Spring til indhold

Valentinsdag

  • Anslået læsetid: 2 min read

Kærlighed!

Hjem >> Parforholdet >> Valentinsdag


Hvert år den 14. februar er det Valentinsdag. Den er kendt som “de elskendes helligdag”. På denne dag udveksler mange par blomster, kort, chokolade og andre former for kærlige gaver.

Afholdelse af Valentinsdag i Danmark er en relativt ny tradition. I USA, hvor Valentine's Day er mere populært end i Danmark, bliver der hvert år sendt 192 millioner valentinskort.

dreamstimesmall_24994118Legenden fortæller, at da kejser Claudius II beordrede romerske soldater til ikke at gifte eller forlove sig, trodsede den romerske præst Valentin dette dekret og fortsatte med at vie unge soldater. Han blev arresteret og henrettet ved halshugning den 14. februar. Den romerske-katolske kirke udnævnte ham efter hans død til helgen som Sankt Valentin. Valentinsdag blev indført af pave Gelasius i år 496.

Men skal vi kun kysse og kramme en enkelt dag om året?

Undersøgelse

En analyse, som YouGov lavede for chokoladevirksomheden Anthon Berg i 2014, viser, at halvdelen af danskerne ønsker flere kys og kram til hverdag.


Mikael Hoffmann


I undersøgelsen svarer 49 procent ja til spørgsmålet: “Ville du ønske, at du og din kæreste/samlever havde mere fysisk kontakt i hverdagen (ikke kun sex, men al form for berøring, kram og kærtegn)?”

Blandt de 18-34-årige ønsker 57 procent, at de havde mere fysisk kontakt med deres kæreste i hverdagene. 54 procent af de 35-54-årige har samme ønske, mens kun 38 procent af danskerne over 55 år vil have flere kys og kram i dagligdagen, end de i forvejen får.

Se også www.avisen.dk/saadan-vil-maend-fejre-valentinsdag_308050.aspx med interview om Valentinsdag i www.avisen.dk

Så selv om det er Valentinsdag på lørdag, er det måske en god ide også årets øvrige 364 dage at huske at give hinanden gaver, anerkendende ord, tid til hinanden, tjenester og fysisk berøring. (se kærlighedssprogene http://www.parforhold-parterapi.dk/_parforhold/parterapi/kaerlighedssprog) Det vil gøre mange ting lettere for alle.

Klik her - for at læse min artikel med 5 konkrete handlinger, der opbygger tillid og tryghed i parforholdet.


Mikael Hoffmann

Vi er afhængige af hinanden.


.