Spring til indhold

Forelsket og fast forhold

  • Anslået læsetid: 6 min read

Lykken er at være lykkelig

Hjem >> /parforhold >> /godt-parforhold >> Forelsket og fast forhold


Der findes formentlig ikke noget bedre end at være lykkelig. Det er nok det, at vi alle stræber hen imod.

Hvad er det, der gør et parforhold lykkeligt?

Et parforhold har typisk nogle bestemte faser, det gennemløber:

  • Først snakker man med ”en fremmed”, som i løbet af samtalen ændrer status fra fremmed til at være en bekendt.
  • Næste trin er, at den bekendte bliver til en ven, som man kan lide.
  • Dernæst kan en af vennerne blive en kæreste, som man bliver forelsket i.
  • Efter en periode afløses forelskelsen af kærlighed, og man beslutter at flytte sammen og/eller gifter sig, hvilket er som at lave en pagt sammen i et fast forhold.
  • Nogle vælger at få børn, som man er fælles om at opfostre og opdrage.
  • Sidste fase er at blive gamle sammen, inden man dør.

forelskelse faserSåledes drømmer nok de fleste om, at det ideelle parforhold ser ud, og sådan er det også designet fra naturens hånd.

Imidlertid går det ikke altid sådan, og hvorfor nu ikke det? Hvorfor vælger nogen mennesker masser af skiftende forhold? Måske med sammenbragte børn? Hvorfor varer forelskelsen ikke ved? Hvorfor er det svært at bibeholde et fast forhold?


Læs her om klienters omtale af par-coaching, efter et vellykket forløb hos en parterapeut:
www.parforhold-parterapi.dk/anbefalingerMikael Hoffmann


Mænd og kvinder har forskellige urgamle formål i tilværelsen. De er drifter, der skal få arten til at bestå. Manden vil sprede sin sæd mest muligt for at sandsynligheden for overlevelse er størst, og kvinden skal udvælge sig den stærkeste mand at blive gravid med – for sin og barnets sikkerheds skyld.

Hvis man (bevidst eller ubevidst) vælger ikke at følge de seks beskrevne naturlige trin, er der formentlig en ubalance i vedkommendes liv – et (følelsesmæssigt) hul, der skal fyldes.


Læs nogle klient-udtalelser her:


Feedback fra klienter
Se klienters erfaringer og udtalelserGoogle anmeldersiderne vedrørende parterapien ved at klikke på desktop (hvis du sidder ved en computer) eller på mobil (hvis du har en mobiltelefon), samt på www.parforhold-parterapi.dk/udtalelser, som er anbefalinger sendt direkte til mig af klienter.

Se også andre klient-erfaringer med parterapi på www.parforhold-parterapi.dk/udtalelser


Forelskelse

parforhold faserForelskelse er designet til at tiltrække en person (af det andet køn). Det er som hvis man får feber, men det er også en spejling af vores egne indre længsler, det vil sige noget vi har uopdyrket i os selv, som vi genfinder i den anden. Udtrykket ”modsætningerne mødes” er ganske rammende i denne forbindelse.

Forelskelsesfeberen varer typisk nogle få måneder, og skulle derefter gerne afløses af noget andet og dybere, nemlig kærlighed. Kærligheden er den kit, der binder to mennesker i et parforhold sammen. Hvor forelskelsen skal tiltrække, skal kærligheden forbinde – altså to vidt forskellige funktioner.

Nogen mennesker er ikke klar over denne forskel, og søger bestandigt tilbage til den liflige forelskelse. Det er ligesom en narkoman, som altid håber, at det næste fix er lige så fantastisk som det allerførste fix var. Det er det af gode grunde aldrig, og derfor bliver narkomanen ved med at fixe. Og det er det samme med forelskelse.

Kærlighed

Det kræver en relativt stor indsats at beholde gnisten og kærligheden i parforholdet. Det er faktisk lige så ressourcekrævende som et job.

Mange blander begreberne forelskelse og kærlighed sammen. Stor fejltagelse! Forelskelse er en følelse, og kærlighed er et valg. Det er nemlig valget at give sin elskede dét, som vedkommende gerne vil have, og når begge parter gør det, mærker de kærligheden. Men ofte så giver man sin partner dét, man selv helst vil have, og hvis det ikke står på partnerens ønskeliste, går det galt. Hvor fedt er det i øvrigt, at din partner giver DIG dét, som vedkommende helst vil have selv? Nej, vel!

Klik her - for at læse min artikel med 5 konkrete handlinger, der opbygger tillid og tryghed i parforholdet.

Vedligeholdelse

Nogen mennesker vedligeholder deres bil bedre end deres parforhold, og det er selvfølgelig et valg. Sandheden er, at man jo altid kan købe en ny bil, men det koster rigtigt mange både penge og følelsesmæssig smerte at skulle skifte sin partner ud.

Vedligeholdelse koster – men er billigere og lettere i det lange løb.

For de fleste mennesker er målet med at indgå i et parforhold at skabe forståelse, omsorg, tillid, tryghed, respekt, harmoni og fred. Dette er bestemt også muligt – hvis man “blot” véd, hvad der skal gøres, og investerer, hvad der kræves for at få det.

En god og effektiv måde at løse konflikter og misforståelser på er vedligeholdende parterapi. Man får på den måde dækket sine følelsesmæssige behov sammen med sin partner i et fast forhold– i stedet for at skulle finde det udenfor parforholdet.

1:53 minutter (undskyld, at lyden er så ringe. Det er en gammel video)Feedback fra klienter
Se klienters erfaringer og udtalelserGoogle anmeldersiderne vedrørende parterapien ved at klikke på desktop (hvis du sidder ved en computer) eller på mobil (hvis du har en mobiltelefon), samt på www.parforhold-parterapi.dk/udtalelser, som er anbefalinger sendt direkte til mig af klienter.

27:23 minutter

Se også andre klient-erfaringer med parterapi på www.parforhold-parterapi.dk/udtalelser


Links til fire andre områder inden for parforhold:

Kommunikation i parforholdet

Krise i parforholdet

Misforståelser i parforholdet

Et godt parforhold


Links til andre artikler om et godt parforhold:


Ressoursestærke

Hvile i sig selv

Velstand

God til at kysse

Dele seng

Soulmates

Grine sammen

Fast forhold

Sove i ske

Humor

Husk at date

Ritualer

Kæresteweekend

Varigt forhold

Taknemmelighed

Taknemmeligheden

Tillid, tryghed og respekt

Tre gode vaner

Værdi i forholdet

Værdien

Vedligeholdelse

Faste regler

Klik på linket herover for at hoppe direkte til artiklenMikael Hoffmann

Vi er afhængige af hinanden.Parforhold faser

.