Parforhold parterapi

Tilbage til hverdagen efter ferien

dreamstimemedium_9794181For mange mennesker er en ferie som en rumvandring. Den nervepirrende rejse finder sted efter ugers omhyggelig forberedelse og en måske hektisk udrejse. Dernæst nogle dage med sindsro og fred efterfulgt af en lige så hektisk hjemrejse til det velkendte. Den gamle rutine kan føles som tyngdekraften efter dage med vægtløshed. Med andre ord en velkendt byrde, der pludselig føles sværere at bære. Dog kan du med en smule planlægning opleve, at du rent faktisk fik slappet af på din ferie, og at du er klar til bagefter at genoptage dit almindelige liv igen.

Tip nr. 1: Planlæg ferien før og efter, så den forløber lettere
En ferie beregnet til at være afslappende kan faktisk godt efterfølgende vise sig at have været stressende. Omhyggelig planlægning kan bestemt hjælpe jeres ferie med at gå lettere, men en god strategi efter ferien er også afgørende. Det kan for eksempel være at holde den sidste dag fri efter ferierejsen, før I starter på arbejde igen. På den måde har I tid til at pakke ud, vaske tøj, få fyldt køleskabet op og gjort klar til hverdagen på en rolig måde.

Tip nr. 2: Vær opmærksom på børn, søvn og alkohol
Ferierejse med små børn kan være en dejlig adspredelse i forhold til bare at blive hjemme. Når børnene ikke har deres legetøj eller vante omgivelser, er der mulighed for, at I kan opleve spændende ting sammen og blive naturligt trætte af alle de nye indtryk.
Når man er på ferie, har man tendens til at drikke mere alkohol og være senere oppe, hvilket let kan ødelægge søvnen. Alkohol kan betyde, at du hurtigere falder i søvn, men du kommer dog ikke ned i de dybere søvnstadier, så du ender måske med at få mindre god søvn. Sørg derfor for at komme i seng på et rimeligt tidspunkt. Få også noget motion, som vil gøre dig træt, så du kan blive i stand til at sove igennem.
Jetlag gennem tidszoner øst-vest forstyrrer også søvnen. Din krop vil normaliseres efter omkring en dag pr. tidszone.

Tip nr. 3: Vær realistisk omkring dit forhold og ferie
Nogle par opdager, at samværet på en ferie udstiller deres svage punkter i parforholdet. Mange tror forinden, at problemerne vil forsvinde på ferien. Men dine problemer er dine, uanset hvor du er. For nogle mennesker er ferie ligesom julen, hvor alt skal være perfekt. Men også ferien kan have svært ved at leve op til forventningerne.
Derudover kan I faktisk tilbringe så meget ekstra tid sammen, at det kan medvirke til at skabe irritation og vrede følelser. En ferie giver tid og mulighed for at diskutere og være uenige. Der er mange beslutninger, der skal tages, som fx hvad gør vi, når vi ankommer? Hvilke aktiviteter skal vi vælge? Hvor skal vi spise?
Den bedste strategi til at klare feriens udfordringer er at erkende, at dette er en del af feriens oplevelser. Derudover må I affinde jer med det faktum, at I måske kommer til at være uenige, og derefter fokusere på spørgsmålet: Kan vi komme videre efter denne beslutning, så vi kan nyde resten af ferien?

Tip nr. 4: Lad ferien give hverdagen et løft
dreamstimemedium_15717513En ferie kan faktisk hjælpe en familie med at begynde at spise bedre. Normalt spiser man meget på restaurant, når man er på ferie. Når I kommer hjem, ser alle sandsynligvis frem til de hjemmelavede måltider. Sæt pris på den lækre feriemad, og brug det som inspiration til at lave flere spændende hjemmelavede retter.
Motionen på ferien i form af aktiviteter kan I også med fordel fortsætte med i hverdagen. Ud over at bidrage til en bedre søvn, hjælper motion også med til at få et bedre helbred og en slankere linje, hvilket ellers kan være svært med al den gode feriemad. Nogle familier er faktisk kommer tilbage fra ferie overrasket over, at de ikke har taget på i vægt, selv om de har spist godt og rigeligt på restauranter. Grunden kan være den ekstra fysiske aktivitet. Når du kommer hjem efter ferien, udhvilet og glad, kan du bruge det som motivation til at få mere motion og spise sundere måltider.

lokalavisen sept14

Se artiklen i avisen på http://ftp-lokalavisen-frb.dk/arkiv/1123/#p=14
.

Mange mennesker oplever desværre, at realiteterne ikke lever op til forventningerne. Hvis det sker igen og igen, er det måske fordi den strategi, man er fortrolig med og bruger, ikke er den mest optimale.
Hvis man vil have noget andet, end dét, man har haft indtil nu, bliver man nok nødt til at GØRE noget andet. Og dette ANDET kan være svært at få øje på og ændre. Hvis det havde været let, havde man jo gjort det forlængst.

Derfor kan det nogen gange være en god ide at få en eller anden, der har forstand på det, til at give et godt råd, og hjælpe med at ændre på vanerne.


Se video med et tilbud om en gratis afklarende coaching-samtale
Video - Gratis afklarende coachingsamtale
4:01 minutter https://youtu.be/j0LW6nN2pTc

Klik på knappen herunder for at booke den gratis telefon-samtale

Eller klik her for at kontakte mig.
.

Bøger om parforhold
7 vaner Frihed med bedre parforhold Partner for livet
Følg på de sociale medier
Videoer
Klik her for at se en række videoer med eksempler på parterapi
Gratis uddrag
fra en af mine bøger


Gratis bog, checklister, tips og nyheder.

New Graphic