Spring til indhold

Kærlighed er et valg

kærlighed er et valg

Kærlighed

 Ægte kærlighed består af tre elementer, som er lige vigtige:

  1. Forståelse
  2. Hengivenhed
  3. Et valg

Mange tror, at forelskelse og kærlighed er det samme. Men forelskelsen er som bekendt en meget flygtig størrelse. Det er nemlig endorfiner, bio-kemi og psykologi.

KÆRLIGHED er mere end det.

Ægte kærlighed har faktisk ikke så meget med LYST TIL at gøre noget, som det handler om AT VÆLGE at give sin partner det, som partneren gerne vil have. Når begge gør dette, mærker de nemlig kærligheden.

For at kunne give sin partner, må man vide, hvad partneren ønsker sig.

Til dette kræves der

  • motivationen til at ville vide det,
  • forståelsen for hvad det er og hvor vigtigt det er for partneren, samt
  • hengivenhed, når det bliver rigtigt svært at gøre det.

Jo større anstrengelse det er at give, jo større er kærligheden. Især når man ikke har spor LYST til at give partneren det. Enten fordi det føles kunstigt, eller tåbeligt, eller ligegyldigt, eller besværligt, eller alt muligt andet.

 
Klik her for at se flere anmeldelser


Kender du de 5 kærlighedssprog?
www.parforhold-parterapi.dk/parterapi/kommunikation-i-parforholdet/kaerlighedssprog


5:08 minutter


Forklaringen på kærlighed kommer her:

Kærlighed er valget at give din elskede det, som din elskede gerne vil have. Når I begge gør dette, oplever og mærker I kærligheden. Kærlighed har ikke noget at gøre med at modtage eller at have lyst til. Lyst forårsager forelskelse, som hører til i den indledende fase af parforholdet, hvilket normalt varer mellem et par måneder og halvandet år.

Når vi taler om kærlighed, kommer pligt før lyst. Når man vælger at give sin partner det, partneren gerne vil have, og begge gør dette, så kommer lysten efterfølgende. Jo større anstrengelse det er at give sin elskede det, den elskede gerne vil have, jo større kærlighed!

Ofte sker der det, at vi kun giver vores partner det, vi helst selv vil have. Ofte tror vi (fejlagtigt), at dét, vi selv vil have, også er det samme, som alle andre gerne vil have, Men vores følelser snyder os. Især når vi er frustrerede og vrede. Det er derfor, vi bliver nødt til at observere og kommunikere for at forstå.

Kig på, hvad din partner gør for og ved andre. Måske er det præcis det, partneren helst vil have, at der bliver gjort ved ham/hende. Men desværre giver vi for det meste giver andre det, vi selv vil have, og derfor får ingen det, de ønsker sig.

Tal med din partner. Forstå din partner, så det giver mening. Fortæl om, hvad der gør dig glad, men start med at lytte og give. Man kan jo heller ikke sige til en brændeovn, at ”Når jeg har fået varme fra dig, vil jeg give dig brænde”. Det er den anden vej rundt….
.

Her kommer en anden vinkel på, hvad kærlighed er…..

2:03 minutter


Andre artikler om forelskelse og kærlighed:

Hvad er forelskelse?
www.parforhold-parterapi.dk/_parforhold/hvad-er-forelskelse

Kærlighed er et valg
www.parforhold-parterapi.dk/_parforhold/kaerlighed-er-et-valg

Forskellen mellem forelskelse og kærlighed
www.parforhold-parterapi.dk/_parforhold/forskellen-mellem-forelskelse-og-kaerlighed

Kender du dit eget og din partners kærlighedssprog?
www.parforhold-parterapi.dk/_parforhold/kender-du-dit-eget-og-din-partners-krlighedssprog

Kærlighed er 80% vilje
www.parforhold-parterapi.dk/_parforhold/kaerlighed-er-80-procent-vilje

.