parforholdet. Der skal være fælles projekter, som vi kan dyrke sammen. Når vi har en fælles passion, har parforholdet det bedst.

6) Bidrage positivt

Vær selv med til at skabe et godt parforhold. Du må ikke vente på, at din partner altid tager initiativ, og du skal ikke spille kostbar. I skal begge kunne føle, at den anden modtager og værdsætter, hvad I bidrager med, både fysisk, intellektuelt og følelsesmæssigt. Og det er vigtigt at det foregår på et dybere plan end blot indkøb, madlavning, tøjvask, rengøring og lignende. Sørg for at inkludere så mange aspekter som muligt.


Psst… Gør som flere end 1.700 andre besøgende på denne hjemmeside om parforhold allerede har gjort. Tilmeld dig mit nyhedsbrev, som trin for trin vil vise dig, hvordan du får dig det parforhold, du ønsker dig og længes efter.


Er disse punkter passende opfyldt i dit parforhold? Hvilke skridt kan du tage for at forbedre et hvilket som helst af punkterne blot en enkelt grad? De skal ikke være i top. Der skal hele tiden være plads til forbedringer. Så hvis du fokuserer på at forbedre hvert punkt blot en lille smule, er du på rette vej.


Lokalavisen 2013-10


7:51 minutter

Jeg hjælper jeres parforhold tilbage på sporet igen.
Klik her (eller ring til mig på telefon 21 79 18 50) for en gratis afklarende samtale

Links til tre andre områder inden for parterapi:

Hvad er parterapi?

Kommunikation

Psykologi i parterapien


Links til andre artikler om hvordan I undgår skilsmisse (de seks af dem ses herunder):

Keywords: Description:

Her er formlen

Dårlig økonomi

Utroskab er en dårlig ide

Opskriften på en glad kvinde

Parforhold i krise

Servicetjek dit parforhold

Sidespring og utroskab

Skilsmisser koster

Vedligeholdelse

Videre efter en skilsmisse

Årligt tjek af parforholdet

Klik på linket herover for at hoppe direkte til artiklen
Brug F5-tasten (eller genopfrisk siden) for at se andre artikler.


Som par-coach kan jeg ikke løse jeres problemer. Til gengæld kan jeg hjælpe jer til at I selv vil være i stand til at løse jeres egne problemer.

Mikael HoffmannJeg vil gerne tilbyde jer hver især en gratis afklarende coaching samtale over telefonen, hvor jeg vil hjælpe jer med både at få klarhed over, hvilket liv og parforhold I ønsker jer, samt at identificere det vigtigste, som stopper jer og forhindrer jer i at opnå det, I hver især gerne vil have. Disse to opklarende punkter vil belyse de nødvendige skridt, I har brug for at tage, for at nå jeres mål. Ring til mig på telefon 21 79 18 50 for at aftale en tid med mig til den gratis afklarende samtale.

.

 

Skrevet af Mikael Hoffmann
Mikael Hoffmann er fra 1959. Siden 1994 har han drevet selvstændig virksomhed som par-coach, psykoterapeut, rådgiver, foredragsholder og mentor-coach. - Uddannet og certificeret psykoterapeut, samt Havening chok-traume-terapeut. - Mikael coacher og arrangerer workshops, kurser og foredrag i hele landet. - Læs mere om ham på www.parforhold-parterapi.dk/om-mikael-hoffmann