Spring til indhold

Spørgsmål#30 – Hvad er vi NØDT til?

 Har du nogen sinde hørt nogen sige: “Jeg er nødt til at….” ?
Måske siger og mener du det selv? Men hvad er vi egentlig NØDT til?
Kun fem ting! Resten er valg.
Vi er NØDT til at:

  • at trække vejret
  • at drikke
  • at spise
  • at komme af med det igen
  • og at sove

Resten i livet er valg. Vi vælger selv vores bolig, vores tøj, vores job, hvem vi vil være sammen med, hvad vi spiser, hvad vi ikke spiser, vores land, vores ægtefælle, hvordan vores børn opfører sig osv.

Alt andet i livet er valg

Du vælger eksempelvis din påklædning. Du vælger, hvad du vil spise og drikke. Du vælger om du vil gå en tur. Du vælger din partner, dit job, din bolig, og så videre.
Hvem var det der valgte om du ville gå i skole eller ej? Hvem valgte om du ville løbe hjemmefra eller ej? Hvem valgte den uddannelse, du tog? Hvem valgte at sende ansøgningen og møde op på jobbet? Hvem valgte at købe en bil eller et hus? Hvem valgte den opdragelse, du gav dine børn? Hvem valgte om du ville bruge dine penge på øl, cigaretter eller pension?

Du vælger også, om du ønsker at lære at sætte sunde naturlige grænser i dit parforhold og over for dine børn. Du vælger om du vil blive i parforholdet, og forbedre det, eller om du ønsker at blive skilt. Du vælger også om du vil være her eller ej. Nogle vælger at kaste sig ud fra en bro eller spise et glas fyldt med piller. Det er alt sammen valg.

Når vi har bevidstheden om det at vælge, så vælger vi også, hvilken slags liv, vi vil have. Hvilken type samliv, vi ønsker med vores partner, osv.

 
Klik her for at se flere anmeldelser

Det er et spørgsmål om vide, hvad man skal gøre, og så få det gjort. Det ved man af gode grunde ikke, før man ved det. Det kommer også an på hvor meget tid du vil investere i selv at finde ud af det hen ad vejen. Nogle gange kan det imidlertid være en god idé at konsultere en, som har trådt stierne i forvejen, og som kender vejen. Det skal helst være en professionel, og ikke bare en nabo eller en god ven. Hvis min bil siger underlige lyde, spørger jeg ikke min nabo, om han kan fixe det. Han er flink og rar, og jeg stoler på ham, men han har altså ikke forstand på biler, for han er tandlæge. Så jeg vælger at køre til en mekaniker, for at få lavet bilen.

Jeg selv har også min egen coach og supervisor. Grunden er, at ingen kan se sig selv. Hvis det havde været nemt, let og gennemskueligt, havde vi jo gjort det for længst.

Så der er kun fem ting, vi er NØDT til at gøre. Alt andet er valg, med deres tilhørende konsekvenser.

02:46 minutter

Klik også ind på YouTube Playlisten “Spørgsmål & Svar” (eller Kategorien med Spørgsmål & Svar her på hjemmesiden), hvor jeg på min langdistancevandring i sommeren 2018 optog flere end 50 korte videoer.
.


.