Er summen af laster og problemer altid lige stor?

Flere gange har jeg hørt ovenstående bemærkning, men jeg hæfter mig ved, at den uden undtagelse altid kommer fra mennesker, der selv har nogle laster, de ikke er helt stolte ved. Det virker, som om de prøver at retfærdiggøre deres usunde eller uetiske adfærd, og at de mener, at det alligevel ikke nytter at ændre noget.

Summen er konstant

dreamstimesmall_31884161Min erfaring er, at det er rigtigt, at summen af lasterne er konstant – hvis man ikke forandrer eller udvikler sig.

Hvis man holder fast i gamle holdninger og overbevisninger, vil intet ændre sig. Noget andet vil helt sikkert blot erstatte det, man stopper med.

Det vil sige at man bliver ved med at have brug for smertelindring, for at kunne holde livet ud. Hvis man fx er overvægtig, og ikke arbejder med årsagen til, at man spiser for meget, vil ingen kure hjælpe noget som helst.

Kroppen og underbevidstheden vil arbejde intenst på at opretholde status quo (det beskyttende fedtlag), og hvis man ikke kan polstre sig på den ene måde, finder underbevidstheden bare på noget andet, der kan isolere en fra omverdenen.


Klik her for at læse artiklen, hvor jeg afslører to hemmeligheder fra parforholdet

Det samme gør sig gældende med tobak, spiritus, fjernsynskiggeri osv. Hvis man har brug for en last, for ikke at mærke sig selv, holder man godt fast for ikke at ændre noget.

Det er først i det øjeblik, at smerten ved uhensigtsmæssigheden bliver tilstrækkelig stor, at motivationen til at ændre noget måske kan overgå denne smerte.

Man sætter jo heller ikke lysregulering op i et lyskryds, medmindre der har været et par dødsulykker…


Psst… Gør som flere end 1.600 andre besøgende på denne hjemmeside om parforhold allerede har gjort. Tilmeld dig mit nyhedsbrev, som trin for trin vil vise dig, hvordan du får dig det parforhold, du ønsker dig og længes efter.


Livets teater

Det viser sig desværre for ofte, at en skilsmisse svarer til at skifte teater og skuespillere, i stedet for at få manuskriptet på stykket skrevet om.

Hvis du ikke bryder dig om dit livs teaterstykke, og du ikke får skrevet manus om, risikerer du med stor sandsynlighed at spille det samme stykke igen og igen. Uanset hvilken scene, du står på, og hvem de andre skuespillere er.


6:09 minutter

Har du brug for gode råd og hjælp til dit parforhold, så klik her (eller ring til mig på telefon 21 79 18 50)

Se også artiklen på Lovecast
www.lovecast.dk/2017/02/19/summen-problemer-konstant/
.

Skrevet af Mikael Hoffmann
Mikael Hoffmann er fra 1959. Siden 1994 har han drevet selvstændig virksomhed som par-coach, psykoterapeut, rådgiver, foredragsholder og mentor-coach. - Uddannet og certificeret psykoterapeut, samt Havening chok-traume-terapeut. - Mikael coacher og arrangerer workshops, kurser og foredrag i hele landet. - Læs mere om ham på www.parforhold-parterapi.dk/om-mikael-hoffmann