Ferietid kan blive til krisetid

Ferie og kriseParforholdet i krise

Ferie er anderledes end hverdag. Sådan skal det selvfølgelig også helst være. Men samværet med familien i mange timer hver dag og tæt sammen, kan sætte relationerne under pres. Både mellem de voksne, og mellem børn og voksne.

Uanset om I er i eget sommerhus eller et andet kendt sted, kan et nyt og måske ukendt feriested for de fleste mennesker være en stressfaktor. Oven i alt det er der så den anderledes og tættere måde at være sammen på i en længere periode end blot en normal weekend i løbet af året.

Det bedste råd til en god ferie er, at I har fokus på kommunikationen mellem jer. Både før, under og efter ferien. Har I omhyggeligt afstemt forventningerne, så I FORSTÅR hinanden? Forståelse er nemlig betydeligt vigtigere end at være enige. Er alle på holdet (i familien) blevet hørt og forstået? Er der taget behørigt hensyn til den enkelte, så ingen føler sig tromlet ned? Er dette et samlet og samlende projekt, eller er det ren prestige, – eller reparation af dårlig samvittighed over manglende samvær og nærvær i hverdagen?

Børnene skal naturligvis ikke bestemme, hvor I skal hen på ferie, men det er vigtigt at alle bliver hørt og inkluderet. Vær opmærksomme på ikke hverken at lade ferieugen/ugerne være en tæt perlerække af aktiviteter, eller at overlade alt til tilfældigheder. En passende blanding af planlægning og spontanitet giver ofte det bedste resultat. I skal også huske at afsætte tid til samværet, hvor I blot ER, uden at skulle noget bestemt.

FerietidVær endvidere opmærksomme på, at I også begge to får lejlighed til hver for sig at trække jer lidt tilbage for jer selv en gang imellem. Måske tager den ene sig af børnene, mens den anden (i en kortere periode) gør noget for sig selv.

Hvis det er muligt, skal I voksne også sørge for alenetid (eller voksen-tid), så I kan finde hinanden og afbalancere relationen mellem jer. Lad være med at vente til om aftenen, når ungerne sover og I er dødtrætte. I skal kunne lade batterierne op sammen, så I kan støtte hinanden, hvilket bør være med til at skabe tillid, tryghed og respekt for hinanden.

Ofte er der store forventninger forbundet med en ferie, fordi man i den grad trænger til pause, forandring og opladning. Derfor er det vigtigt med en vis portion forberedelse og realisme – sammen med forventningens glæde.


Psst… Gør som flere end 1.700 andre besøgende på denne hjemmeside om parforhold allerede har gjort. Tilmeld dig mit nyhedsbrev, som trin for trin vil vise dig, hvordan du får dig det parforhold, du ønsker dig og længes efter.


Hvis det første er gået galt, eller situationen har udviklet sig i en uudholdelig retning, kan der måske være behov for hjælp udefra, for at få redt trådene ud og helet sårene. Jeg tilbyder jer en gratis afklarende coaching-samtale, som jeg beskriver i nedenstående video.
Video - Gratis afklarende coachingsamtale
4:01 minutter

Klik her for at kontakte mig for at bestille en tid til den gratis samtale.
.

.

Skrevet af Mikael Hoffmann
Mikael Hoffmann er fra 1959. Siden 1994 har han drevet selvstændig virksomhed som par-coach, psykoterapeut, rådgiver, foredragsholder og mentor-coach. - Uddannet og certificeret psykoterapeut, samt Havening chok-traume-terapeut. - Mikael coacher og arrangerer workshops, kurser og foredrag i hele landet. - Læs mere om ham på www.parforhold-parterapi.dk/om-mikael-hoffmann