Sommerferie uden skænderier

sommerferie for parSkuffede forventninger

💥ONLINE-parterapi: Se www.parforhold-parterapi.dk/online
Ring på telefon 21 79 18 50 for flere oplysninger og en gratis samtale.
.
Ideen med at holde ferie og rejse sammen som familie er at slappe af, koble fra og komme væk fra hverdagens travlhed og stress. Det bør at være en tid, hvor du og din partner kan genoplive og nære flammen mellem jer.

Dog ender det nogle gange med det modsatte, når man pludselig skal tilbringe meget tid tæt sammen. Da I jo er mere intensivt sammen, kan gnidningerne øges, og i værste fald kan jeres ferie blive ødelagt – og måske endda ende med skilsmisse.

Her er tre tips til, hvordan I bedst kommer igennem ferien som familie og par:

  • Kommunikation
  • Stop stoltheden
  • Afstem jeres forventninger💥 Corona-virus! 💥

I mere end 10 år har jeg haft stor erfaring og succes med online-parterapi - både i hele det danske kongerige og i udlandet.
Jeg har brug enten Skype eller et andet medie - afhængigt af hvad der passede klienterne bedst.
.
Klik her for at læse min artikel om hjemme-karantæne og parforholdet.
.
Online-parterapi: Læs mere på www.parforhold-parterapi.dk/online

Kommunikation

Når I på ferien snakker sammen, er det en god idé at starte sætninger med ordet “Jeg” i stedet for “Du”. Hvis du bruger du-formen, kaster du dine ting over på din partner. Begynd i stedet sætningerne med ”Jeg har det…” eller ”Jeg bliver skuffet/vred/ked af…” for at give udtryk for dine behov. Tal ud fra dig selv.

Når du har udtrykt dig (kort), skal du derefter lytte til din partner for at FORSTÅ vedkommende. Du vil jo selv gerne lyttes til og blive forstået, ikke? Så det gælder for jer begge to.

Øv jer inden I tager af sted – på samme måde som man har brandøvelser INDEN der udbryder brand…..

Stop stoltheden

Vær ikke for stolt til at række hånden ud, hvis I kommer op at skændes. Et skænderi kan i værste fald føre til, at ingen af partnerne snakker samme i flere dage, hvilket ikke er til gavn for nogen. Ræk derfor hånden ud til din partner for at skabe bedre stemning imellem jer i den gode feries tjeneste.

Hvis du kun kan vælge EN af tingene, hvad foretrækker du så: At få RET eller at få KÆRLIGHED?

Afstem jeres forventninger

Har I forskellige forventninger til jeres ferie, som I ikke har fået afstemt, ender én af jer (eller måske begge to) med at blive skuffede. Hvis den ene af jer ønsker at tage på storbyferie fyldt med aktiviteter, og den anden drømmer om afslapning på stranden, vil det helt sikkert give problemer. Det er vigtigt, at få sat ord på sine ønsker og behov på en hensigtsmæssig måde.
Dette er det bedste udgangspunkt til at få en fantastisk ferie med din partner og familie.

Hvorfor holder vi ferie?


6:28 minutter


💥 Corona-virus 💥 og hjemme-karantæne

.
Vi har en speciel og meget anderledes situation i Danmark lige nu, hvor næsten alt er lukket ned. Mange er sendt hjem på ufrivillig orlov, og ingen ved med sikkerhed, hvor længe det kommer til at vare. Dette i sig selv kan godt lægge et voldsomt pres på familien og parforholdet. Samtidig er man pludselig meget tæt på hinanden med en trussel mod helbredet hængende over hovedet.
.
Det er vigtigt at gøre sig klart, at hjemme-karantæne ikke vil føles som ferie. En ferie har jo af gode grunde en aftalt tidsmæssig afgrænsning, inden man skal tilbage på arbejde igen. Den nuværende hjemme-karantæne er nærmere som en ”tidsubestemt dom”, og det kan være hårdt psykisk og følelsesmæssigt. Usikkerhed kan skabe utryghed, hvilket lægger ekstra pres på relationerne derhjemme. Se www.parforhold-parterapi.dk/parterapi/psykologi/corona-derfor-lider-parforholdet.
.

Udvidet åbningstid

Et af mine specielle tiltag er, at jeg har valgt at udvide åbningstiden, i hvilket vi er online. Det betyder, at vi hver især sidder hjemme uden fysisk kontakt. Klik her for at bestille tid.
.
Så hvis der er brug hjælp til parforholdet, så ring til mig på telefon 21 79 18 50


Links til fire andre områder inden for parforhold:

Et godt parforhold

Kommunikation i parforholdet

Krise i parforholdet

Misforståelser i parforholdet


Links til andre artikler om parforhold (de seks af dem ses herunder):

Klik på linket herover for at hoppe direkte til artiklen
Brug F5-tasten (eller genopfrisk siden) for at se andre artikler.


Husk også at koble af umiddelbart før og efter ferieturen, så overgange arbejdsliv/ferie ikke bliver for voldsom.

Klik her for at se, hvordan du over telefonen får en gratis afklarende coaching-samtale med mig!

.

 

Skrevet af Mikael Hoffmann
Mikael Hoffmann er fra 1959. Siden 1994 har han drevet selvstændig virksomhed som par-coach, psykoterapeut, rådgiver, foredragsholder og mentor-coach. - Uddannet og certificeret psykoterapeut, samt Havening chok-traume-terapeut. - Mikael coacher og arrangerer workshops, kurser og foredrag i hele landet. - Læs mere om ham på www.parforhold-parterapi.dk/om-mikael-hoffmann