Spring til indhold

Sådan får I en ROMANTISK ferie

  • Anslået læsetid: 4 min read

Hjem >> Parforholdet >> Sådan får I en ROMANTISK ferie


Du er kvinde, og du ser måske frem til en pragtfuld sommerferie sammen med din elskede partner, uden forstyrrelser, kun med fred og ro, bare jer to.

Men hvad er dine tidligere erfaringer med romantiske ferier? Det kunne være, at I muligvis kom op at skændes, fordi I ikke kunne finde vej. Eller den ene af jer ville opleve og se en masse, mens den anden hellere bare ville slappe af med en bog ved poolen? Eller den ene ville snakke, og den anden ville sove?

Så hvad kan du gøre for at sikre dig, at I får den dejlige romantiske ferie, I begge to gerne vil have?

Oftest er det ikke selve problemet, der er problemet. Det er derimod MÅDEN, I tackler problemerne på, der er hovedproblemet. Derfor har I måske brug for at lære nogle grundlæggende ”færdselsregler” for parforholdet, inden I er i stand til at få det, I gerne vil have af jeres samvær og samliv.


Mikael Hoffmann


Her kommer ferie-forberedelserne:

– I skal afstemme forventningerne med hinanden INDEN i tager på ferie sammen. Også selv om du TROR, at du ved, hvad din partner gerne vil have, og TROR at din partner ved, hvad du ønsker dig. 1) Find ud af, hvad du vil have. 2) Udtryk det på en hensigtsmæssig måde og på et passende tidspunkt, og 3) Lyt derefter til din partner for at forstå vedkommende (ikke nødvendigvis for at være enige).
Dette gælder selvfølgelig begge veje i et ægteskab.

– Hvis det er romantik, I ønsker jer, vil det nok være en god ide at slukke for teknologien, mens I er af sted. Mobiltelefon, tablet og bærbar er rigtigt gode værktøjer i hverdagen, men er uegnede til at skabe intimitet og romantik.

– Lad være med at tage din partner for givet. Du har formentlig ændret dig, vokset og udviklet dig over tid. Det har din partner med stor sandsynlighed også. Bliv nysgerrig igen som I var i begyndelsen af jeres parforhold. Stil opklarende spørgsmål. Undgå at tale om dagligdags ting, såsom børn og lignende. Lad som om at I er på jeres første date, hvor I skal finde ud af hinanden, og om dette (måske) er noget at bygge videre på….

Smil mere. Sørg for bevidst at smile, når du kigger på din partner, og når I taler sammen.

– Vær legesyg. Hverdagen bliver tit alt for alvorlig og ”voksen”. Faktisk trives både børn og voksne bedst med sjov og leg. Det gælder både på jobbet og i parforholdet – og dermed sagt ikke kun, når I er sammen med børnene.

Undgå at sige ordet DU, medmindre det er i en helt klar og tydelig positiv betydning. Og undgå for alt i verden den springfarlige cocktail: DU. ALTID og ALDRIG.

– Start en ”samler-mani”, hvor du kun samler på positive oplevelser, begivenheder og egenskaber hos din partner. Taknemmelighed er nemlig nøglen til lykke – og til god romantik. Hold øje med din partners adfærd og holdninger, som du virkelig sætter pris på. Fokuser på intentionerne i stedet for på resultaterne. Husk også at fortælle din partner om dine observationer og positive følelser.

– Vær fysisk tæt sammen. Hold i hånden. Kram. Kys. Og gå i seng med hinanden. Prøv at kommunikere din kærlighed på en anderledes måde, end du plejer.

Disse ting vil hjælpe jer godt på vej til at få den romantiske ferie, I begge to med stor sandsynlighed gerne vil have – men der skal arbejdes på projektet, for at det kan lykkes.

Vær klar over, at den partner, du har valgt, er den selvsamme partner, du har valgt at have dine problemer med. Når to forskellige mennesker deler bord og seng, vil der altid på et tidspunkt komme uenigheder og udfordringer. Det sker for alle (sunde) parforhold. Vær derfor opmærksom på, at din partner er forskellig fra dig. Også selv om I har kendt hinanden i mange år, og tror, at I på mange måder er ens og tænker ens.

I skal kommunikere for at kunne forstå hinanden. Det er den eneste sikre måde at få sine ønsker opfyldt på. Forståelse er vigtigere end enighed.

Én ting er sikkert: Intet (bortset fra den indledende forelskelse) kommer af sig selv.

.


Mikael Hoffmann

Vi er afhængige af hinanden.