Se tingene udefra

Der er nogle markante ligheder mellem at være selvstændig og at have et parforhold.

En af dem er, at for at få succes med begge dele, skal man være i stand til at se tingene fra en andens synsvinkel (fra kundens og fra partnerens) og det kan være særdeles svært.

Jeg selv har klinik-fællesskab på Frederiksberg sammen med en gruppe behandlere, og jeg er rigtig glad for vores samarbejde. Det er nogle dygtige og dejlige mennesker, og vi har det godt sammen.

Lokalerne er ideelle. Beliggenheden er central i København med gode parkeringsmuligheder. Der er venteværelse, flotte høj-loftede klinik-rum, og der er foruden klient-toilet også bade-faciliteter og køkken, Alt er fantastisk godt.


Klik her for at læse artiklen, hvor jeg afslører to hemmeligheder fra parforholdet

Imidlertid viser det sig, at jeg måske er den eneste af os, der rydder op og sørger for, at der ser pænt ud. Jeg selv kommer fra en opvækst på et hotel på Fyn, som mine forældre ejede og drev gennem tredive år.

Det er blevet mig fortalt, at jeg, lige fra jeg kunne gå, hjalp til i forretningen. Fra 12-års alderen havde jeg selvstændige vagter som tjener, hvor jeg tjente mine egne penge, så jeg lærte grundigt håndværket med at få andre mennesker til at føle sig godt tilpas og få omgivelserne til at se ordentlige ud. Måske er dette grunden til, at jeg nu kan konstatere, at jeg nok er den eneste i klinik-fællesskabet, der altid sørger for, at stolene står pænt i venteværelset, at der er frisk vand i vandkanden og rene glas, at der ikke ligger og flyder affald udenfor hoveddøren, at der hver dag er rene håndklæder, at der ikke er bremsespor i toiletkummen osv.

Måske er holdningen blandt de andre, at når vi nu betaler for rengøring en gang om ugen, så må det da bare være i orden. Eller også er hver især mest optaget af sin egen klient-behandling, og kan ikke se helheden.

Jeg ved, hvor vigtigt og tillidsskabende det er, at man får et godt indtryk, når man kommer et nyt sted. Hvis gæsterne på mine forældres kro ikke havde følt sig godt tilpas, og tydeligt kunne se, hvor ordentligt og rent der var, havde de måske ikke haft lyst til at komme tilbage år efter år, eller at anbefale dette hotel til deres venner frem for så mange andre hoteller.


Psst… Gør som flere end 1.600 andre besøgende på denne hjemmeside om parforhold allerede har gjort. Tilmeld dig mit nyhedsbrev, som trin for trin vil vise dig, hvordan du får dig det parforhold, du ønsker dig og længes efter.


Jeg tror, at en af grundene til, at jeg har så stor succes med min forretning og praksis er, at jeg er meget omhyggelig med at sætte mig ind i, hvordan tingene ser ud udefra. At forstå, hvordan tingene opfattes fra den andens synsvinkel, at gøre en ekstra indsats for at tingene er i orden, samt at give en lille ekstra service, der virkelig kan mærkes af kunden.

Nøjagtig det samme gør sig gældende med et parforhold. Eller sådan burde det i det mindste være.

Man skal kunne se verden fra partnerens synsvinkel, også selv om man er uenig. Man skal kunne give partneren det, som partneren gerne vil have, for når begge to gør det, oplever de kærligheden.

Man må aldrig tage hinanden for givet. Ofte sker der det, at man kun ser tingene fra sin egen synsvinkel, og gør det ved andre, som man selv synes er vigtigst, rigtigst og bedst. Hvis begge gør dette i parforholdet (og alle mulige andre steder), er grundlaget imidlertid skabt for misforståelser, misfortolkninger, skuffede forventninger og frustrationer.

Der skal hele tiden gøres en indsats og gives en lille ekstra service fra begge parters side, for at man føler sig godt tilpas, tryg, tillidsfuld og har respekt for sin partner på en sund måde.

Man skal kunne værdsætte, rumme, acceptere og anerkende hinanden på en god måde. Det er den eneste sikre måde, at man selv kan føle sig værdsat, rummet, accepteret og anerkendt på, og dermed mærke kærligheden.

Det er ikke umuligt at få en succesfuld forretning eller et succesfuldt parforhold. Man skal bare vide, hvordan det skal gøres.

Måske skal nye strategier læres.

Måske skal gamle uhensigtsmæssige vaner erstattes af nye.

Selvfølgelig kan det være svært. Hvis det havde været let, havde man jo gjort det for længst. Og hvis man havde vidst, hvordan det skulle gøres, havde man jo vidst det. Før man ved det, ved man det ikke. Efter bevidstheden om det, skal der gøres en indsats. Det gælder både som selvstændig og i parforholdet.
.

Se også www.parforhold-parterapi.dk/_parforhold/parforhold-og-salgsbranchen

Har du brug for gode råd og hjælp til dit parforhold, så klik her (eller ring til mig på telefon 21 79 18 50)

.

 

Skrevet af Mikael Hoffmann
Mikael Hoffmann er fra 1959. Siden 1994 har han drevet selvstændig virksomhed som par-coach, psykoterapeut, rådgiver, foredragsholder og mentor-coach. - Uddannet og certificeret psykoterapeut, samt Havening chok-traume-terapeut. - Mikael coacher og arrangerer workshops, kurser og foredrag i hele landet. - Læs mere om ham på www.parforhold-parterapi.dk/om-mikael-hoffmann