Tilbage til hverdagen efter ferien

En ferie bør være belønningen for en stor indsats og hårdt arbejde.

Men at vende tilbage fra en tiltrængt pause kan blive en forfærdelig nedtur.

Lige efter at du og I kommer tilbage fra en fantastisk ferie, kan det føles enormt godt og dejligt. Du har været af sted uden forpligtelser, sammen med mennesker, du holder af. Du har formentlig slappet af, og gjort lige hvad det passede dig.
Men pludselig er du tilbage på arbejde med de grå rutiner og kedelige trivialiteter.

Imidlertid behøver overgangen tilbage til hverdagslivet ikke at blive et mareridt. Faktisk kan du forberede dig og gennemføre nogle enkle trin, der vil gøre processen en hel del lettere. Med nogle fornuftige strategier kan du komme tilbage på sporet på relativt kort tid.


Klik her for at læse artiklen, hvor jeg afslører to hemmeligheder fra parforholdet

Her er 7 tips til, hvordan du kan lette overgangen tilbage til hverdagen:

1) Gå tidligt på arbejde den første dag efter ferien

Måske føler du, at det vil være en god ide at møde lidt senere den første dag efter ferien. Gør i stedet det modsatte. Gå tidligt i seng den sidste aften, og mød op tidligere end du plejer. På den måde vil der blandt andet være mere tid til at vænne sig til hverdagen igen.

Lad være med at have planlagt en masse møder og korte tidsfrister lige efter ferien. Det vil nemlig lynhurtigt ødelægge den gode energi, du har opbygget i den tiltrængte pause. Sørg i stedet for at indhente alt det, du ikke nåede i den tid, du har været væk.

Brug også tid på at planlægge, hvad du skal lave. Lad være med bare at gå i gang. Prioriter dine gøremål, så du har et overblik og får gjort det, der skal gøres.

2) Glem ikke din partner/kæreste/ægtefælle

I har været af sted sammen, og formentlig været meget tæt sammen i mange dage. Derfor er det vigtigt, at du foretager en blød landing til hverdagen. Det kan du gøre ved de første dage efter ferien at sende en eller flere SMSer i løbet af dagen, eller måske ringe op i en pause. Find forinden ud af, hvilken måde din partner foretrækker. Sæt eventuelt en påmindelse i kalenderen med en alarm, hvis du har erfaring for, at du fordyber dig i dit arbejde og glemmer alt omkring dig.

3) Lad dig ikke opsluge af din indbakke

Pas på med at bruge for meget tid på at reagere lynhurtigt på en masse e-mails, der skriger på svar. Overvej, om det er den bedste udnyttelse af din tid. Email-aktivitet behøver ikke at være det samme som produktivitet. Vær strategisk og svar kun på e-mails, der er tidsfølsomme.

4) Skab kontakt med alle omkring dig

Det kan være med for eksempel ledelse, kollegaer og kunder. Det behøver ikke at være lange snakke, men gør det gerne kort, så I lige mærker hinanden igen. Dine vigtigste kunder vil formentlig vil sætte stor pris på en hurtig update.

5) Pas på dig selv

Selv om der er meget at lave lige efter en ferie, og du måske slet ikke kan se farven på dit skrivebord, er det alligevel vigtigt at du holder nødvendige pauser, så du undervejs lader op. I disse pauser kan du jo også tage kortvarig kontakt med din ægtefælle.

Det hjælper ikke noget at pløje igennem non-stop de første dage, indtil alt er færdigt. Det har nogle andre konsekvenser i form af at du alt for hurtigt mister den gode energi, du opbyggede på ferien.

6) Hold dig fokuseret

Med stor sandsynlighed vil der på arbejdspladsen lige efter ferien være en masse snak om, hvordan det har været, og hvad der er sket. Også på de sociale medier vil der måske være mange fristelser til interaktion, men lad dig ikke distrahere. Hold dig fokuseret på dit arbejde.

7) Tænk tilbage på din ferie med glæde

Hvis du ikke elsker dit arbejde højt, og har haft en fantastisk ferie, kan du måske føle dig ked af at være tilbage i trædemøllen. Dette vil trække dig ned i en negativ skrue, så se i stedet tilbage på dine yndlingsminder fra din ferie med taknemmelighed. Prøv så godt du kan at udvide tilstanden af den ​​lykke, du oplevede, mens du er væk. Husk: Det er dig, der har kontrol over dine tanker. Drøft også de gode ting med din partner, når I taler sammen, enten over telefonen, eller senere på dagen.

Ændring af vaner

Mange mennesker oplever desværre, at realiteterne ikke lever op til forventningerne. Måske hverken til ferien eller til arbejde – eller til parforholdet. Hvis et mønster gentager sig uden forandring, er det måske fordi den strategi, man er fortrolig med og bruger, ikke er den mest optimale.

Hvis man vil have noget andet, end dét, man har haft indtil nu, bliver man nok nødt til at GØRE noget andet. Og dette ANDET kan være svært at få øje på og ændre. Hvis det havde været let, havde man jo gjort det for længst.

Derfor kan det nogen gange være en god ide at få en ”udefra” til at give et godt råd, og hjælpe med at ændre på vanerne.

Se også https://www.parforhold-parterapi.dk/_parforhold/efter-ferien

Har du brug for gode råd og hjælp til dit parforhold, så klik her (eller ring til mig på telefon 21 79 18 50)


Psst… Gør som flere end 1.600 andre besøgende på denne hjemmeside om parforhold allerede har gjort. Tilmeld dig mit nyhedsbrev, som trin for trin vil vise dig, hvordan du får dig det parforhold, du ønsker dig og længes efter..
Skrevet af Mikael Hoffmann
Mikael Hoffmann er fra 1959. Siden 1994 har han drevet selvstændig virksomhed som par-coach, psykoterapeut, rådgiver, foredragsholder og mentor-coach. - Uddannet og certificeret psykoterapeut, samt Havening chok-traume-terapeut. - Mikael coacher og arrangerer workshops, kurser og foredrag i hele landet. - Læs mere om ham på www.parforhold-parterapi.dk/om-mikael-hoffmann