Spring til indhold

10 ting, der kan skabe konflikter i forholdet

Konflikter i parforholdetKonflikthåndtering i parforholdet

 Føler du, at der er for mange skænderier i dit parforhold? Er du klar over, at du med stor sandsynlighed selv er med til at generere den dårlige stemning?

Kunne du tænke dig at høre mere om de værste faldgruber, I kan falde i?

Her er 10 områder, du med fordel kan give opmærksomhed og forsøge at ændre på, hvis du vil undgå ødelæggende konflikter i dit parforhold og få det til at blive lige så godt, som da I indledte det.

 
Klik her for at se flere anmeldelser

Check punkterne en for en, og se om der er en eller flere af dem, som er relevante for dig (og din partner).

10 punkter, der kan skabe konflikt

 1. At du eller din partner stiller større krav til den anden, end vedkommende kan leve op til.
 2. At du eller din partner konstant kommer med brok og er negativ – uanset hvad den anden gør, for at skabe tilfredshed.
 3. At du eller din partner ikke er i stand til fra hjertet at give en regulær undskyldning, men i stedet kommer med bortforklaringer. Eller ”beklager” adfærden – i stedet for dybfølt at undskylde og efterfølgende ændre sin adfærd.
 4. At du eller din partner straffer den anden med tavshed, vrissen, foragt i stemmen eller nedgøring, når der er noget, man er utilfreds med – i stedet for direkte at fortælle, hvad man bliver irriteret over.
 5. At du eller din partner hele tiden retter på den anden. At der aldrig er noget, der er godt nok, og at I forsøger at kontrollere og forbedre alt omkring jer – i stedet for at være taknemmelig
 6. At du eller din partner med små spidse bemærkninger manipulerer jer frem til at få ret – i stedet for at udtrykke ønsker og behov på en klar og tydelig måde.
 7. At du eller din partner, selv om I har det dårligt med det, accepterer krav fra den anden bare for at få fred – i stedet for klart at udtrykke hvad man vil
 8. At du eller din partner ikke gør nok for at dække den andens primære kærlighedssprog (anerkendende ord, tid til hinanden, tjenester, gaver og fysisk berøring). I fortæller heller ikke tydeligt nok om jeres eget primære kærlighedssprog – så I begge har en chance for at dække jeres egne og den andens behov og blive glade og tilfredse
 9. At I ikke har afsat tid, nærvær og sex med hinanden, og at I ikke får prioriteret hinanden højt nok i forhold til arbejde, børn, familie, venner, sport med mere
 10. At I ikke har afstemt jeres forventninger med hinanden på en åben og konstruktiv måde, men tager hinanden for givet eller stiller urimelige krav

Tavshed i parforholdetHvis du føler, at nogen af ovenstående punkter passer på dig eller på din partner, er det på tide at I drøfter, hvad der kan gøres ved det – og så ændre på jeres kommunikation og holdning til hinanden.

Forståelse

Du skal kunne FORSTÅ din partner, og du skal kunne føle dig FORSTÅET. Ellers er I på vej ned i en negativ spiral, som det kan blive sværere og sværere at komme op af igen.

Det behøver imidlertid ikke at gå rigtigt galt – hvis I gør noget ved situationen i tide.

I parforholdet er intimiteten og kærligheden den lim, der binder jer sammen og giver jer rummelighed og tolerance over for hinanden. Hvis disse to ting er forsvundet, er I blot som to gode venner, der bor sammen, og lunten i forhold til hinanden kan blive smertefuld kort.

Derfor er det vigtigt at I giver jeres intime samvær fokus og gør en indsats for endnu mere at flirte, røre ved, pjatte og gå i seng med hinanden.

Det vil i kombination  med fokus på ovenstående ti punkter om noget kunne forhindre ødelæggende konflikter i parforholdet. Hvad vil du helst have: Ret eller kærlighed?

Hav også fokus på de fem kærlighedssprog:

 • Ord
 • Tid til hinanden
 • Gaver
 • Tjenester
 • Fysisk berøring

Når du vælger at give din partner, hvad vedkommende gerne vil have (og ikke bare hvad du har lyst til at give), mærker din partner din kærlighed.

Og det gælder selvfølgelig begge veje. I skal begge to vælge at give den anden, hvad partneren gerne vil have.

Video om hvordan I stopper en konflikt

4:56 minutter


Links til fire andre områder inden for parforhold:

Et godt parforhold

Krise i parforholdet

Misforståelser i parforholdet

Kommunikation i parforholdet


Links til andre artikler om kommunikation i parforhold:


Konflikter

Et afskedsbrev

Belønning og straf

Den kinesiske bonde

Barrierer

Bliv glad

Kontakten

Kritik og bebrejdelser

Brok

Positiv og negativ

Sig JA

Klik på linket herover for at hoppe direkte til artiklen.