Detaljeorienteret eller målrettet

Tanker på vandring

På årets vandring på Hærvejen stødte jeg en dag på nogle buske med bær. Det fik mig til at tænke på et billede, jeg bruger i mit arbejde til at forklare en af de forskelle, der er mellem det feminine og det maskuline i alle mennesker, nemlig forskellen mellem detaljeorienteret og målrettet kommunikation.

De fleste mænd indeholder mest af den maskuline og rationelle energi, og de fleste kvinder indeholder mest af den feminine og følelsesmæssige energi. Begge dele er lige værdige, men vidt forskellige. Og manden og kvinden bør være ligeværdige i parforholdet.

Hvorfor elsker nogle mennesker at snakke i detaljer, når andre ikke gør det? Begge kommunikationsformer stammer imidlertid fra menneskets krybdyr-hjerne fra urtiden, hvor vi var jægere og samlere. Når en kvinde fandt et godt sted med nødder og bær, var det nødvendigt for stammens overlevelse, at hun præcist kunne beskrive, hvor det var, for at de andre kvinder kunne finde det. Der skulle mange detaljer om sted, floder, træer og så videre til, for at det kunne forstås og huskes.


Klik her for at læse artiklen, hvor jeg afslører to hemmeligheder fra parforholdet

For mænd var det derimod fokus på en bestemt ting, nemlig byttedyret, der bragte mad til familien. Manden ville blive distraheret med al den snak om vind og vejr. Han skulle have fuld fokus på én ting, og lukke alt andet ude. Ellers ville aftensmaden slippe væk.

Derfor har mænd og kvinder (det maskuline og det feminine) forskellige måder at kommunikere på. Det er vigtigt at være bevidst om forskellene, og være klar over og respektere, at andre måske har en anden måde at kommunikere på. Hvis vi ikke kan respektere og acceptere hinandens forskelle, kan det gå rivende galt.

For den feminine hjerne er alle detaljerne vigtige og alting hænger sammen. Så når manden forstår og husker denne forskel, kan han bedre rumme, at hans kvinde insisterer på at fortælle mange flere detaljer, end han finder nødvendigt.

For den maskuline hjerne er overblik og ro vigtigt. Kun denne ene ting tæller. Det skal kvinden forstå og huske på, når hun i sine følelser har svært ved at rumme, hvorfor manden ikke vil lytte til hende.

Bevidstheden om, at vi er forskellige, kan give et godt parforhold. Vi behøver ikke at være enige, men forståelse og accept er vigtigt.


Psst… Gør som flere end 1.600 andre besøgende på denne hjemmeside om parforhold allerede har gjort. Tilmeld dig mit nyhedsbrev, som trin for trin vil vise dig, hvordan du får dig det parforhold, du ønsker dig og længes efter.3:50 minutter

Har du brug for gode råd og hjælp til dit parforhold, så klik her (eller ring til mig på telefon 21 79 18 50)

.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.

Tanker på vandring! Kærlighedens veje og vildveje.
Langdistancevandring – med refleksioner uden filter.
Flere videoer på www.parforhold-parterapi.dk/tanker-paa-vandring

 

.

 

Skrevet af Mikael Hoffmann
Mikael Hoffmann er fra 1959. Siden 1994 har han drevet selvstændig virksomhed som par-coach, psykoterapeut, rådgiver, foredragsholder og mentor-coach. - Uddannet og certificeret psykoterapeut, samt Havening chok-traume-terapeut. - Mikael coacher og arrangerer workshops, kurser og foredrag i hele landet. - Læs mere om ham på www.parforhold-parterapi.dk/om-mikael-hoffmann