Parforhold parterapi

Ferietid kan blive til krisetid

Ferie og kriseFerie er anderledes end hverdag. Sådan skal det selvfølgelig også helst være. Men samværet med familien i mange timer hver dag og tæt sammen, kan sætte relationerne under pres. Både mellem de voksne, og mellem børn og voksne.

Uanset om I er i eget sommerhus eller et andet kendt sted, kan et nyt og måske ukendt feriested for de fleste mennesker være en stressfaktor. Oven i alt det er der så den anderledes og tættere måde at være sammen på i en længere periode end blot en normal weekend i løbet af året.

Det bedste råd til en god ferie er, at I har fokus på kommunikationen mellem jer. Både før, under og efter ferien. Har I omhyggeligt afstemt forventningerne, så I FORSTÅR hinanden? Forståelse er nemlig betydeligt vigtigere end at være enige. Er alle på holdet (i familien) blevet hørt og forstået? Er der taget behørigt hensyn til den enkelte, så ingen føler sig tromlet ned? Er dette et samlet og samlende projekt, eller er det ren prestige, – eller reparation af dårlig samvittighed over manglende samvær og nærvær i hverdagen?

Børnene skal naturligvis ikke bestemme, hvor I skal hen på ferie, men det er vigtigt at alle bliver hørt og inkluderet. Vær opmærksomme på ikke hverken at lade ferieugen/ugerne være en tæt perlerække af aktiviteter, eller at overlade alt til tilfældigheder. En passende blanding af planlægning og spontanitet giver ofte det bedste resultat. I skal også huske at afsætte tid til samværet, hvor I blot ER, uden at skulle noget bestemt.

FerietidVær endvidere opmærksomme på, at I også begge to får lejlighed til hver for sig at trække jer lidt tilbage for jer selv en gang imellem. Måske tager den ene sig af børnene, mens den anden (i en kortere periode) gør noget for sig selv.

Hvis det er muligt, skal I voksne også sørge for alenetid (eller voksen-tid), så I kan finde hinanden og afbalancere relationen mellem jer. Lad være med at vente til om aftenen, når ungerne sover og I er dødtrætte. I skal kunne lade batterierne op sammen, så I kan støtte hinanden, hvilket bør være med til at skabe tillid, tryghed og respekt for hinanden.

Ofte er der store forventninger forbundet med en ferie, fordi man i den grad trænger til pause, forandring og opladning. Derfor er det vigtigt med en vis portion forberedelse og realisme – sammen med forventningens glæde.


7 vaner som ødelægger parforholdJeg har skrevet en lille kort bog om de 7 mest almindelige dårlige vaner i parforhold. Den vil jeg gerne forære dig (som PDF-fil). Klik her for at skrive dig op til at modtage den – helt gratis.

Den indeholder både problematikker, deres løsning, nyttige kommunikations-værktøjer og case-stories.


Hvis det første er gået galt, eller situationen har udviklet sig i en uudholdelig retning, kan der måske være behov for hjælp udefra, for at få redt trådene ud og helet sårene. Jeg tilbyder jer en gratis afklarende coaching-samtale, som jeg beskriver i nedenstående video.
Video - Gratis afklarende coachingsamtale
4:01 minutter https://youtu.be/j0LW6nN2pTc

Hvis du føler, at jeg måske kan være til hjælp, kan du booke den gratis telefon-samtale ved at klikke på linket herunder

Eller klik her for at kontakte mig direkte. Det er gratis og helt uforpligtende.

.

Bøger om parforhold
7 vaner Frihed med bedre parforhold Partner for livet
Følg på de sociale medier
Videoer
Klik her for at se en række videoer med eksempler på parterapi
Gratis uddrag
fra en af mine bøger


Gratis bog, checklister, tips og nyheder.

New Graphic