Parforhold parterapi

Efter ferien

Efter ferienHvad gør man efter en ferie? Uanset om den har været god eller dårlig? Hvordan kommer man godt tilbage på sporet igen?

I ferien er du og din ægtefælle/partner måske kommet så tæt på hinanden, at det kan have skabt en alvorlig stressfaktor for parforholdet. Pladsen på hotelværelset eller i sommerhuset er mindre end i dagligdagen, og man er sammen i længere tid ad gangen. I hverdagen finder man ofte en måde at være sammen på, hvor der er en klar rollefordeling og komfortabel plads til den enkelte. Men på en familieferie ændres rammerne, og der kan komme nogle følelsesmæssige og praktiske ting ind over, som kan gøre det svært at opretholde en facade. Du kan føle dine grænser invaderet af din partner og dine børn, hvilket kan skabe frustration og ubehagsfølelse. Det er ret normalt, at antallet af skilsmisser øges efter en ferieperiode. Det er en helt naturlig konsekvens af den måde, mange har valgt at leve på. Imidlertid er efter-ferie-tiden et godt tidspunkt at søge hjælp, hvis udfordringerne bliver for store.

Der er ikke noget skidt, uden at det er godt for noget. Skænderier, kampe og oplevelsen af håbløshed kan motivere til at kigge alvorligt på sin situation og sit liv. Det kan måske betyde vendepunktet og en ny begyndelse for det eksisterende parforhold. Det allerbedste vil være, hvis man tager udfordringerne op i fællesskab. Hvis man er klar over, at der ikke er noget galt med nogen af parterne, men at der måske er nogle forventninger, der trænger til at blive afstemt. Ofte er det dårlig eller manglende kommunikation, der udløser problemerne. Det kan heldigvis afhjælpes – hvis det bliver grebet rigtigt an.

Hvis man har ondt i en tand, fordi man for længe ikke har brugt tandtråd eller måske har børstet tænderne forkert, er det en god ide at gå til tandlæge og få repareret hullerne og måske lære nye tandrengøringsteknikker.

Hvis man har ondt i parforholdet, går man til en parterapeut. Næsten altid handler uoverensstemmelser i parforholdet om dårlig kommunikation, misforståelser og manglende forventningsafstemning. Disse udfordringer håndteres bedst sammen med en uvildig professionel tredjepart som bisidder.
Husk, at der ikke er noget skidt, uden at det er godt for noget.

Se også www.parforhold-parterapi.dk/_parforhold/tilbage-til-hverdagen-efter-ferien


7 vaner som ødelægger parforholdJeg har skrevet en lille bog om de 7 mest almindelige vaner i parforhold, – som ikke er hensigtsmæssige. Klik her for at skrive dig op til at modtage den – helt gratis.

Den indeholder problematikker, deres løsning, nyttige kommunikations-værktøjer og en række case-stories.

De syv problem-områder er:
1. Mangel på kommunikation
2. Fokus på tid og kvalitet
3. Uindfriede forventninger
4. Det vigtigste i parforholdet
5. Hvornår er samtaler bedst?
6. Traumer, chok og jalousi
7. Begær og ønsker

Problemet med mangel på kommunikation er ofte, at parterne kun taler om praktiske ting i hverdagen, og der er en konstant uvilje til ordentlig kommunikation. Livet og parforholdet føles som en lang ørkenvandring uden oaser. Der bliver ikke kommunikeret på det følelsesmæssige plan
Har I problemer i parforholdet, kan det være fordi, der er sket noget relativt dramatisk i fortiden, som har lagt sig tungt over hverdagslivet. Det kan være en kortvarig, voldsom oplevelse eller en længerevarende drypvis påvirkning. Hvis man møder situationer, der minder om den traumatiske begivenhed, ”ringer” alle alarmklokker, og adfærden kan blive irrationel og destruktiv. De fleste mennesker har omkring ti af den slags hændelser fra deres fortid. Nogle flere, andre færre.
Det er både vigtigt og dejligt at snakke sammen, men problemet er, at parterne for det meste har meget forskellige behov for at udtrykke sig til hinanden. Dette ender for ofte i skænderier, angreb og afvisninger. Den ene (eller begge) føler sig ikke hørt, set eller forstået. Mange ved heller ikke, hvordan de skal lytte og være nærværende. De føler, at de mangler nogle basale færdigheder i at lytte for at kunne forstå.

Hvis først noget er gået rigtigt galt, eller parforholdet har udviklet sig i en uhensigtsmæssig retning, kan der måske være behov for hjælp udefra, for at få redt trådene ud og helet sårene. Jeg vil tilbyde dig og jer en gratis afklarende coaching-samtale, hvor du får indtryk af, hvem jeg er, hvordan jeg arbejder, og om par-coaching måske er noget for dig og jer. I nedenstående video beskriver jeg det mere detaljeret.
Video - Gratis afklarende coachingsamtale
4:01 minutter

Hvis du føler, at jeg måske kan være til hjælp, kan du med det samme booke den gratis telefon-samtale ved at klikke på linket herunder

Eller klik her for at kontakte mig direkte. Det er gratis og helt uforpligtende.

.

Bøger om parforhold
7 vaner Frihed med bedre parforhold Partner for livet
Følg på de sociale medier
Videoer
Klik her for at se en række videoer med eksempler på parterapi
Gratis uddrag
fra en af mine bøger


Gratis bog, checklister, tips og nyheder.

New Graphic