Spring til indhold

Mænd og kvinder er forskellige

  • Anslået læsetid: 4 min read

Der er stor forskel på kvinder og mænd. MEGET stor forskel.

Hjem >> /parforhold >> /misforstaelser parforhold >> Mænd og kvinder er forskellige


Ofte får vi problemer i parforholdet, fordi vi TROR, at vi er mere ens, end vi reelt er. I forelskelsesfasen indledningsvis føler vi os meget ens, men når endorfinerne ikke ruller mere, vil misforståelserne opstå, hvis vi bliver ved med at tro, at vi har de samme opfattelser og holdninger.

– Manden er glad, når hans kvinde er glad.
– Kvinden er glad, hvis hendes mand forstår, når hun er ked af det.

Skuespillere

Et billedligt eksempel på forskellen mellem kvinder og mænd er skuespillere. Da jeg første gang skulle bruge nogle folk til mine instruktionsvideoer om parforhold, gik det op for mig, at det ikke skulle være skuespillere fra et teater.

scenen skal man bruge store armbevægelser og kraftig mimik – og tale højt – for at blive hørt og forstået selv på bageste række.

For filmskuespillere er det helt anderledes. Med et kamera helt oppe i ansigtet, er det de bittesmå forandringer i ansigtstrækkene og den lave stemme, der gør hele forskellen. Sådan noget skal man bare vide. Ellers går det galt.

værdier i parforhold

På samme måde kan jeg heller ikke skrive direkte af fra min video om denne artikel, for hvis jeg gjorde, ville det virke rodet, usammenhængende og uprofessionelt.
Hvis jeg på den anden side læste dette manuskript op foran kameraet, ville det virke kunstigt – og uprofessionelt.

Når man i et parforhold vil det bedste for hinanden og sig selv – og forsøger at lave partneren om, skaber det frustrationer og vrede. Ingen bryder sig om mod sin vilje at blive lavet om.


Mikael Hoffmann


Det værste

Noget af det værste, man kan sige til sin partner, er:

  • ”Det må du da kunne regne ud!”
  • ”Du kan da nok forstå at…”
  • “Hvorfor fatter du ikke at…”

Hvis partneren har en helt anden opfattelse, er det temmelig respektløst at udtrykke sig på den måde. Hvis begge så står fast på deres, kan det blive rigtigt svært.

6:17 minutter

At gøre noget andet

Når der er problemer i parforholdet, vil det nok være en god idé at gøre noget ANDET, end dét, man har gjort hidtil. Man kan sjældent bruge de samme strategier til at løse de problemer, der skabte dem. Dette ANDET kan enten være ukendt, eller det kan føles både kunstigt og helt forkert.

Men det er vilkårene, hvis man vil lære nogle konkrete kommunikations-teknikker og -metoder til at skabe forståelse, der giver mening. Hvis hver især derimod føler sig RIGTIGST, og har en stærk følelse af at partneren er FORKERT, kommer man ingen vegne.

Guitaren, klaveret og trompeten

Et andet billedligt eksempel på dette, er hvis den ene i parforholdet er en ”guitar”, og den anden er et ”klaver”, skal de jo heller ikke begge to være en ”trompet” for at give musik. Derimod skal guitaren have flere strenge at spille på, og klaveret flere tangenter. SÅ kan der komme smuk musik ud af det – når de har øvet sig tilstrækkeligt længe.

Konkrete metoder og strategier

Heldigvis findes der i parterapien helt konkrete metoder og strategier, der skaber trygge, faste rammer, inden for hvilke man kan udtrykke sig helt frit og åbentuden at såre hinanden eller komme galt af sted. Det drejer sig om nogle grundlæggende værdier i parforhold, som er universelle.

Parterapeuten kan lære jer disse ”færdselsregler”, og dernæst skal de øves, så de sidder godt fast og bliver til gode vaner, man automatisk griber til, når situationen spidser til. I skal forventningsafstemme med hinanden og prioritere de vigtigste ting først.

4:15 minutter

Forstærk og udbyg Forståelse, Samhørighed og Mening i parforholdet!
Genskab tilliden, trygheden og respekten for hinanden.

 


Links til tre andre områder inden for parforhold:

Et godt parforhold

Kommunikation i parforholdet

Krise i parforholdet


Links til andre artikler om misforståelser i parforhold:


Afvist

Perfektionisme

Samme fejl

Ubevidste skader

Morsomt

Økonomi

Forelskelse

Kompliceret

Skjulte signaler

Forbedre

Mars og Venus

Myter

Økonomisk snyd

Klik på linket herover for at hoppe direkte til artiklen.

.


Mikael Hoffmann

Vi er afhængige af hinanden.