Spring til indhold

Beredskabsplaner i parforholdet

  • Anslået læsetid: 2 min read

beredskabsplanerNødplaner

Hjem >> Parforholdet >> Beredskabsplaner i parforholdet


De fleste steder har man nødplaner, hvis noget skulle gå galt. Det kan være brandplaner, evakueringsplaner, terrorplaner osv.

Men hvad har man i parforholdet, hvis tingene pludselig spidser til? De fleste steder: Ingenting. Man tager tingene, som de kommer, og ofte er det et skænderi og sure miner, der bliver resultatet af uoverensstemmelser.

Her er imidlertid en konkret plan for, hvad man kan gøre, hvis der pludselig kommer uro i maven og følelserne over noget, som partneren har gjort.


Mikael Hoffmann


Øve sig

Og ligesom alle mulige andre beredskabsplaner, skal dette øves en gang imellem i hverdagen, for at kunne fungere tilfredsstillende, når det rigtigt går løs.

  1. Sig: “Jeg har brug for at tale med dig!”
  2. “På en skala fra 1 til 5 (hvor 1 er en hyggelig snak, og 5 er lige før at man slår partneren ihjel), ligger jeg på en <3-er>” (eller et andet sted, blot for at markere hvor vigtigt det er. Det må aldrig ALTID være en 5-er, for så er det ligesom “Ulven kommer”)
  3. “Hvornår vil det passe dig, at vi taler sammen?”

Partneren skal mærke efter, hvad der passer bedst. Hvis man hører, at det er 5 på skalaen, skal ting skubbes til side for at tale lige NU – eller så hurtigt som muligt. Hvis det er 1 eller 2, kan det måske vente til om aftenen eller i weekenden.

Klik her - for at læse min artikel med 5 konkrete handlinger, der opbygger tillid og tryghed i parforholdet.

Se også www.parforhold-parterapi.dk/_parforhold/tre-trins-raketten, der handler om nogenlunde det samme.


Mikael Hoffmann

Vi er afhængige af hinanden.


.