Har du sovet i ske med din ægtefælle i nat?

sove i skeLigge i ske

Der er ikke noget så vidunderligt som at ligge tæt sammen med sin elskede.
Men hvis man insisterer på at sove ”i ske” sammen, kan det betyde, at begge parter sover dårligt. Samtidig er der risiko for sundhedsproblemer.
Den tætte og romantiske måde at sove sammen på, er typisk for den første del af parforholdet. Når vi er forelskede, har vi et stort behov for at være tæt sammen. Senere ligger man i andre stillinger og ofte med ryggen mod hinanden. Men det er faktisk bedst for helbredet, fordi det giver den bedste og dybeste søvn.


Klik her for at læse artiklen, hvor jeg afslører to hemmeligheder fra parforholdet

Dyb søvn

De seneste 20 års søvnforskning viser, at mellem 10 og 20 procent af befolkningen lider af forskellige typer søvnproblemer. Det kan være

    • søvnapnø
    • snorken
    • urolige ben

Folk med søvnproblemer fungerer dårligt socialt, fordi de er trætte, ukoncentrerede og vrisne. De er farlige i trafikken, og så har de en øget risiko for forskellige helbredsmæssige udfordringer, fx med hjerte og blodkar.

God dyb søvn er lige så vigtig for helbredet som motion og sund mad. Hvis du har problemer med at sove, og din partner ligger uroligt, må I tage en snak om, hvordan I ligger, når I sover. På den måde bliver det intime forhold ikke ødelagt, fordi der er en praktisk grund til ændringen.

kommunikation i parforholdMan kan let være romantisk på mange andre måder end at sove i ske sammen. Det er dejligt at slumre ind under dobbeltdynen, helt tæt på sin elskede, men lige inden I falder helt i søvn, bør I slippe hinanden. På den måde får begge parter den bedste søvn.

Hvis det er svært at tale om dette og andre sårbare emner i parforholdet, vil det måske være en god ide at få en professionel tredjepart til at hjælpe jer med at få etableret nogle aftalte, faste, trygge rammer for jeres kommunikation, så det bliver lettere for jer at forstå hinanden. På den måde vil i, også fremover, selv være i stand til at få løst jeres problemer i hverdagen.


Psst… Gør som flere end 1.600 andre besøgende på denne hjemmeside om parforhold allerede har gjort. Tilmeld dig mit nyhedsbrev, som trin for trin vil vise dig, hvordan du får dig det parforhold, du ønsker dig og længes efter.


Hvordan kommer sexlivet tilbage


2:29 minutter

Har du brug for gode råd og hjælp til dit parforhold, så klik her (eller ring til mig på telefon 21 79 18 50)

Links til fire andre områder inden for parforhold:

Kommunikation i parforholdet

Krise i parforholdet

Misforståelser i parforholdet

Et godt parforhold


Links til andre artikler om et godt parforhold (de seks af dem ses herunder):

Klik på linket herover for at hoppe direkte til artiklen
Brug F5-tasten (eller genopfrisk siden) for at se andre artikler.


.

 

Skrevet af Mikael Hoffmann
Mikael Hoffmann er fra 1959. Siden 1994 har han drevet selvstændig virksomhed som par-coach, psykoterapeut, rådgiver, foredragsholder og mentor-coach. - Uddannet og certificeret psykoterapeut, samt Havening chok-traume-terapeut. - Mikael coacher og arrangerer workshops, kurser og foredrag i hele landet. - Læs mere om ham på www.parforhold-parterapi.dk/om-mikael-hoffmann