Parforhold parterapi

Ferietid kan blive til krisetid

Ferie og kriseFerie er anderledes end hverdag. Sådan skal det selvfølgelig også helst være. Men samværet med familien i mange timer hver dag og tæt sammen, kan sætte relationerne under pres. Både mellem de voksne, og mellem børn og voksne.

Første stresspunkt er selve optakten til ferieperioden. Hvis man på arbejde skal nå en masse inden deadline, kan lunten blive kort og rummeligheden forsvinde. Samtidig er der de konkrete ferieforberedelser oveni.

Næste udfordring er transporten til feriemålet. Hvis det foregår mange timer i en steghed bil eller i en sammenmast flyvemaskine med masser af ventetid, kan det godt tage ”pynten” af de fleste.

Dernæst er der feriestedets omgivelser. Med mindre det drejer sig om eget sommerhus eller et andet kendt sted, kan et nyt og ukendt feriested for de fleste mennesker være en stressfaktor. Oven i alt det er der så den anderledes og tættere måde at være sammen på i en længere periode end blot en normal weekend i løbet af året.

FerietidDet bedste råd til en god ferie er, at I har fokus på kommunikationen mellem jer. Både før, under og efter ferien. Har I omhyggeligt afstemt forventningerne? Er alle blevet hørt og forstået? Er der taget behørigt hensyn til den enkelte, så ingen føler sig tromlet ned? Er dette et samlet og samlende projekt, eller er det ren prestige, – eller reparation af dårlig samvittighed over manglende samvær og nærvær i hverdagen?

Børnene skal naturligvis ikke bestemme, hvor I skal hen på ferie, men det er vigtigt at alle bliver hørt og inkluderet. Vær opmærksomme på ikke hverken at lade ferieugen/ugerne være en tæt perlerække af aktiviteter, eller at overlade alt til tilfældigheder. En passende blanding af planlægning og spontanitet giver ofte det bedste resultat. I skal også huske at afsætte tid til samværet, hvor I blot ER, uden at skulle noget bestemt.

Ofte er der store forventninger forbundet med en ferie, fordi man i den grad trænger til pause, forandring og opladning. Derfor er det vigtigt med en vis portion forberedelse, realisme og respekt for hinanden.

 


Lokalavisen 13-07 ferietid er krisetid

Læs artiklen i Lokalavisen Frederiksberg på http://ftp-lokalavisen-frb.dk/arkiv/1030/#p=11 på side 11.


Se video med et tilbud om en gratis afklarende coaching-samtale
Video - Gratis afklarende coachingsamtale
4:01 minutter https://youtu.be/j0LW6nN2pTc

Klik på knappen herunder for at booke den gratis telefon-samtale

Eller klik her for at kontakte mig.

.

Bøger om parforhold
7 vaner Frihed med bedre parforhold Partner for livet
Følg på de sociale medier
Videoer
Klik her for at se en række videoer med eksempler på parterapi
Gratis uddrag
fra en af mine bøger


Gratis bog, checklister, tips og nyheder.

New Graphic