Parforhold parterapi

Sådan forbereder du dig til sommerferien

dreamstimelarge_32693465Hvad kan man gøre for at få det bedste ud af ferien, både for sig selv, for sin ægtefælle/kæreste og for resten af familien? Hvordan kan man indfri sine store forventninger, og samtidig forebygge konflikter på ferien?

Her er fem gode råd:

1) Forbered jer i god tid

Mange mennesker er meget stressede lige op til ferien. Meget skal ordnes og færdiggøres, inden man kan holde fri. Det kan imidlertid tage helt op til en uge at geare ned efter en hektisk periode på arbejdet. Hav derfor tålmodighed både med dig selv og din partner den første uge af ferien.

2) Småtingene

I ferien er der pludselig blevet tid og overskud til at lægge mærke til ting, som I til hverdag ikke får øje på eller har overskud til at prioritere. Når de små irritationsmomenter dukker op, er det vigtigt i tide at italesætte dem på en ordentlig måde, så de ikke vokser sig til store problemer. Dette kræver nogle holdningsmæssige færdigheder, samt tillid til hinanden.

3) Jeres forskelligheder

Sørg for at afstemme forventningerne med hinanden, inden I tager af sted. Oprindeligt da I forelskede jer, blev I tiltrukket af jeres forskelligheder, men disse forskelle kan også senere give anledning til de største konflikter mellem jer. Derfor er det vigtigt at pleje sig selv, at kende og respektere hinanden, samt at kunne sætte ord på de følelser, der opstår.
www.parforhold-parterapi.dk/forventningsafstemning

4) Ændringer

Du ønsker selvfølgelig ikke selv at blive lavet om på, så lad derfor være med at forsøge at ændre på din partner. Det virker alligevel ikke. Vælg dine kampe med omhu, og kig på dig selv og dine overbevisninger, når du ser din partners mange fejl og mangler(!) 90% af, hvad du får øje på, handler om dig selv og dine projektioner (spejlbilleder), hvorimod kun 10% har noget med din partner at gøre.

5) Gør de ting, du holder af

Når du fokuserer på det, I er gode til og kan lide at lave, vil jeres forhold udvikle sig allerbedst i en positiv retning. Foretag jer ting sammen, som stimulerer jer. Det er den hurtige genvej ind til seksualiteten og intimiteten i jeres forhold. Lad være med at gå for meget op i praktiske trivialiteter på ferien, men brug i stedet tiden til at gøre alting anderledes end I plejer. Eksperimenter med madlavning, sanseindtryk, oplevelser, udflugter og alt muligt andet, I kan lide at lave.

 

Hvis I holder jer disse fem ting for øje, har I chancen for at få en fantastisk ferie, hvor I bliver ladet op, og genfinder den glød og gnist, der i sin tid bragte jer sammen som par.

www.e-pages.dk/lokalavisenfrb/190/10

 

.

Bøger om parforhold
7 vaner Frihed med bedre parforhold Partner for livet
Følg på de sociale medier
Videoer
Klik her for at se en række videoer med eksempler på parterapi
Gratis uddrag
fra en af mine bøger


Gratis bog, checklister, tips og nyheder.

New Graphic